Tää on tosi vanha ketju, mut ajattelin silti vinkata kaikille, että ruokien ravintoainepitoisuuksia löytyy tuollaiselta terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivulta kuin
Elintarvikkeiden koostumustietopankki - Terveyden ja hyvinvoinnin laitos - Fineli.
Sieltä kun vertaa eri greippituotteita, niin käy selville, että foolihappoa (jonka takia greippimehua juodaan) on: kuoritussa greipissä 26 mikrogrammaa/100g, verigreipissä 13 mikrogrammaa ja greippitäysmehussa (luultavasti Valion, kun ei meillä suomessa muuta taida ollakaan) 6 mikrogrammaa. Joten kyllä tuo tuore aito hedelmä voittaa mehun. Ja sehän on parempaakin! Jos ei tykkää greipistä, niin kannattaa kokeilla verigreippiä, se on paljon pehmeämmän makuista, ja siinäkin tuota foolihappoa on ihan hyvin. Tuota Rybb&Deckersin greippimehua en kyllä suosittele. Ainekset ovat:
Greippitäysmehutiiviste 40%, vesi, sokeri, appelsiinihedelmäliha, sakeuttamisaine (guargum), askorbiinihappo, makeuttamisaineet (asesulfaami K ja sukraloosi)
Jos greippitäysmehua on vain 40%, niin foolihappoa on vain 2,4mikrogrammaa. Eikä se muutenkaan mikään terveysmehu ole. Myönnän, että se on tosi hyvää (nuorena olin siihen ihan koukussa!), mutta nyt kun yritän raskautua, syön greippejä ihan sellaisenaan. Silloin, kun en jaksa sotkea greipin kanssa, juon Valion greippimehua.
Greipinraikasta tärppäilyä kaikille!