Ei ole ihan tervettä olla jatkuvasti noin kiukkuinen.Ei sinua kukaan pakota. Mutta voithan opetella varulta metsästämään niin saat varmasti lihasi
ei pakota nytkään, mutta systeemi tuottaa provikoita nyt niin hyvin joillekin harvoille, ettei tule muuttumaan. Ei sitä kunnonllista lihaa kaikille riittäisi kuitenkaan. Nykyään perunankuoret sotketaan valmisruokiin.Ei sua ap kukaan pakota, miksi niin ajattelet? Sua vaan sillein suloisesti hymyillen ohjataan kasvisruuan pariin.
Ei riitä että kokonainen uusi nuorten sukupolvi on sympaattisen lempeästi aivopesty vihervassariuteen. Mutta kun presidentin rouva, hurmaavasti hymyillen kysyy "halusiko se eläin kuolla?", niin miten Jennin herttaista hymyä voi vastustaa?
Tai jos sulla on poika ja se menee armeijaan, niin se huomaa että aika monena päivänä marssitaan kikhernesopan voimin. Ja se marssi pitää tehdä lempeästi hypähdellen.
Tai huomaat että yhä enenevä määrä tv:n ja Pirkan/Yhteishyvän resepteistä on kasvisruokaa. Tai huomaat ylistystä 5000 km päästä raahatun avokadon tai pähkinöiden puolesta (ei väliä vaikka ne kuivattaa maapalln vesivaroja) mutta vapaana kulkeneen kanan munan syöminen on suunnilleen rikos Äiti maata vastaan, mistä Gretakin möksähtää ja ottaa taas paatin alleen.
Niiin...ei sua 20 vuoden päästä edelleenkään kukaan pakota vegaaniksi. Mutta sua vaan hiljaa pidetään verenhimoisena ja epäempaattisena murhaajana jos syöt lihaa.
Mutta jos ei paremmasta tiedä, ei ole vertailupohjaayhteiskunta on kannustamassa lihan syönnin merkittävään vähentämiseen.
Mut miten ihmeessä saadaan korreloitumaan se, että pitää suosia kotimaisia ja varsinkin lähituotantoa, kun kaikki lihan tuotanto yritetään puskea ulkomaille?!
Itseäni kieltämättä houkuttaa ryhtyä karsimaan lihansyöntiä radikaalisti. Tarkoitan tällä sitä, että jättäis punaisen lihan, varsinkin sianlihan syönnin minimiin. Sen vaan olen huomannut, että kun kaupassa vertailee näitä lihaan rinnastettavia proteiinituotteita, niin niissä on lisäaineet ja hiilihydraattimäärät pilvissä, joten siinä mielessä on käytännössä ihan mahdoton ainakaan minun omalta osalta siirtyä ihan kokonaan vegaaniseen ruokavalioon. se nyt vaan on niin, että puhtainta ruokaa menee koneistoonn, kun ruoka on mahdollisimman käsittelemätöntä.
Ei vain kasvissyöjiksi vaan nimenomaan vegaaneiksi. Maito ja kananmunatkin ovat murhaa ja sitä paitsi tuhoavat ilmaston ja hukuttavat meidät kaikki nousevan merenpinnan alle.
Kiukkunen?Ei ole ihan tervettä olla jatkuvasti noin kiukkuinen.
No mutta plärääpä kasvisreseptejä. Suurimmassa osassa ainesosaluettelo on kuin jostain Andien rinteiltä.Kas kummaa, kun yht'äkkiä kasvissyöjän onkin kuljetutettava jokainen suupala erikseen toiselta puolelta maapalloa. Eikö kauniista kotimaastamme löydy petun lisäksi mitään muuta kasvisruokavalioon sopivaa?
Kun taas se naapurissa röhkivä possu kasvaa silkalla vedellä ja ilmalla eikä se suinkaan syö moninkertaisesti oman painonsa verran tuontisoijaa (mikä ei tässä tapauksessa ole yhtään huono juttu, koska rehuksi kasvatettava soijahan on paras juttu ikinä - toisin kuin ihmisravinnoksi kasvatettava, joka siis tuhoaa planeettamme). Minkä jälkeen osa siitä voidaan käyttää ihmisravinnoksi, eikä tarvita kuin pari suupalaa jotta proteiinitarve tulee täytettyä. Eikä tarvitse vahingoittaa yhtäkään kasvia täyttääkseen vatsansa. As simple as that.
Olen itse sekasyöjä, mutta arvostan riittävästi meille luotua palloamme valitakseni pääasiassa tuotteita, jotka ovat mahdollisimman vähän sitä tuhoavia. Kohtuu kaikessa.
Suosittelen käymään ruokakaupan hevi-osastolla uudestaan. Peston saa tehtyä suomalaisesta basilikasta ja valkosipulista sekä juustosta, samba oelekiin tarvitset vain suomalaista chiliä, etikkaa, sokeria, currytahnaan chilin lisäksi sipuli, valkosipuli ja inkivääri - sitäkin kasvaa Suomessa. Kapeakatseiset ennakkoluulot eivät toimi tässä keskustelussa.No mutta plärääpä kasvisreseptejä. Suurimmassa osassa ainesosaluettelo on kuin jostain Andien rinteiltä.
Lisäksi niissä lähes aina käsketään lisäämään jostain mystisestä pikku purnukasta jotain (kas kun sitä makua ei aina muutoin kasvisruokaan saa...). Milloin on chilikastiketta, pestoa, samba oelekia, jne. Joissa on esim.soijaa ja lisäaineitakin.
Viherpiipertäjän salaatissa voi olla 7-8 eri ainesosaa ulkomaisine pähkinöineen jne, kun lihansyöjä-Pertti syö vaan pihvin, muusia ja tomaatti-kurkku -salaattia, kaikki Suomessa tuotettuja.
Juu mutta resepteissä pitää kaataa suoraan purkista.Suosittelen käymään ruokakaupan hevi-osastolla uudestaan. Peston saa tehtyä suomalaisesta basilikasta ja valkosipulista sekä juustosta, samba oelekiin tarvitset vain suomalaista chiliä, etikkaa, sokeria, currytahnaan chilin lisäksi sipuli, valkosipuli ja inkivääri - sitäkin kasvaa Suomessa. Kapeakatseiset ennakkoluulot eivät toimi tässä keskustelussa.
Ja muuten, soijaa ja lisäaineita niitä vasta suomalaisista lähellä tuotetuista lihajaloteista löytyykin. Suosittelen tutkimaan ainesosaluettelon, ennen tekopyhäksi ryhtymistä.
Ikävä kyllä olet harvinaisen oikeassa...Ei sua ap kukaan pakota, miksi niin ajattelet? Sua vaan sillein suloisesti hymyillen ohjataan kasvisruuan pariin.
Ei riitä että kokonainen uusi nuorten sukupolvi on sympaattisen lempeästi aivopesty vihervassariuteen. Mutta kun presidentin rouva, hurmaavasti hymyillen kysyy "halusiko se eläin kuolla?", niin miten Jennin herttaista hymyä voi vastustaa?
Tai jos sulla on poika ja se menee armeijaan, niin se huomaa että aika monena päivänä marssitaan kikhernesopan voimin. Ja se marssi pitää tehdä lempeästi hypähdellen.
Tai huomaat että yhä enenevä määrä tv:n ja Pirkan/Yhteishyvän resepteistä on kasvisruokaa. Tai huomaat ylistystä 5000 km päästä raahatun avokadon tai pähkinöiden puolesta (ei väliä vaikka ne kuivattaa maapalln vesivaroja) mutta vapaana kulkeneen kanan munan syöminen on suunnilleen rikos Äiti maata vastaan, mistä Gretakin möksähtää ja ottaa taas paatin alleen.
Niiin...ei sua 20 vuoden päästä edelleenkään kukaan pakota vegaaniksi. Mutta sua vaan hiljaa pidetään verenhimoisena ja epäempaattisena murhaajana jos syöt lihaa.