vierailija
Satojen tuhansien ihmisten työvoimareservi on aika ylimitoitettu. Juuri siitä syystä tulisi laskea sen kynnystä, että mikä on tuottavaa työtä ja mikä ei. Tämä onnistuu yksinkertaisesti sillä poliittisella päätöksellä, että annetaan markkinatalouden määritellä palkkataso.Ei matalasti tuottava työ ole yhteiskunnan etu. Ainoastaan kehitysvammaisilla kannattaa teettää matalasti tuottavaa työtä ja sekin vain sen takia, että työ itsessään on kuntouttavaa toimintaa. Siis siinä säästetään yhteiskunnan resursseja kun kehitysvammainen puuhastelee jotain sen sijaan, että olisi hoitokotinsa hoitajan kanssa katselemassa sorsia puistossa.
Työkykyiset tulee pitää ennemmin työvoimareservinä, jos heille ei tuottavaa työtä löydy. Mutta useimmissa tapauksissa markkinataloudessa kyllä löytyy, jos sellaisia järjestelmiä ei ole olemassa kuin tuettu työ. Toki osa yrittäjistä on oikeasti niin epäpäteviä, että eivät kykene kehittämään kannattavaa liikeideaa, mutta moni yritys pyörii kannattamattomana yksinkertaisesti sen takia, että niiden kannattaa pyöriä kannattamattomana.
Nykyisinhän palkkatasoa ja sitä kautta kannattavuuden rajaa ei määrittele markkinatalous. Sen sijaan se on sopimuksilla nostettu monin paikoin paljon korkeammaksi kuin mikä olisi työvoiman kysynnän ja tarjonnan tasapainoon saattava (eli markkinatalouden mukainen) palkkataso.