Saataisiinko uusi julkinen yhteiskeskustelu

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Sen verran mäkin voisin hiihtää, että viettäisin viikonlopun suksilla tunturissa ja ihmettelisin valon määrää. Ehkä tulevaisuudessa, kun muutenkin hankitaan kevyt kotateltta kesämatkailuun.
Pääsiäisenä on varmaan ryysis lapissa pääsiäisen jälkeen on rauhallisempaa. Mikä on kotateltta onko siinä salkoja jonkinlainen tukikohta telttako kuulostaa raskaalta kuljettaa mukana?
 
Pääsiäisenä on varmaan ryysis lapissa pääsiäisen jälkeen on rauhallisempaa. Mikä on kotateltta onko siinä salkoja jonkinlainen tukikohta telttako kuulostaa raskaalta kuljettaa mukana?

Tää teltta on yksi harkinnassa olevista. Tuohon myös saa alle kolmen kilon piipullisen kamiinan.


Ku normaalisti matkataan vesiteitse niin painolla (joka ois sit rahdun yli viisi kiloa) ei oo suuremmin väliä. Ja eikö suksilla voisi vetää painavat kamat ahkiossa? Toki myös polttopuut pitäisi talvisaikaan kuljettaa matkassa, mä en ainakaan uskaltaisi luottaa että taukotuvilla niitä riittää tai edes niitä kehtaisi käyttää.
 
vierailija
Ohrarieskan resepti kelpaisi! En oo ikinä tehnyt!
6dl ohrajauhoja, 3dl vehnäjauhoja, ripaus ruokasoodaa teelusikan kärjellä, suola oman maun mukaan ja kylmää vettä 5 dl. Kuiva-aineet sekotetaan ensin keskenään sitten lisätään vesi. Tästä määrästä tulee kaksi rieskaa.
Paistetaan 8 minuuttia mieluummin leivinuunissa jos on. Sähköuunissa 300 astetta. Taikinaa ja rieskoja ei tarvitse nostattaa vaan suoraan uuniin. Rieskat pitää pistellä haarukalla ennen uuniin laittoa ettei tule kahta kuorta vastakkain.

Aika helppo ja vähän aikaa vievä, jos ei lasketa leivinuunin lämmittämistä.
 
  • Tykkää
Reactions: -roosaruusa-
6dl ohrajauhoja, 3dl vehnäjauhoja, ripaus ruokasoodaa teelusikan kärjellä, suola oman maun mukaan ja kylmää vettä 5 dl. Kuiva-aineet sekotetaan ensin keskenään sitten lisätään vesi. Tästä määrästä tulee kaksi rieskaa.
Paistetaan 8 minuuttia mieluummin leivinuunissa jos on. Sähköuunissa 300 astetta. Taikinaa ja rieskoja ei tarvitse nostattaa vaan suoraan uuniin. Rieskat pitää pistellä haarukalla ennen uuniin laittoa ettei tule kahta kuorta vastakkain.

Aika helppo ja vähän aikaa vievä, jos ei lasketa leivinuunin lämmittämistä.

Mitäs luulet, jos tekisi puoikkaan annoksen ja siitä kaksi tai kolme pienempää rieskaa ja paistaisi valurautapannulla nuotion päällä. Kanneksi voi heittää vaikka foliota, jos tarvis.

Ois kiva reissussa kun tuoretta leipää ei oo saatavilla.
 

Yhteistyössä