Saataisiinko uusi julkinen yhteiskeskustelu

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Tyhmä kysymys, mutta mitä toi leipä oli mitä söit?
Joskus söin saman näköistä Ruotsissa hotellin aamiaisella ja tykkäsin.
Öööö, Paesano, tai ööö... *piipahtaa keittiössä*
Hämeessä ja Satakunnassa tuollaista sanotaan kakoksi(kakko), jokus myös rievä tai varmuuden vuoksi rieväskakko. Tuo rievä viittaa valmistustapaan, eli hiivalla nostatettu, ei hapatettu.
vehnää, joskus myös hiukan ohraa seassa. Ohrakakko eli ohrakyrsä on sitten hiukan eri juttu.
 
  • Tykkää
Reactions: Elena777
Hämeessä ja Satakunnassa tuollaista sanotaan kakoksi(kakko), jokus myös rievä tai varmuuden vuoksi rieväskakko. Tuo rievä viittaa valmistustapaan, eli hiivalla nostatettu, ei hapatettu.
vehnää, joskus myös hiukan ohraa seassa. Ohrakakko eli ohrakyrsä on sitten hiukan eri juttu.


Juuh. Miehen isoäiti on porisn suunnilta. On kakot tuttuja.
Ja on mullakin sukua sieltä suunnilta.
 
Hämeessä ja Satakunnassa tuollaista sanotaan kakoksi(kakko), jokus myös rievä tai varmuuden vuoksi rieväskakko. Tuo rievä viittaa valmistustapaan, eli hiivalla nostatettu, ei hapatettu.
vehnää, joskus myös hiukan ohraa seassa. Ohrakakko eli ohrakyrsä on sitten hiukan eri juttu.
Kakko on Pirkanmaallakin tuttu sana:)
Poikien mummi osaa leipoa hyvää kakkoa (kirjoitin ensiks että hyviä kakkoja)

Mutta toi Roosan leipä muistutti mieleen yhen Ruotsin reissun.
 
  • Tykkää
Reactions: Ellimaar

Yhteistyössä