keraaminen liesi ja induktioliesi...mitä eroa?

Induktioliedelle sopivissa kattiloissa lukee pohjassa se Induktio, eli ellei sitä lue niin kattilat eivät sovi. Induktioliesi ei lämpene ellei siinä ole siihen sopivaa kattilaa, joten on turvallinen esimerkiksi siinä tapauksessa, että lapsi laittaa levyn päälle. Meillä on Induktioliesi ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä, on todella nopea ja tosiaan ei ole vaaraa levyn jäämisestä päälle. Mutta toki se vaati sitten kattiloiden ostamista, kun Induktiokattiloita ei meillä alunperin ollut. Meillä on myös kaasuliesi joten siinä sitten käytetään vanhoja tavallisia kattiloita.
 
Alkuperäinen kirjoittaja umbrella78:
Induktioliedelle sopivissa kattiloissa lukee pohjassa se Induktio, eli ellei sitä lue niin kattilat eivät sovi. Induktioliesi ei lämpene ellei siinä ole siihen sopivaa kattilaa, joten on turvallinen esimerkiksi siinä tapauksessa, että lapsi laittaa levyn päälle. Meillä on Induktioliesi ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä, on todella nopea ja tosiaan ei ole vaaraa levyn jäämisestä päälle. Mutta toki se vaati sitten kattiloiden ostamista, kun Induktiokattiloita ei meillä alunperin ollut. Meillä on myös kaasuliesi joten siinä sitten käytetään vanhoja tavallisia kattiloita.
LUKEEKO SE AINA SE INDUKTIO? MÄÄ OSTIN UUDEN PASITIN PANNUN OPA JOSSA POHJASSA KUKVIO MERKINNÄLLÄ, KAASU JA NORMAALI LIEDET JA YKS ON ERILLAINEN
 
Alkuperäinen kirjoittaja Kärppänä heinälatoon:
Eikös induktioliedessä ole se ero, et se pinta ei kuumene? Kun taas keraamisessa keittolevy kuumenee. Induktioon ei sovi mitkä tahansa kattila, keraamiselle käy. Muitakin eroja varmasti on, mut mä en keksi. :xmas: Meillä keraaminen ja on ihan hyvä. B)
Siis täh? Eikö se keittolevy jää induktioliedessä kuumaksi kun ottaa vaikka kattilan pois? :eek:
 
Alkuperäinen kirjoittaja blokus:
Alkuperäinen kirjoittaja umbrella78:
Induktioliedelle sopivissa kattiloissa lukee pohjassa se Induktio, eli ellei sitä lue niin kattilat eivät sovi. Induktioliesi ei lämpene ellei siinä ole siihen sopivaa kattilaa, joten on turvallinen esimerkiksi siinä tapauksessa, että lapsi laittaa levyn päälle. Meillä on Induktioliesi ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä, on todella nopea ja tosiaan ei ole vaaraa levyn jäämisestä päälle. Mutta toki se vaati sitten kattiloiden ostamista, kun Induktiokattiloita ei meillä alunperin ollut. Meillä on myös kaasuliesi joten siinä sitten käytetään vanhoja tavallisia kattiloita.
LUKEEKO SE AINA SE INDUKTIO? MÄÄ OSTIN UUDEN PASITIN PANNUN OPA JOSSA POHJASSA KUKVIO MERKINNÄLLÄ, KAASU JA NORMAALI LIEDET JA YKS ON ERILLAINEN
En osaa sanoa, meillä lukee kaikissa se Induktio, ovat kaikki Hackmanin kattiloita, paistinpannuja tai kasareita.
 
Ostin eilen induktiolieden. En edes harkinnut muuta vaihtoehtoa =) . On tosin olemassa myös sellaisia liesiä, joista vain puolet levyista on induktiolevyjä, mutta kun on tottunut käyttämään induktiolevyjä niin moni ei enää halua käyttä niitä tavallisia levyjä.

Lue tämä:

"Vaikka induktioliesi voi näyttää samanlaiselta kuin muut keraamiset keittotasot, se toimii eri periaatteella. Yleensä keittotasojen pinta kuumenee niin paljon, että niiden päälle asetettu keittoastiakin lämpiää. Induktiolieden pinta taas lämpenee vain hieman, vaikka sille asetettujen astioiden pohjan ja sisällön lämpötila nousisi erittäin korkeaksi.

Induktiolieden keskeinen osa on keraamisen tason alla oleva käämi. Kun käämiin johdetaan sähkövirtaa, syntyy korkeataajuuksinen magneettikenttä. Magneettikenttä luo keittoastian magnetisoituvaan pohjaan induktiovirran, jossa molekyyliryhmien liike kuumentaa metallin. Pohjasta lämpö siirtyy keittoastian sisältöön. Induktioon perustuvat keittotasot ovat jonkin verran perinteisiä liesiä kalliimpia. Toisaalta ne kuluttavat vä-hemmän energiaa, sillä ruuan kuumennusaika on lyhyt eikä lämpöä mene paljon hukkaan. Induktiotaso jäähtyy nopeasti, ja virta katkeaa heti, kun astia nostetaan keittoalueelta. Induktioliedellä saa käyttää vain magnetisoituvista materiaaleista, kuten valuraudasta tai teräksestä, valmistettuja astioita. Astian sopivuutta voi testata kokeilemalla, pysyykö magneetti sen pohjassa."





:D
 
Alkuperäinen kirjoittaja Ihana:
Alkuperäinen kirjoittaja Kärppänä heinälatoon:
Eikös induktioliedessä ole se ero, et se pinta ei kuumene? Kun taas keraamisessa keittolevy kuumenee. Induktioon ei sovi mitkä tahansa kattila, keraamiselle käy. Muitakin eroja varmasti on, mut mä en keksi. :xmas: Meillä keraaminen ja on ihan hyvä. B)
Siis täh? Eikö se keittolevy jää induktioliedessä kuumaksi kun ottaa vaikka kattilan pois? :eek:
Ilmeisesti lämpenee, muttei kuumene:

Miten induktioliesi toimii?

Vaikka induktioliesi voi näyttää samanlaiselta kuin muut keraamiset keittotasot, se toimii eri periaatteella. Yleensä keittotasojen pinta kuumenee niin paljon, että niiden päälle asetettu keittoastiakin lämpiää. Induktiolieden pinta taas lämpenee vain hieman, vaikka sille asetettujen astioiden pohjan ja sisällön lämpötila nousisi erittäin korkeaksi.

Induktiolieden keskeinen osa on keraamisen tason alla oleva käämi. Kun käämiin johdetaan sähkövirtaa, syntyy korkeataajuuksinen magneettikenttä. Magneettikenttä luo keittoastian magnetisoituvaan pohjaan induktiovirran, jossa molekyyliryhmien liike kuumentaa metallin. Pohjasta lämpö siirtyy keittoastian sisältöön. Induktioon perustuvat keittotasot ovat jonkin verran perinteisiä liesiä kalliimpia. Toisaalta ne kuluttavat vä-hemmän energiaa, sillä ruuan kuumennusaika on lyhyt eikä lämpöä mene paljon hukkaan. Induktiotaso jäähtyy nopeasti, ja virta katkeaa heti, kun astia nostetaan keittoalueelta. Induktioliedellä saa käyttää vain magnetisoituvista materiaaleista, kuten valuraudasta tai teräksestä, valmistettuja astioita. Astian sopivuutta voi testata kokeilemalla, pysyykö magneetti sen pohjassa.

Induktion aikaansaamaa magneettikenttää on epäilty terveysriskiksi. Kenttä on silti heikompi kuin vaikkapa hiustenkuivaimen synnyttämä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Kärppänä heinälatoon:
Alkuperäinen kirjoittaja Ihana:
Alkuperäinen kirjoittaja Kärppänä heinälatoon:
Eikös induktioliedessä ole se ero, et se pinta ei kuumene? Kun taas keraamisessa keittolevy kuumenee. Induktioon ei sovi mitkä tahansa kattila, keraamiselle käy. Muitakin eroja varmasti on, mut mä en keksi. :xmas: Meillä keraaminen ja on ihan hyvä. B)
Siis täh? Eikö se keittolevy jää induktioliedessä kuumaksi kun ottaa vaikka kattilan pois? :eek:
Ilmeisesti lämpenee, muttei kuumene:

Miten induktioliesi toimii?

Vaikka induktioliesi voi näyttää samanlaiselta kuin muut keraamiset keittotasot, se toimii eri periaatteella. Yleensä keittotasojen pinta kuumenee niin paljon, että niiden päälle asetettu keittoastiakin lämpiää. Induktiolieden pinta taas lämpenee vain hieman, vaikka sille asetettujen astioiden pohjan ja sisällön lämpötila nousisi erittäin korkeaksi.

Induktiolieden keskeinen osa on keraamisen tason alla oleva käämi. Kun käämiin johdetaan sähkövirtaa, syntyy korkeataajuuksinen magneettikenttä. Magneettikenttä luo keittoastian magnetisoituvaan pohjaan induktiovirran, jossa molekyyliryhmien liike kuumentaa metallin. Pohjasta lämpö siirtyy keittoastian sisältöön. Induktioon perustuvat keittotasot ovat jonkin verran perinteisiä liesiä kalliimpia. Toisaalta ne kuluttavat vä-hemmän energiaa, sillä ruuan kuumennusaika on lyhyt eikä lämpöä mene paljon hukkaan. Induktiotaso jäähtyy nopeasti, ja virta katkeaa heti, kun astia nostetaan keittoalueelta. Induktioliedellä saa käyttää vain magnetisoituvista materiaaleista, kuten valuraudasta tai teräksestä, valmistettuja astioita. Astian sopivuutta voi testata kokeilemalla, pysyykö magneetti sen pohjassa.

Induktion aikaansaamaa magneettikenttää on epäilty terveysriskiksi. Kenttä on silti heikompi kuin vaikkapa hiustenkuivaimen synnyttämä.
Voi, tuollainen pitää saada :heart: Mä olen käsittänyt tuon induktiolieden ihan tavallisena keittotasona, johon vaan pitää olla erilaiset kattilat yms. :LOL:
 
Alkuperäinen kirjoittaja umbrella78:
Induktioliedelle sopivissa kattiloissa lukee pohjassa se Induktio, eli ellei sitä lue niin kattilat eivät sovi. Induktioliesi ei lämpene ellei siinä ole siihen sopivaa kattilaa, joten on turvallinen esimerkiksi siinä tapauksessa, että lapsi laittaa levyn päälle. Meillä on Induktioliesi ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä, on todella nopea ja tosiaan ei ole vaaraa levyn jäämisestä päälle. Mutta toki se vaati sitten kattiloiden ostamista, kun Induktiokattiloita ei meillä alunperin ollut. Meillä on myös kaasuliesi joten siinä sitten käytetään vanhoja tavallisia kattiloita.
Minulla on kaappi täynnä vanhoja kattiloita ja valurautapannuja, jotka toimivat hyvin induktioliedellä. Pohjassa ei lue mitään induktiosta. Tuo magneettitestaus on tosiaan helpoin tapa testata sopivuus. Ja uusia induktioliedelle sopivia kattiloita ja pannuja saa kaupasta yllättävän halvalla.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Kärppänä heinälatoon:
Alkuperäinen kirjoittaja MIM-PI:
Ostin eilen induktiolieden. En edes harkinnut muuta vaihtoehtoa =) . On tosin olemassa myös sellaisia liesiä, joista vain puolet levyista on induktiolevyjä, mutta kun on tottunut käyttämään induktiolevyjä niin moni ei enää halua käyttä niitä tavallisia levyjä
:D
Hiihaa, sama juttu löydettiin :D
Hih, eläköön Google ;). Tuossa jutussa oli minusta kaikki niin hyvin kiteytettynä, ettei tarvinnut miettia hetkeäkään ostaako tavallisen keraamisen lieden vai induktiolieden :D .
 
Alkuperäinen kirjoittaja MIM-PI:
Ostin eilen induktiolieden. En edes harkinnut muuta vaihtoehtoa =) . On tosin olemassa myös sellaisia liesiä, joista vain puolet levyista on induktiolevyjä, mutta kun on tottunut käyttämään induktiolevyjä niin moni ei enää halua käyttä niitä tavallisia levyjä.

Lue tämä:

"Vaikka induktioliesi voi näyttää samanlaiselta kuin muut keraamiset keittotasot, se toimii eri periaatteella. Yleensä keittotasojen pinta kuumenee niin paljon, että niiden päälle asetettu keittoastiakin lämpiää. Induktiolieden pinta taas lämpenee vain hieman, vaikka sille asetettujen astioiden pohjan ja sisällön lämpötila nousisi erittäin korkeaksi.

Induktiolieden keskeinen osa on keraamisen tason alla oleva käämi. Kun käämiin johdetaan sähkövirtaa, syntyy korkeataajuuksinen magneettikenttä. Magneettikenttä luo keittoastian magnetisoituvaan pohjaan induktiovirran, jossa molekyyliryhmien liike kuumentaa metallin. Pohjasta lämpö siirtyy keittoastian sisältöön. Induktioon perustuvat keittotasot ovat jonkin verran perinteisiä liesiä kalliimpia. Toisaalta ne kuluttavat vä-hemmän energiaa, sillä ruuan kuumennusaika on lyhyt eikä lämpöä mene paljon hukkaan. Induktiotaso jäähtyy nopeasti, ja virta katkeaa heti, kun astia nostetaan keittoalueelta. Induktioliedellä saa käyttää vain magnetisoituvista materiaaleista, kuten valuraudasta tai teräksestä, valmistettuja astioita. Astian sopivuutta voi testata kokeilemalla, pysyykö magneetti sen pohjassa."





:D
KIITOS!
KÄVIN TESTAA UUDEN PAISTINPANNUNI ..MAGNETTI PYSYY POHJASSA JA UUDIMMISSA OPA NORM KATTILOISSA PYSYI MYÖS MUTTA VANHIMMAT( YLI 10V ) NIISSTÄ EI PYSYNY


 
Induktio on aivan huippu. Meidän kaapista löytyi 1 kattila joka ei alkanut induktion päällä pelaamaan. Oli joku aatamin aikainen ja heitin sen kylmästi pois.

Sitä olen ihmetellyt että miksi tehoa pitää pienentää pikkuhiljaa. Esim. kun keitän perunoita niin mulla on aluksi teho tietenkin täysillä. Käytäntö on osoittanut että potut kiehua hilluttellee nelosella mutta tehoa ei kestä puottaa heti ysiltä neloselle vaan ensin kasille, kohta seiskalle...
 
"Satunnainen"
Sitä olen ihmetellyt että miksi tehoa pitää pienentää pikkuhiljaa. Esim. kun keitän perunoita niin mulla on aluksi teho tietenkin täysillä. Käytäntö on osoittanut että potut kiehua hilluttellee nelosella mutta tehoa ei kestä puottaa heti ysiltä neloselle vaan ensin kasille, kohta seiskalle...
Vanhalla sähköliedellä lämpöä on jäänyt levyyn sitoutuneeksi, jolloin sen lämmitysteho liikkuu tavallaan tasojen läpi käyden tavallaan kaikki tehotasot läpi jäähtyessään. Induktioliedellä taas sen toimintaperiaatteen takia lämmitysteho muuttuu samantien kutosesta neloseen.
 
"Jalmari"
Hei

Ostimme uuden 50 cm leveän Siemenssin huippumallin.
Kyllä kelpaa paistaa ja keittää ;o)
Paistinpannu ja paistokasari meni uusiks. Ostimme uudet kotimaiset NOH tekniikan pannut eli nuo on suunniteltu induktioliedelle ja teknisen rakenteensa takia eivät kuumene yli 230 C asteen ( niitä ei siis voi hajottaa liialla kuumuudella )
Aika erikoista oli, että löysimme hellan HobbyHallin verkkokaupasta. mm Gigantissa toi sama malli maksaisi varmasti 2. kertaa enemmän. Gigantissa ei olekkaan noin kehittynyttä 50cm leveetä mallia edes myynnissä.

Ei ole paluuta vanhaan hellaan, kun on induktionlieden hankkinut.
 
vierailija
Induktiotaso on paljon äänekkäämpi kuin keraaminen taso. Sitä ei juuri missään mainita. Boostiteholla se hyrisee ja kattila tuntuu tärisevän. Lisäksi välillä kuuluu napsetta ja särinää, kaikki kuuluvat ihan normaaleihin ääniin ohjekirjan mukaan.
Nykyisissä lattialiesissä ilma puhalletaan edestä, tekniikka viilentää elektroniikkaa puhalluksella, mikä tulee edestä suoraan nivusiin.
 
vierailija
Meillä on ollut vuosia keraaminen liesi. Vaatii hiovaa keraamiselle tasolle suunniteltua ainetta, jotta sen voisi pitää puhtaana. Lisäksi on tarpeellinen sellainen terä puhdistukseen, eli millä pystyy sitten mahdollisia keraamiseen materiaaliin palanutta pintaa poistamaan. Lapsiperheessä on aina tällaisten säätöjen kanssa omat ongelmansa. Seuraava liesivalinta tulee olemaan induktioliesi ja hipaisunäppäimillä.
 
vierailija
Meillä on ollut vuosia keraaminen liesi. Vaatii hiovaa keraamiselle tasolle suunniteltua ainetta, jotta sen voisi pitää puhtaana. Lisäksi on tarpeellinen sellainen terä puhdistukseen, eli millä pystyy sitten mahdollisia keraamiseen materiaaliin palanutta pintaa poistamaan. Lapsiperheessä on aina tällaisten säätöjen kanssa omat ongelmansa. Seuraava liesivalinta tulee olemaan induktioliesi ja hipaisunäppäimillä.
Keraaminen ja induktioliesi vaativat ihan samanlaista puhdistusta molemmat:rolleyes::ROFLMAO:
Taitaa pintaosa olla molemissa ihan sama, pinnan alla on joko lämpövastus tai käämi. Ihan yhtälailla saa skrapata, jos onnistuu keittämään jotain yli.
 

Yhteistyössä