Mitä tehdä kun lapsi ei syö? Viimeksi kesällä kunnolla.

  • Viestiketjun aloittaja pelokas äiti
  • Ensimmäinen viesti
paulamummu
[QUOTE="aloittaja";25333799]Taustoja vielä että hänellä on tarkkaavaisuushäiriö ja lääkitys siihen joka vie ruokahalut. Toiminnassa se syömättömyys ei näy. Söi huonosti jo ennen lääkitystä. [/QUOTE]

Mutta mitä söi silloin? Mitä se lääkitys tarkoittaa? Jokin apuainekin voi aiheuttaa syömättömyyden. Kuuntelin kauan sitten radiosta, katsos:
tarkkaavaisuush
 
hmmmm
tiedän yhden naisen joka tutkitutti omakotitalonsa veden kun muutti, eikä syö lisäaineita.... silti kaikesta tästä vaivannäöstä huolimatta sai rintasyövän!!!
Rintasyöpää lisää e-pillerit ja muut lisäähormonit. MUTTA onko kukaan koskaan ajatellut, MIKSI just niistä? Progesteroni valmistetaan soijasta ja jos tai kun se on jo kauan ollut muuntogeenistä, siksikö syöpä alkaa kasvaa? Mutta tämä ei varmaankaan auta pelokasta äitiä, joka aloitti keskustelun. Toivottavasti ei syö soijaa eikä maissia missään muodossa, ei siis maltodekstriiniäkään.

Syöpä taas kasvaa rikottuun soluun... Mutta niin moni asia vaikuttaa. Luomumaito tosiaan on puhtaampaa, kuin hanavesi ja sitä voi hyvinkin juoda janoonkin:)

Mutta plo plo plo vois lukea tuolta:
Sairauden hoito - lääkintä - elintarviketeollisuus - karppaus.info :: keskustelufoorumi
 
Oletko huomannut ap. mikä ruoka voisi olomuodoltaan olla sellaista, joka ei aistiyliherkkää lasta ärsytä?
Entäs sellaiset vauvansosepuurot, niitä jotka siis sekoitetaan veteen tai maitoon, jotka ovat rakenteltaan hyvin hienojakoisia? Kelpaisivatko ne? Tiedän, että on kyse vauvanruoasta, mutta jos ne rakenteltaan menisivät alas, olisi se kai parempi kuin ei mitään.
Oma lapseni kärsi aikoinaan syömisongelmasta, joihin yksi syy oli juuri aistiyliherkyys. Hänen kohdallaan ne johtivat kasvun pysähtymiseen. Lapsi oli tosin vielä vauvaiässä, joten niihin puututtiin ehklä herkemmin. Silloin sain ohjeita, joissa kyllä kehotettiin tarjoamaan lapselle sitä, mitä hän suostuu syömään..ja sen tein.
Nyt tyttö on lapsistani paras syömään, ja kasvaa, vaikka hentoinen onkin.

Jaksamista ap. ja toivottavasti tilanne kohentuu. Ihan kamalasti ei varmaan ole syytä huoleen, jos lapsi niukasta ravinnosta huolimatta kasvaa.. mutta omasta lapsestaan on aika vaikea olla huolestumatta.:hug:
 
oli ennen Syngenta
Todella huonoja kokemuksia valmisteista, mitä Novartis on tehnyt, pillimehuja varsinkin. Miksiköhän?
http://karppaus.info/forum/search.php?keywords=novartis&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Etsi
 
we3g
Jos juo mehuja, kannattaa antaa noita mehumaisia "energiajuomia". Ei niissä kofeiinia ole, mutta proteiinia ja hiilareita kyllä.

http://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/NUTRIDRINK-JUICE-STYLE-ENTINEN-ENSINI-200-ML-omena-tai-mansikka
 
"Lissu"
Tuli mieleen, ap, suostuisiko poika syömään pähkinöitä/siemeniä? :) Niissähän on paljon (hyvää) rasvaa ja ravintoaineita, pienikin määrä kerrallaan olisi varmasti hyväksi. Nykyisinhän on vaikka minkälaisia pähkinäsekoituksia kaupan, jos ostaisit pari erilaista ja poika saisi maistella jos löytyisi jotain mieluista? Ne ei ainakaan ole "mössöä".

Mun poikani inhoaa myös "mössöruokia" (puurot, laatikot) ja hänen suuria herkkujaan on mm. juustot ja keitetty kananmuna.

Muutoin sanoisin että anna ihan sitä mikä kelpaa, outoja vastauksia täällä tyyliin "ei vanukkaita tai hampurilaisia", eiköhän tässä tilanteessa ole tärkeintä saada se poika syömään ylipäänsä jotain... ne tapaukset on ihan erikseen kun lapsi vaatii esim. vanukasta kun tietää sen saavansa kieltäytymällä muusta.
 
vierailija
Ottaa kiltisti sanasolin.
Sehän on muuntogeenistä, jokin osa siinä:sick:[/QUOTE]
"Vesi, stabilointiaine (sorbitoli), vitamiinit (L-askorbiinihappo, nikotiiniamidi, DL-alfa-tokoferyyliasetaatti, dekspantenoli, pyridoksiinihydrokloridi, riboflaviini, tiamiinimononitraatti, retinyylipalmitaatti, pteroylmonoglutamiinihappo, kolekalsiferoli), happamuudensäätöaine (sitruunahappo), sakeuttamisaineet (guarkumi, johanneksenleipäpuujauhe, agar), säilöntäaine (kaliumsorbaatti), aromi (appelsiiniöljy), täyteaineet (kookos- ja palmuöljy), emulgointiaine (soijalesitiini)."
En tiedä, olenko lapsena altistunut noille, mutta ei tulis mieleenkään maistaa noiden takia pelkästään.
 

Yhteistyössä