Voiko muka viinirypäleillekin olla allerginen..?

Meillä siis kuopus on nähtävästi viinirypäleallergikko. Nyt kolme kertaa kokeiltu ja aina turpoaa huulet aivan valtavan isoiksi.

Osaako joku sanoa, että jos on viinirypäleille allerginen niin onko muita vastaavia mille voisi olla?

-Mansikka sopii hyvin, viinimarjat ja karviaiset myös.. Luumujakin on syöty..
 
A shadieeyah
voi olla, mutta itselläni turpoaa viinirypäleitä syödessä huulat jos niitä ei ole huuhdeltu hyvin. Se torjunta aine nääs tekee sen reaktion.
Pitää ainakin 20min liottaa kuumassa vedessä ja sitten huuhtoa useasti kylmällä.
 
pirjo
4) Ruusukasvi-LTP

Ristireagoivia ruoka-aineita ovat mm: Persikka, kirsikka, aprikoosi, luumu, omena, päärynä, ruusunmarja, mansikka, pähkinät, viinirypäle, appelsiini, sitruuna, maapähkinä, parsa, maissi, ohra, vehnä, riisi, sipuli, selleri, tomaatti, kaali, munakoiso, salaatti, soija, siemenet ja kukkakaali. Tämän ristiallergiaryhmän yleisyydestä Suomessa ei ole tietoa. Allergeenit eivät muutu ruokien käsittelyssä tai ruoansulatuskanavassa lainkaan. Reaktiot vaihtelevat anafylaktisesta reaktiosta ihottumaan. Vakavimpia reaktioita on kuvattu etenkin persikasta. Allergeeneja on eniten hedelmien kuorissa.
 
vieras
Mulla teini-iässä tuli otettua ensimmäinen asperiini ja huulet turpos ihan hirveiks. Seuraavana päivänä äiti keksi, että kokeilepa uudestaan, johtuiko se tosiaan asperiinista. Sama turvotus iski. Lääkäri oli ihan kauhuissaan, kun kuuli testailustamme. Sanoi, että jos huulet turpoaa, on vaara, että hengitystiet tukkiutuu umpeen ja siinähän sitten tukehdun.
 
asiasta oikeasti tietävä
Alkuperäinen kirjoittaja A shadieeyah:
voi olla, mutta itselläni turpoaa viinirypäleitä syödessä huulat jos niitä ei ole huuhdeltu hyvin. Se torjunta aine nääs tekee sen reaktion.
Pitää ainakin 20min liottaa kuumassa vedessä ja sitten huuhtoa useasti kylmällä.
Ei torjunta-aine vaan lisäaine SULFIITTI, jota käytetään säilyvyyttä parantamaan ja lisätään siis myös viinirypäleitten pintaan. Sitä on monissa kuivatuissa hedelmissä ja mm. viineissä (joka ei tosin pikkulapsille oleellista...), joten kannattaa tutkailla tuoteselosteita.

Toki viinirypäleellekin itselleen voi olla allerginen, periaattessa nimittäin kaikelle voi olla, mutta sulfiittiallergia on aika yleinen, joten epäilisin sitä.
 
vierailija
Kiwiä ei olla kokeiltu vielä..Appelsiineja poika rakasti jo ihan pikkiriikkisenä. Ikää nyt siis 1v.
 
vierailija
Ei torjunta-aine vaan lisäaine SULFIITTI, jota käytetään säilyvyyttä parantamaan ja lisätään siis myös viinirypäleitten pintaan. Sitä on monissa kuivatuissa hedelmissä ja mm. viineissä (joka ei tosin pikkulapsille oleellista...), joten kannattaa tutkailla tuoteselosteita.

Toki viinirypäleellekin itselleen voi olla allerginen, periaattessa nimittäin kaikelle voi olla, mutta sulfiittiallergia on aika yleinen, joten epäilisin sitä.
Eihän tuo ole edes uskonasia
 
vierailija
Mulle tuli joskus kirsikoista kamala kutina kurkkuun ja korviin, toki oli myös siitepölyaika, joten kai siinä oli kyse ns. ristikkäisallergiasta, mutta sitten kerran maistoin taas niitä, niin ei tullut mitään oireita. Veikkaan osasyyksi sitä, mitä niihin oli ruiskutettu.
 
vierailija
Testeihin vaan, heti kun se on mahdollista. Minä olen allerginen kaikille hedelmille, paitsi banaanille. Sopivasti mies on allerginen ainostaan kahdelle asialle, kumille ja banaanille...
 

Yhteistyössä