Maistuisiko?

Maistuisiko?

  • Kyllä

    Ääniä: 4 100,0%
  • Ei

    Ääniä: 0 0,0%

  • Äänestäjiä yhteensä
    4
vierailija
Kiitos, tarttee kerätä rohkeutta ja testata, harmittaa niin vietävästi kun ei osaa. Ja kun ei ole ollut hajua mikä ois hyvä ohje niin en montaa kertaa oo uskaltanu kokeilla. Tekemällähän sitä vaan oppii.
Karitsanliha ja lampaanliha on toki eri asia. Suomessa kilit tapetaan synnyttyä, koska nuorenkaan pukin liha ei mene kaupaksi. Se on todella hyvän makuista mutta ei sitä pidä syöttää maissilla eikä soijalla eikä rypsillä, koska paha maku tulee ruoasta. Eikö siinä olisi suuri syy alkaa opettelemaan ruoanlaittoa?
 
Karitsanliha ja lampaanliha on toki eri asia. Suomessa kilit tapetaan synnyttyä, koska nuorenkaan pukin liha ei mene kaupaksi. Se on todella hyvän makuista mutta ei sitä pidä syöttää maissilla eikä soijalla eikä rypsillä, koska paha maku tulee ruoasta. Eikö siinä olisi suuri syy alkaa opettelemaan ruoanlaittoa?
Kyllä mä ruokaa osaan laittaa. Mutta lampaan lihassa en ole onnistunut. Lihakaan ei ole halvimmasta päästä joten ei sitä ihan joka päivä viitti harakoille heittää. Ja jos mä ostan kaupasta lampaan/karitsan lihaa, mistä mä tiedän milloin se on tapettu, tai mitä sille on syötetty jollei paketissa lue. Entä maat, suomalainen varmaan paras mut jos ei ole saatavilla niin mites ne ulkomaalaiset? Onko väliä onko pakastettu liha? Lidlissä on jotain uusi-seelantilaista? Onko ihan roskakamaa? Onhan näitä epävarmuustekijöitä...
 
vierailija
Kyllä mä ruokaa osaan laittaa. Mutta lampaan lihassa en ole onnistunut. Lihakaan ei ole halvimmasta päästä joten ei sitä ihan joka päivä viitti harakoille heittää. Ja jos mä ostan kaupasta lampaan/karitsan lihaa, mistä mä tiedän milloin se on tapettu, tai mitä sille on syötetty jollei paketissa lue. Entä maat, suomalainen varmaan paras mut jos ei ole saatavilla niin mites ne ulkomaalaiset? Onko väliä onko pakastettu liha? Lidlissä on jotain uusi-seelantilaista? Onko ihan roskakamaa? Onhan näitä epävarmuustekijöitä...
Olen maistanut vain luomukasvatettua ja se oli puolivuotias pukkikili, hyvää tuli ilman erityistaitoja. Oikeaa voita täytyy käyttää, vaikka ohjeessa lukisi mitä ja suolana Maldon. Löysin ohjeita:
https://lammasyhdistys.fi/kuluttajalle/lammas-karitsa-liha-reseptit/
 

Yhteistyössä