Eläinproteiini-fani Lispetin ja sekasyöjä-Echon ruokadebatti, muutkin voi osallistua

Mistä meidän ravintosuositukset tulee?

Sen varmaan voi tarkastaa jos joku pitää kirjaaa määrätyistä/ostetuista lääkkeistä Suomessa?
Aika hämmentävää, että olette vääntäneet jo 20 sivua ravintosuosituksista ilman että tiedätte edes sitä, kuka niitä laatii. :eek:
Perustieto asioista Suomessa ei todellakaan ole jenkkiläisissä youtube-videoissa.
 
Viimeksi muokattu:
Aika hämmentävää, että olette vääntäneet jo 20 sivua ravintosuosituksista ilman että tiedätte edes sitä, kuka niitä laatii. :eek:
Perustieto asioista Suomessa ei todellakaan ole jenkkiläisissä youtube-videoissa.
Tsot tsot, kävin kyllä noilla sivuilla ja siellä on suomi-jamppaa tutkijoina, mutta eihän noilla sivuilla ne sponsorit näy (tai en jaksanu etsiä)? Lispe pelkää että Nestle ja Cokis Oy vaikuttaa heidän linjauksiinsa.
 
Aika hämmentävää, että olette vääntäneet jo 20 sivua ravintosuosituksista ilman että tiedätte edes sitä, kuka niitä laatii. :eek:
Perustieto asioista Suomessa ei todellakaan ole jenkkiläisissä youtube-videoissa.
Pitää mennä
historiassa vähän taaksepäin?
Kannattaa tutkia ja kyseenalaistaa. Asiantuntijat ja virkamiehetkin toimivat vain ohjeiden mukaan jotka laativat ihmiset?

Olisiko muun muassa Kellogs ja seitsemännen päivän adventistit meidän ravitsemussuositusten takana?

(luennoija käyttää sarkasmia, hauska luento)

Ei aina kannata jäädä odottelemaan ravintosuositusten muuttumista? Täällä on euroopan eniten suolistosairauksia ja visdiin ylipainoisiakin…jotain pitää muuttaa? Ravintosuositukset ovat pyhä lehmä, edes suolistosairauksia tutkivat eivöt ota ravinnon merkitystä huomioon riittävösti.
Eikä lääkkeitäkään kannata aina syödä vaikka lääkäri sen määrää, vaan kokeilla ensin jotakin muuta.

t. Kaksi tuttavaa parantuivat oudosti parantumattomasta autoimmuunitaudista kun katsoivat You tubea ja kokeilivat muuta mitä lääkäri määräsi.
Minkähän verran maailmalla uskalletaan muuten jo kyseenalaistaa ja kokeilla ja ehkä parantua ”parantumattomista taudeista”.
 
Viimeksi muokattu:
Mistä meidän ravintosuositukset tulee?

Sen varmaan voi tarkastaa jos joku pitää kirjaaa määrätyistä/ostetuista lääkkeistä Suomessa?
Ja siis tuo minun toinen kappale ei ollut vastaus omaan ensimmäisen kappaleeni kysymykseen tuossa, vaan vastaus Echon viestin toiseen kappaleeseen.


Ihan selvennyksenä vain.☺
 
vierailija
Maissglukoosi on aiheuttanut tukoksia, lukee phfennicassa
i
Timmeilläkin voi olla rasvamaksaa, joo (ylipainon osuus tapauksissa on 70 % ja alkoholilla 30 %), mutta timmin ihmisen rasvamaksa johtuu perimästä.

 
vierailija
Siitä kerrottiin ohjelmassa "fosfat I maten" ja just se nostaa niitä tqsoja, jotka voidaan mitataan.
Voi härregyy. Tsemppiä kovasti paljon! Luojalle kiitos meillä on WWW! Sieltä saa ammennettua kokemuksia ja tutkimuksia. Ei olle enää yhden legurin varassa!👍

Täysin stressitöntä elämästä ei tietenkään saa mutta kannattaa yrittää ihan kaikin keinoin välttää stressiä. Stressi on yksi pirulainen ihan kaikessa.
 
vierailija
Molemmat menee, ihmiset syövät molemmin tavoin.

Pitäisi lopettaa kokonaan yliprosessoitujen tuotteiden ostaminen ja keskittyä kokoravintoon!💪 Tehdä itse vähähiilarista ruokaa, eikä käyttää mtn yliprosessoituja jauhoja pullaan tai sänpylään. Eikä varsinkaan mitään kasvis/siemen öljyjä/margariineja tms!
Nikkeliallrgia suojaa margariinin haitoista. Reino Pajarre kertoi siitä ruokavaliosta kauan sitten ja kyllä helpotti kun alkoi sitä "uskoa".
 
vierailija
Kiitos. Ja kiitos myös linkeistäsi, todella. Ravintoaineilla on vaikutuksensa syövän hoidossa mutta että paastoamisella sekä ketogeenisellä dieetillä voi jopa luokan Iv-syöpä hävitä...!? Uskomatonta. Minun pitää perehtyä kyllä tuohon asiaan.
Ja oikeassa olet myös stressin vaikutuksesta syöpään haitallisella tasolla. Minulta otetaan itseasiassa veren kortisolipitoisuudet mutta tiedän jo ilman näytteenottoakin, että ovat varmasti korkeissa arvoissa. Työn kuormittavuuteen en pysty vaikuttamaan mutta elämäni muihin osa-alueisiin toki käsissäni olevien mahdollisuuksien ja keinojen mukaan. Oma terveys ja hyvinvointi ovat oikeasti tärkeintä koko elämässä, itsestään on pidettävä huolta. ❤
👌🌸🍃🌸🍃💌
 
vierailija
Niin, lääketiede tuskin lähteekään allekirjoittamaan ja hyväksymäänkään ketogeneettisen dieetin tai paaston vaikutusta syövän hoitomuotona mutta onhan se todettu, että ravitsemuksella on suuri vaikutus syövän hoidoissa sekä syöpäkasvaimien kasvussa/vahvistumisessa. Ja kaikki keinot varmasti sallittuna moisen tilanteen itselleen tullessa.
Monivitamiinivalmisteet pois niin se voi syöpä ei saa ravintoa.
 
Tuli mieleen sellainen, ja ihan ajatuksena heitän, että eikös tutkimustulos ole kuin tiilitalo. Jos joku tiili puuttuu niin koko rakennelma voi sortua.

Onko joku kova tekemään sudokuita. Tämä on myös oiva vertaus. Kun aloittelin aikoinaan niin huomasin, että kun yksi numero menee pieleen niin pitkän aikaa voi vielä jatkaa kunnes huomas, että shit, metsään meni ja sitten aloitetaan etsiä mikä meni pieleen.🤷‍♀️

Ei asiat ole useinkaan faktoja vaan jotakin ihan muuta, kuten olemme ajansaatossa usein saaneet huomata.
 
  • Vau!
Reactions: Echo
p@ula, ootko katsonut tuon Sakari Peltolan jäävuoriseminaarin: ravitsemussuositusten salattu historia?

Se oli niin hyvä että katsoin sen uudelleen.

Tuon kuunneltua herää kyllä melko monia kysymyksiä. Luulen, että sulle asiat ihan tuttuja, mutta tuntuu oudolta kun joku sanoo ne kerrankin ääneen tuossa mittakaavassa.😁

Jos sulla on joku luento tai hyvä dokumentti mielessä niin saa linkata. Kirjoja en kerkiä lukea, tai noh, jos äänikirjoina löytyy ni sitten.
 
Pitää mennä
historiassa vähän taaksepäin?
Kannattaa tutkia ja kyseenalaistaa. Asiantuntijat ja virkamiehetkin toimivat vain ohjeiden mukaan jotka laativat ihmiset?

Olisiko muun muassa Kellogs ja seitsemännen päivän adventistit meidän ravitsemussuositusten takana?

(luennoija käyttää sarkasmia, hauska luento)

Ei aina kannata jäädä odottelemaan ravintosuositusten muuttumista? Täällä on euroopan eniten suolistosairauksia ja visdiin ylipainoisiakin…jotain pitää muuttaa? Ravintosuositukset ovat pyhä lehmä, edes suolistosairauksia tutkivat eivöt ota ravinnon merkitystä huomioon riittävösti.
Eikä lääkkeitäkään kannata aina syödä vaikka lääkäri sen määrää, vaan kokeilla ensin jotakin muuta.

t. Kaksi tuttavaa parantuivat oudosti parantumattomasta autoimmuunitaudista kun katsoivat You tubea ja kokeilivat muuta mitä lääkäri määräsi.
Minkähän verran maailmalla uskalletaan muuten jo kyseenalaistaa ja kokeilla ja ehkä parantua ”parantumattomista taudeista”.
No oletko kattonut ihan uutisista ja järkeillyt itse, miksi porukka lihoo? Ei ne ole youtube-miehet vain jotka on heränneet johonkin ongelmaan.

-liikkumisen, fyysisen työn ja arkiliikunnan väheneminen
-tv, älylaitteet
-ruokamäärien kasvu
-nopeat hiilarit
-pikaruoka

Ne 1960-luvulla vielä olleet hoikkeliinit söivät lihaa, viljoja ja kasviksia. Niin söivät laiheliinit 1800-luvulla (jos ruokaa ees näkivät pula-aikoina), joten syy lihomiseen ei ole viljoissa ja kasviksissa itsessään, vaan jossain ihan muussa.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: -riivinrauta-
En sotke. Olen myös kirjoittanut että multitaskaan. Että jos sulla on epäselvää niin kysy, älä turhaan tuomitse tai keksi omiasi vaikka ollaankin jostakin asioista eri mieltä.
Monipuolisesti kaikkea? ja lihavia kaamea kasa. Jos luit nuo viestini niin kerroin mitä ravintosuosituksista muun muassa tulisi meille ilmetä.

Lohesta: eikä kaupassa oikein myydä villilohta, mutta lohta yleisesti suositellaan esim. omega 3:n vuoksi. Jos me osaisimme vastia enemmän kunnon kalaa ja media markkinoisi sitä enemmän ihmisille niin tietenkin me syötäisi enemmän erilaisia kaloja.
Jos median tarkoituksena on pitää kansalaisten puolta niin ei muutakun priorisoimaan. Natoskin jaksavat buustata niin kauan kunnes menee useammalle läpi. Miksi ei buustata ravinnosta tarpeeksi tai haukuta kaikki yliprosessoidut kakat ja etsitä lääketehtaiden-ruokateollisuuden-terveydenhuollon väliltä kytköksiä. Tai miksi media ei julkaise ravintosuositusten historiaa ja kyseenalaista.
Medialla on älytön voima, ihmiset uskoo kyseenalaistamatta lähes kaiken.

Ruokapyramiisiinkin on laitettu karkit, tölkkilipmmarit sipsut sun muut. Kun ne aiheuttavat meille niin paljon pahaa niin miksi ne ovat siellä.

Ihmiselle muodostuu helposti käsitys, että kun se kerran näytetään syömäsuosituksissa ruokapyramidissa niin ei se voi olla vaarallista tai huonoa, vaikka söisi vähän enemmänkin….

t. näpytän tässä samalla kirjanpitoa jos tuli epäselvöä kiin kysyisitkö ennen kuin alat väittämään omiasi?
SOtket. Ja nyt sotket jopa median ja ravintosuositukset.
 
Eikö sinun mielestä oikeasti ole?

Siis väite kuuluu että punaisesta lihasta saa syövän eikä ole eettistä syödä lihaa, nyt jo ilmastonkin vuoksi ei saa syösä ja jaadi jaadi jaa?

Paljonko ilmasto kärsii kun nuo kaikki yliprosessoidut tuotteet valmistetaan ja sellainen pikku juttu mitä ihmiset eivät ehkä ole tajunneet. Sinun ei tarvitse syödä oikeasti niin paljon mitä syöt jos syöt oikein, eli lisäät sitä rasvaa. En puhu sinusta, lukemani mukaan käytät edes jonkin verran rasvaa. Toivottavasti et siemen/kasvisöljyjä kuitenkaan.
Punaisen lihan runsas käyttö lisää syöpäriskiä. Niin kerrotaan. Se ei ole sama kuin jos kerrottaisi että se aiheuttaa syöpää.

En näe tuota demonisointina. Mut eipä liha olekaan mulle pyhä juttu.
 
Punaisen lihan runsas käyttö lisää syöpäriskiä. Niin kerrotaan. Se ei ole sama kuin jos kerrottaisi että se aiheuttaa syöpää.

En näe tuota demonisointina. Mut eipä liha olekaan mulle pyhä juttu.
Ne määrät on olennaisia. Eli sitä punaista lihaa voi olla lautasella vaikka 1 pieni pihvi, ei enempää, ja muun pitää olla kasvipohjaista.
 
  • Tykkää
Reactions: -riivinrauta-
Lissulle ei-läskien ruokavalio 1920-luvulta, sama @KalaMies :lle. :)

"1920-luvulla syötiin perunaa ja viljoja
1920-luvulla suomalainen söi pääasiassa juureksia ja viljatuotteita: ruista, ohraa ja kauraa. Tyypillinen ateria koostui perunasta ja kastikkeesta, jossa oli niukasti lihaa. Salaatteja ei syöty, mutta kaalit, puolukkasurvos, lantturaaste, etikkakurkut ja -punajuuret kuuluivat ruokapöytään.
Yhteiskuntaluokkien ja toisaalta maaseudun ja kaupungin ruokailutottumuksissa oli suuria eroja. Työ oli fyysistä, joten lämpimiä aterioita syötiin jopa 3–4 kertaa päivässä."


En mä sano että 1920-luvulla olis ollut asiat hyvin eikä tuo menyy ole ihanne, niukkuudessa silloinkin elettiin. Mutta pointtini on se, että ne kasvikset ja vilja eivät olleet lihottajia.
 

Yhteistyössä