Mitä teistä psalmin 139 kohta: "Ennen kuin olin elänyt päivääkään, olivat kaikki päiväni jo luodut" merkitsee?

vierailija
On vapaa tahto: mies niittää ruohoa, et saan levittää sitä kastematojen suojaksi: ne kun eivät siedä auringon porotusta. Haluan levittää ne marjapensaiden juurelle, et saadaan isompia herukoita - niitä pieniä on aika tympeää poimia, vaikka makuhan on hyvä niissäkin!

https://areena.yle.fi/1-1056280

Mitä tulee mieleen tuosta? Sillä linnullakin on vapaa tahto, eikö?
 
vierailija
Ruohosilppu meillä tarkoittaa luonnonnurmea, jota ei ole keinolannoitettu eikä myrkytetty missään vaiheessa.
http://www.yrttitarha.fi/tietopankki/abc/katevil.html

Perunamaan katteena sitä käytetään multauksen jälkeen, eikä rikkaruohoja tule ollenkaan(y)

Multaus on tehtävä siinä vaiheessa, kun perunan vihreä osa on selvästi näkyvillä. Ne juuret mullataan, ei sitä vihreää osaa peitetä kokonaan. Multauksella estetään vihreiden solaniiniperunoiden kehittyminen. Mutta perunat istutetaan aina täydenkuun jälkeen, kun ne mukulat syödään, ei haluta kasvattaa pelkkää perunankaalta, sitä vihreää osaa.
 
Ajattelen asiasta näin, että pääpiirteissään tuo pitääkin paikkansa. Ihminen saa syntymässään (hedelmöityshetkellään) geeniperimän, joka vaikuttaa lukuisiin asioihin hänen elämässään. Esim. sairaudet ja elinikä määräytyy paljolti niiden geenien mukaan, jotka hän on perinyt vanhemmiltaan/esi-isiltään. Myös ulkoisilla tekijöillä (ulkonäkö) on oma vaikutuksensa elämänkulkuun. Samoin ihmisen luonne on saanut piirteitä lähisuvusta, joka ei sekään ole merkityksetöntä elämänkulun kannalta. Em. seikat eivät kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö elämäänsä voisi myös vaikuttaa esim. elämäntavoilla. Yhteenvetona edelliselle sanoisin, että yksilön kehykset elämälle on valmiiksi määritelty, mutta hienosäädön suorittaa ihminen itse kulloinkin vallitsevissa olosuhteissa.
 
vierailija
"Ps 140:11 Hän warista heidän päällens leimauxet/ hän lyö heitä tulella alas sywähän maahan/ ettei he ikänäns nouse."

Pitkäisen leimaus Raamatun teksteissä on aina ukonilman salama(y)
 
lucifer69
Raamattu pyrkii selittämään asioita joita on havaittu, mutta joista ei ole pystytty puhumaan. Ilmiöille ei yksinkertaisesti ole ollut käsitteistöä.

Ihmisen "polku" mitä luultavimmin on tietyin osin ja yllättävänkin kattavasti valmis syntyessä. Lauma tarvitsee menestyäkseen erikoistuneita yksilöitä. Syntyessä ihmisellä on taipumukset johonkin. Tasapäistävässä modernissa yhteiskunnassa taipumuksia on vaikea havaita tai päästä toteuttamaan. Niiden jäänteet voivat ilmetä epämääräisenä pahana olona, kun on niin sanotusti ajautunut väärälle polulle. Kärjistetysti: Jos olet hoivaviettinen insinööri, niin luultavasti stressaat itsesi ennen pitkää jumiin.

Lisäksi elämään vaikuttavia muita piirteitä kuten ulkonäkö, pituus, vanhempien asema, taipumus riippuvuuteen, seksuaalinen suuntautuminen ja älykkyysosamäärä ovat sinussa syntyessäsi valmiina.
 
vierailija
Ei, kyllä se on se patenttisuoja-aika, mikä määrää. Niillä tuottoa saa vain jos läytää uskollisia käyttäjiä, jotka eivät kyseenalaista tarkoitusperiä, vaikka kaikki tietää, et joku ne maksaa kuitenkin. Jos kurkun saa turpoamaan kuin hamsterin tassun, voi se todellakin olla turha aines ihmisen ruoassa, vaikka kuinka halvalla saisi herkkunsa myydyksi. Miten sokeasti ihminen luottaa siihen, mitä ylhäältä annetaan?
https://kaksplus.fi/threads/the-ketju.2218883/page-15037
 
vierailija
"Ps 140:11 Hän warista heidän päällens leimauxet/ hän lyö heitä tulella alas sywähän maahan/ ettei he ikänäns nouse."

Pitkäisen leimaus Raamatun teksteissä on aina ukonilman salama(y)
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/alpit-sulaa-ennatystahtia-jaiden-alta-voi-paljastua-satoja-muumioituneita-ruumiita/9f519df6-e264-3691-b474-efaf7fec9e09

Rakeista, jäätymisestä ja sulamisesta ei ehkä tuolla tiedetty mitään?
 
vierailija
Olen kristitty ja itse ajattelen tuon niin, että Jumala ikään kuin pitää aikaa käsissään. Jumala on luonut ajan. Jumala myös tietää ja tuntee ihmisen paremmin kuin kukaan muu, hän tuntee sinut jopa paremmin kuin sinä itse. Hän tietää koska elämäsi päättyy. Hän tietää millaisia valintoja tulet tekemään. Sinulla ON vapaa tahto, mutta Jumala tietää kaiken, hän tietää senkin miten sitä vapaata tahtoasi käytät.

Siunausta kaikille!
 

Yhteistyössä