Esimerkkejä?Tjaa.. olet kyllä tunkenut muuallekin "oppejasi", ja ne ärsyttävät.
Esimerkkejä?Tjaa.. olet kyllä tunkenut muuallekin "oppejasi", ja ne ärsyttävät.
No juu, joskus käy niin että jos ne on laiskoja kohoamaan ennen uunia, niin uunissa ne innostuu.Voi juku.
Loppupeleissä pullat paisuivat niin että tuloksena oli pikemminkin peltipulla kuin pellillinen pullia.
Mut maku on mainio.
no kun en sitä käytä koskaan, en tiedä. mut viilin valnistumiseen kyllä oli vaikutustaMun pullataikina ei nouse kunnolla!
P@@@uulaa! Johtuuko tää nyt kuusta vai ovatko mun kuivahiivat vanhoja?
Kaiva ite omat viestisi, sieltä niitä löytyy. Höh.Esimerkkejä?
Mulla on kymmenittäin valtavia kaalinlehtiä, mut ne ovat Romanescaa. Voisko siitä kokeilla? Ei ole kukkineet vieläkään eikä ainakaan valosta ole ollut puutetta tänäkesänäHapankaalia.
Tai jos tekisi jonkinlaista hapankaali-kimchiä. Mut ehkä vasta ensi kuussa. *laiska*
Mulla on kymmenittäin valtavia kaalinlehtiä, mut ne ovat Romanescaa. Voisko siitä kokeilla? Ei ole kukkineet vieläkään eikä ainakaan valosta ole ollut puutetta tänäkesänä
Tarq teki sitä tuossa jaksossa. Tänään oli kans tosi hyvä jakso.
---hmmm... ei mulla ole niin suurta saaviakaanMiksei voisi? Kai kaali kuin kaali kelpaa.
Jokaisessa jaksossa jotakin hyvää. Tuosta pääsee alkuunTareq- kokki teki sitä tuossa jaksossa. Tänään oli kans tosi hyvä jakso.
---hmmm... ei mulla ole niin suurta saaviakaan
Romanesca onkin erityinen, mut lehdet ovat kaikki vihreitä.Miksei voisi?
Kai kaali kuin kaali kelpaa.
http://askartelujatkuu.blogspot.com/2019/01/romanesca-fraktaali.htmlTee pieni satsi vaikka ämpäriin. Tai kattilaan.
Sit sen voi maustaakin erikoisemmin (kurkumaa ja inkivääriä!) ku ei tarvitse koko talvea sitä syödä.
Ollaan niin totuttu valmiiseen Rasilaiseen, kun sitä saa myös luomuna. Muuten ei kyllä ostettais yhtään.Tee pieni satsi vaikka ämpäriin. Tai kattilaan.
Sit sen voi maustaakin erikoisemmin (kurkumaa ja inkivääriä!) ku ei tarvitse koko talvea sitä syödä.
sun täytyy kans opetella kirjottamaan väärin. Moni ei varmaan viitsi...jessus, taas jouduin sensuuriin
Oikesti, pitäsikö ne antaa mädäntyä tuonne? Kaikki luomua... Varmaan monella muullakin. Mut mistä se johtuu - liiasta paisteesta?Miksei voisi? Kai kaali kuin kaali kelpaa.
Sori, täytyy kai tarkistella tekstiä, kun aikoo vastata
AnnePöyhönen kertoo ylakuu.com -sivuillaan tänäsyksynä 2019, ei muulloin, mutta voi kokeilla taas 19 vuoden kuluttua) näin:
"- Hapanjuuritaikina nousee vielä täysikuun jälkeen muutaman päivän ajan ihan hyvin, mutta sitten se alkaa väsyä, ja nouseminen hidastuu. Laskevan eli alakuun viimeisellä viikolla 23.-28.9. taikina nousee huonosti, ja leivotusta leivästä tulee kovaa, sillä se kuivuu myös nopeasti paistamisen jälkeen. Saman eron voi nähdä hiivallakin nostatetuissa, joten kannattaa tarkkailla leipomusten lopputulosta ja verrata sitä kuunvaiheeseen oman kokemuksen saamiseksi.
- Ilmamerkin päivät (löytyvät Wanhan ajan Kuukalenterin takasivun taulukosta) ovat parhaita leipomiseen. Seuraavat ovat pe-su 20.-22.9. ja niiden jälkeen onkin jo alakuun viimeinen viikko.
- Nyt on upea aika tehdä hapankaalia! Alakuulla siitä irtoaa paljon nestettä, joka peittää kaalin ja kaali pehmenee hyvin. Aromeista tulee paremmat alakuulla. Vain vesimerkin päivät ma-ti 23.-24.9. sekä pe-la 27.-28.9 ovat huonoja, niinä päivinä ei kannata tehdä hapankaalia.
- Jos haluaa tehdä omista marjoista tai hedelmistä kotiviiniä, kannattaa laittaa käyminen alulle 15.-22.9., että saa siihen parhaat aromit. Näin tehty viini kestää myös säilytystä hiukan pitempään.
- Kombucha ja muut mikrobikäytetyt juomat lähtevät muodostumaan sitä hitaammin, mitä pitemmälle alakuu eli laskeva kuu on kulunut.
- Jugurtti, viili ja kefiiri lähtevät muodostumaan hiukan hitaammin alakuulla, ja niistä irtoaa enemmän heraa tai siis nestettä.
Sulla on oikeus mielipiteeseesi.
Muoks. Lisään näitä: (tulikohan tarpeeksi?)
Humpuukia. Jos tarkkaan tekee taikinan niin onnistuu aina.
Romanescoissa ne kasvaa itsestään.Kaaleja vai fraktaaleja?
Tuossa se syy miksi ei sopinut mulle eikä muillekaan, joiden kans silloin siitä oli puhetta, mut tuota ei kukaan maininnut----vai ovatko mun kuivahiivat vanhoja?
Kas kummaaTuossa se syy miksi ei sopinut mulle eikä muillekaan, joiden kans silloin siitä oli puhetta, mut tuota ei kukaan maininnut