Jussi Halla-aho (ps.) analysoi poliittista tilannetta

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"Keskustan heikko kannatus ei johdu yksittäisistä epäonnistumisista tai varsinkaan henkilöistä. Puolueelta yksinkertaisesti loppuvat äänestäjät maaseudun tyhjenemisen, väestön ikääntymisen ja peruskannattajakunnan pettymysten vuoksi. Viimeksi mainitut ovat huomanneet, että keskusta ei ole ratkaisu maaseudun ongelmiin, ja toisaalta perussuomalaiset ovat konservatiivisena ja kansallismielisenä puolueena todellinen vaihtoehto.

On siis realistinen lähitulevaisuuden perspektiivi, että keskustalle käy kuten sen sisarpuolueelle kävi aiemmin Ruotsissa. Länsinaapurin kepu sai vielä vuonna 1973 yli 25% äänistä. Viimeisen kerran se pääsi yli 10 prosentin vuonna 1988. Tämän jälkeen se on ollut lähinnä ultraliberaali pikkupuolue, hiukan samanlainen kuin RKP Suomessa.

Keskusta siis kirjaimellisesti käy taistelua olemassaolostaan ja ikiaikaisesta asemastaan rahahanojen ja hillotolppien vartijana.
Keskusta siis kirjaimellisesti käy taistelua olemassaolostaan ja ikiaikaisesta asemastaan rahahanojen ja hillotolppien vartijana. Suuret asiat ovat vaakalaudalla, ja puolueen kaikkea toimintaa tulee peilata tätä taustaa vasten.

Kepu ja demarit eivät juurikaan kilpaile keskenään. Kumpikin haluaisi palata punamultamaailmaan, jossa kepu hallitsee maaseutua ja demarit kaupunkeja. Sen sijaan kumpikin kilpailee perussuomalaisten kanssa, demarit lisäksi sisäisesti vihreiden ja vasemmiston kanssa. (Hallitusvallan näkökulmasta ei kuitenkaan ole kovin oleellista, miten kannatus liikkuu punavihreän blokin sisällä.)

Olen esittänyt aiemmin arvion, että keskusta lähtee hallituksesta, jos se saa katastrofituloksen kuntavaaleissa. Pitäydyn tässä arviossa, vaikka kepu ja media persupaniikissaan toki vakuuttelevat, että kuntavaaleissa äänestetään VAIN paikallisista kysymyksistä eikä niiden tuloksilla ole MINKÄÄNLAISTA yleispoliittista merkitystä. On selvää, että kepun kannatus ei punavihreän hallituksen pönkäpuolueena nouse, eikä puolue voi jäädä odottamaan armoniskua vuoden 2023 eduskuntavaaleissa.

Jos kepu on noustakseen, se nousee vain perussuomalaisten (ja vähemmässä määrin kokoomuksen) kustannuksella. Siksi on myös demareiden ja koko punavihreän hallituksen etu, että kepu ei romahda kuntavaaleissa. Punavihreät ymmärtävät, että ei ole olemassa niiden kannalta yhtä hyvää hallituskokoonpanoa kuin nykyinen, ja että bileet ovat ohitse, jos kepu pakotetaan hakemaan pelastusta hallituksen hajottamisesta.

Siksi pidän todennäköisenä, että puoliväliriihen ja kuntavaalien alla nähdään jokin teatraalinen hallituskriisi julkisen talouden tasapainottamisesta, EU:n elpymispaketista, työmarkkinoiden uudistamisesta tai turpeesta – tai kaikista niistä. Todennäköistä myös on, että kepulle annetaan jokin voitto ja että Hesarin ja Ylen dramaattisissa artikkeleissa muiden hallituspuolueiden edustajat kehuvat anonyymisti, miten tiukkoja ja määrätietoisia kepulaiset neuvotteluissa olivat.

En ole täysin varma siitä, että Marinin demarit on rationaalinen toimija.
Hallituksen punavihreällä enemmistöllä on varaa ”yleisten syiden” vuoksi antaa periksi omille äänestäjilleen tärkeissä kysymyksissä, koska niiden äänestäjillä ei oikeastaan ole mitään vaihtoehtoja – kaikki punavihreät ovat hallituksessa. Vaikka kannattajat suuttuisivat, heillä ei ole vaihtoehtoja, eikä kannatus voi karata mihinkään.

Ennusteeseen on syytä jättää pieni varauma: Näin käy, JOS demarit toimivat rationaalisesti. En ole täysin varma siitä, että Marinin demarit on rationaalinen toimija. On mahdollista, että vallantäyteisyydessään ja kaikkivoipaisuusharhassaan demarit eivät malta olla kyykyttämättä kepua vielä vähän lisää, vaikka tämä toimisi niiden omaa strategista intressiä vastaan."
 
vierailija
Halla-aho ei oikein saa mitään valmiiksi. Sanakirjahanke jäi, mutta rahat kelpaisivat. Työuraa ei ole. Valtuustossa 12 vuotta tekemättä ainuttakaan aloitetta tai pontta, mutta kokouspalkkiot kelpasivat. Oppositiossa on kiva olla, kun palkka juoksee ja voi vain huudella muka fiksuja.

Hillotolpat kelpaa..
 
vierailija
Halla-ahon juuret ovat suomenruotsalaisessa pappis- ja kulttuurisuvussa.

Jussi Halla-aho on kruununmetsien käyttöä ja niiden torppareita valvoneen metsänhoitaja Bergrothin pojantyttären lapsi. Elokuvaohjaaja Zaida Bergroth ja laulaja Jannika Wirtanen (o.s. Bergroth), taiteilijanimeltään Jannika B, tulevat samasta suvusta.

 
vierailija
Halla-ahon juuret ovat suomenruotsalaisessa pappis- ja kulttuurisuvussa.

Jussi Halla-aho on kruununmetsien käyttöä ja niiden torppareita valvoneen metsänhoitaja Bergrothin pojantyttären lapsi. Elokuvaohjaaja Zaida Bergroth ja laulaja Jannika Wirtanen (o.s. Bergroth), taiteilijanimeltään Jannika B, tulevat samasta suvusta.

"Suvakki"sukua siis :D
 
Halla-aho on täysin oikeassa, ja Saarikkohan juuri äsken julkaisi turve-kirjoituksensa, joten olisiko jo sovittu, että turpeen kiellosta joustetaan tai aletaan korvata menetettyjä tuloja turpeesta elantonsa saaville? Saarikko pääsee paistattelemaan medialle, miten keskusta pitää huolta turpeesta elinkeinona ja esti turpeen liian nopean käytön lopettamisen, eikä tarvitse vielä turvautua ulkomaiseen energiaan, vaan jää aikaa kehittää uusia, innovatiivisia, ilmastoystävällisiä energiaratkaisuja.
 
vierailija
Persut ovat tuoneet perustelemisen politiikkaan, mikä on tärkeä asia. Feminismi/Naiset pyrkivät tekemään politiikkaa ilman järkeviä perusteluja.

Mies voi synnyttää, abortti on naisen oikeus määrätä omasta kehostaan, kehopositiivinen ei ole sairas läski, ydinvoima on ei estä maapallon lämpenemistä ja haittamaahanmuutto on hyvä. Asiat kannattaa perustella, koska silloin voidaan tehdä oikeita ratkaisuja. Maailma ei kestä feministien/naisten epäloogisuutta enää yhtään, vaan maailma menee sekaisin tästä naisten aiheuttamasta paskasta.

Äänestäjät ovat tulleet järkiinsä ja onneksi uusin gallup taas lupaa persuille suurta voittoa.
 
vierailija
Halla-aho ei oikein saa mitään valmiiksi. Sanakirjahanke jäi, mutta rahat kelpaisivat. Työuraa ei ole. Valtuustossa 12 vuotta tekemättä ainuttakaan aloitetta tai pontta, mutta kokouspalkkiot kelpasivat. Oppositiossa on kiva olla, kun palkka juoksee ja voi vain huudella muka fiksuja.

Hillotolpat kelpaa..
Persut eivät ole oikealla eivätkä vasemmalla. Eikä pidäkään. Persut ovat suomalaisten puolella.

Kansanedustajilla on yhteinen puolueesta riippumaton intressi kahmia vaikutusvaltaa ja etuja itselleen.
Kansanedustajilla on yhteinen puolueesta riippumaton intressi säilyttää asemansa eliitissä ja pysyä eduskunnassa. Siksi he toimivat eduskunnassa puoluerajojen yli yhteistyössä kansaa vastaan.

Puolueiden väliset erot ovat jo vuosikymmenien aikana vakiintuneet, eikä puolueilla ole oikeaa halua suureen muutokseen, joka voisi rapauttaa kansalaisten luottamusta tai puolueiden tasapainoa. Persujen menestys vaaleissa on aiheuttanut kaikille muille puolueille ongelmia. Koska Persut ovat käyneet kaikkien muiden puolueiden reviirillä, ja siksi loukanneet vanhojen puolueiden vakiintuneita käytäntöjä ja sopimuksia. Muut puolueet ovat saneet persuista yhteisen vastustajan, jota vastaan käydään yhteistuumin yli puoluerajojen niin vasemmistossa kuin Kokoomuksessakin.

Siksi Persut uutena puolueena saa rajua häirintää, vähättelyä ja väärää informaatiota vanhoilta puolueilta, mikä näkyy myös lehdistössä ja mediassa.

Puolueiden intressi on oman aseman säilyttäminen ja yhteisymmärryksessä muiden puolueiden kanssa, omien etujen vaaliminen, mieluiten niin että kansa luulee puolueiden olevan hyvinkin erimielisiä toisten puolueiden kanssa. Todellisuudessa puolueet punovat keskenään juonia jotta voivat säilyttää asemansa mahdollisimman suuren oman hyödyn kera. Puolueiden keskinäiset erimielisyydet ovat vain silmänlumetta, jolla saadaan vaikutelma halusta asioiden muuttamiseksi.

Mikään ei kuitenkaan muutu vuosikymmennissäkään, koska puolueet ovat tyytyväisiä asemaansa näin. Oikeaa muutosta haluavat vaiennetaan hiljaisksi.

Persut ovat horjuttaneet vanhojen puolueiden tasapainoa ja siksi ovat kaikkien puolueiden hampaissa.
Persut ovat yksin muiden puolueiden puristuksissa eivätkä siksikään pääse muiden puolueiden kanssa jaolle, jossa jaetaan sulle-mulle periaatteella etuisuuksia kansan selkänahasta.

Siksi Persut ovat ainoa kansan etua ajava puolue joka ei veljeile muiden puolueiden kanssa kansaa vastaan.

Siksi Persut.
 
vierailija
Maailmanlopulla pelottelua harrastavat ilmastonmuutoshihhulit.
Näin juuri, he tietää koska maailmanloppu on, koska he aikoo sellaiset tunnelmat itse järjestää, ensin biologiset aseet (sikainfl. ja korona)... sitten?

Suomessa taas on muutama kansalliseen ilmapiiriin liittyvä aihe, mikä ei voi johtaa hyviin seurauksiin, näet päättäjien asenne, että kansalaiset on järjestelmän vihollisia, vaikka pitäisi nähdä kansalaiset veronmaksajina tuomassa tuloa myös valtiolle, joka maksaa päättäjien palkat. Kukaan ei välty veronmaksulta, tuskin turvapaikanhakijakaan. Tietyt väestöryhmät maksaa myös enemmän veroja. Pienipalkkaisilla aloilla maksetaan vähiten veroa ja nyt kun oppivelvollisuus jatkuu ammattikoulu/lukiosektorille. Niin osa niistä koulutustason aloista on pienipalkkaisia, vääjäämättä pienipalkkaalat on lisääntymässä ja valtion verotulot laskussa.

Ottakaa huomioon myös se, että Euroopassa päättäjät iältään on noin 65 yleensä. Heitä saattaa ärsyttää, koska ovat itse virasta virkaan edenneet ja monet myös politiikassa 30-vuotisen uran, niin sitten tuleekin suomesta liuta kolmekymppisiä naisia hallituksenjäseniä muka jotain agendaa ajamaan. Tämän sai ehkä aikaan eräs, jolla oli synnytystalkoot ja kravatti omankin sepaluksen välissä ja rotunauta tallissa julkisuudelta piilossa.
 
vierailija
Siellä notkuttiin säätytalon iltakekkereillä kun kokoontumisrajoirukset oli voimassa viime vuonna.

vai että suomalaisten poliittinen muisti on lyhyt. Lyhytmuistisella poliittinen muistikin on lyhyt tietty. Mutta sen varaan ei kannata takin tai mekonkääntöjä suunnitella.

Suomalaiset isotuloiset taas: eletään kuin olisi pula-aika tai lama, ei osteta palveluja: kampaaja, kosmetologi, yksityinen lastenhoitaja, renkaanvaihto autojobbarilla, autonpesu, autoleasing, autonvuokraus, hortonomi, urheiluhieroja, personaltrainer, tyylikonsultti.

Vaan sen sijaan käydään ilmaisissa kaupungin museoissa.
 
vierailija
Sitten ajelut yksityisjetillä Puolan luxusbordellien kautta Brysselin kokouksiin. kiirehän siinä varmasti tuleekin kun visiitti puolanpäässä voi varmaan liikaa venähtää, varsinkin jos polakki juottaa liikaa ja sitten varastaa Tissotin sopivassa välissä.
 
vierailija
Ei niille makseta luksusbordellissa enempää kuin 150 tunti, loput menee polakkiyrittäjällä tietty puitteiden juokseviin kuluihin.

Hei eu:saa maito tuotetaan Puolassa. toivottavasti bordellin pitäjällä ei ole navettaa, voisi olla hygieniaongelmia ja maidossa ylimääräinen sivumaku.
 

Yhteistyössä