En usko, että covid-19 aiheuttaa mitään massiivista ruokapulaa Suomessa. Sen takia ei siis välttämättä kannata ruokaa hamstrata. Mutta jos oikein paha epidemia jyllää, on jokainen kauppareissu infektioriski niille, jotka oikeasti pystyvät olemaan turvassa omissa oloissaan, esim. eläkeläiset tai etätyöskentelijät. Silloin varaston varassa eläminen pienentää riskiä.
Yhteiskunnan kannaltakin on edullisempaa, ettei rajussa epidemiatilanteessa ole turhia ihmiskontakteja. Juuri siksi Wuhanissakin on ihmiset määrätty pysymään kodeissaan ja työpaikat ovat pysähdyksissä, muistaakseni ruokaa saa yksi talouden jäsen hakea joka toinen päivä.
Jos varaston rakentaa, ruoan lisäksi tarvitaan muutakin: esim. wc-paperia, pesuaineita, hygieniatuotteita, mahdolliset säännöllisen lääkityksen lääkkeet.
Vihreät kansanedustajatkin ajattelevat järkevästi jos ovat kotoisin Kehä III:n ulkopuolelta. Martat lisäohjeistavat:
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.219472