vierailija
Ai se Asiankannattajan entinen vaimoko? Onhan tuo mahdollista!Ei!! Piiskuri on nyt valjastanu pimut trollaamaan
Mitä tarkoittaa p u u k k o h i p p a s e t ?
Ai se Asiankannattajan entinen vaimoko? Onhan tuo mahdollista!Ei!! Piiskuri on nyt valjastanu pimut trollaamaan
Mustien existä ja nykysistä mittään tiedä, mutta puukkohippasia taisi harrastaa ennen nyk allahu akbar -mamuja varsinkin ns. mannefålkAi se Asiankannattajan entinen vaimoko? Onhan tuo mahdollista!
Mitä tarkoittaa p u u k k o h i p p a s e t ?
Onko punainen pirulainen alkanut juopotella vai missä piilottelee palstalaisilta?
Kas, itse kikkihiiri se siellä.
Ellu <3 päätön
Juuh, sama on pistänyt silmään. Huvittavaa.
:ttää ellun puolesta
ihan aina peukuttamassa kikkihiirtä
ei siltä tarvi olla kuin 1 hymiö/vko niin sitä sitten
Hv, olen kasvissyöjä.Tiesitkö, että syöt todennäköisesti aivan liikaa lihaa? Lue, miksi karsiminen kannattaa.
JALOSTEET PANNAAN
Kaikki lihat eivät ole yhtä pahoja peikkoja. Ykkösjuttu on vähentää jalosteiden, eli makkaroiden, valmislihapullien ja nakkien syömistä, sillä ne sisältävät lisäaineita, jotka saattavat olla ihmiselle haitallisia.
Liha- ja makkaravalmisteissa piilee syöpäriski, joka liittyy nitriitteihin ja nitraatteihin. Ne ovat säilöntäaineita, joita lisätään estämään mikrobien kasvua. Nitriitit ja nitraatit lisäävät erityisesti mahasyövän riskiä.
Jalosteissa on aina myös suolaa, joka kohottaa verenpainetta ja rasittaa sydäntä. Suosi siis mieluummin lihaa, joka on mahdollisimman alkuperäisessä muodossaan ja kokkaa siitä mieleistäsi ruokaa.
HELLI SYDÄNTÄSI
Toinen lihan mukana tuleva pääpahis on kova rasva. Jalosteissa sitä on eniten, mutta kovaa rasvaa on myös itse lihassa, etenkin rasvaisemmissa ruhon osissa. Kova rasva on rasite sydämelle ja verisuonille. Se kertyy valtimoiden seiniin, jolloin veri ei pääse liikkumaan sulavasti. Mikäli tämä tapahtuu sydämessä, seuraus voi olla infarkti.
Jos haluat pitää suonesi puhtaina, vähennä lihansyöntiä ja suosi vähärasvaisia fileitä, riistaa ja siipikarjaa.
SUOJAUDU KUTOSILTA
Punainen liha sisältää runsaasti omega 6 -rasvahappoja, jotka edistävät elimistössä tulehdusreaktioita. Elimistön tulehtuminen altistaa monille vakaville sairauksille, kuten diabetekselle ja masennukselle.
Ihmiselle tärkeitä ovat omega 3 -rasvahapot. Ne vähentävät tulehduksia ja suojaavat soluja. Niitäkin on lihassa, mutta lihan suuri kuutosten määrä syrjäyttää kolmoset. Sen sijaan kalassa on runsaasti kolmosia, ja kalan syöntiä pitäisikin lisätä reippaasti. Kalaa tulisi syödä 2–3 kertaa viikossa. Tällä hetkellä suomalaisista tähän lukuun pääsee vain harva.
SÄÄSTÄ!
Uppoaako ruokakauppaan aina enemmän kuin piti? Valitse koriin vähemmän lihaa, se nimittäin lohkaisee ostosten loppusummasta ison palan.
Kilo näitä proteiinilähteitä maksaa
Naudan pippuripihvi 32 e
Meetvursti 20 e
Kalkkunan ohutleike 15 e
Porsaan ulkofilee 13 e
Naudan jauheliha 10 e
Kasvispihvit 12 e
Soijarouhe 6 e
Vapaan kanan muna 4 e
Linssit 3 e
Valkopavut 3 e
TILAA VITAMIINEILLE
Punaista lihaa saisi suositusten mukaan syödä alle 500 grammaa viikossa. Tällä hetkellä puputamme lähes kilon viikossa.
Kun pyrkii kohti suositusta, lautaselle jää tilaa. Se kannattaa täyttää kasviksilla, täysjyvällä ja kalalla.
Kasviksissa on vitamiineja, kivennäisaineita ja elimistölle tärkeitä bioaktiivisia yhdisteitä. Lisäksi ne sisältävät niukasti energiaa. Täysjyväviljaa on hyvä syödä kuitujen vuoksi, ja kala on terveellinen hyvien rasvojen lähde.
KEVENE!
Liha sisältää runsaasti energiaa, joka tulee usein kovan eläinrasvan muodossa. Lihan korvaaminen pavuilla, soijalla ja siemenillä laskee energiansaantia automaattisesti.
Laihtuminen ei silti tule annettuna, sillä myös kasvisruoasta voi tehdä kaloripommin juustolla ja kermalla. Lihan vähentämisestä tulee kuitenkin usein kepeä olo. Se saattaa johtua kahdesta asiasta. Joko syöt oikeasti kevyemmin tai tunnet hyvää omaatuntoa terveellisestä elämänvalinnasta. Kummin päin vain, kevyestä olosta ei ainakaan haittaa ole. Kun tunnet olosi hyväksi, teet helpommin muitakin terveellisiä valintoja.
Kaloreita kertyy/ 100 grammaa
Pekoni 376
Grillimakkara 230
Naudan jauheliha 228
Broilerin rintafilee 107
Ahven 84
Tofu 83
SYÖMÄLLÄ KIVET POIS
Riks raks kivet murskaksi. Ennen tätä helpottavaa toimenpidettä ehtii moni virtsa- tai munuaiskivistä kärsivä kokea eläimellistä tuskaa.
Virtsakivet ovat lisääntyneet viimeisten vuosikymmenten aikana, ja merkittävin syy on lihan syönti. Lihan eläinvalkuainen sisältää puriini-nimistä yhdistettä, joka muodostuu elimistössä uraatiksi. Uraatti lisää kivitaudin riskiä.
Lääkäri pystyy hoitamaan kivet pois, mutta vaiva uusii herkästi. Ainoa vaihtoehto onkin laittaa elämäntavat uusiksi, ja lihansyönnin vähentäminen on tärkein teko.
ELINIKÄÄ MAAPALLOLLE
Lihansyöntiä kannattaa miettiä myös ympäristön kannalta. Naudan märehdintä tuottaa runsaasti metaania, joka on merkittävä kasvihuonekaasu. Kasvihuonekaasut ohentavat otsoonikerrosta, mikä on ilmastonmuutoksen syy.
Siipikarja ja sika ovat puolestaan energiatehotonta ruokaa. Eläinten ruokintaa varten viljellään viljaa, soijaa ja rypsiä, jota ihminenkin voisi syödä. Kun peltoala kierrätetään eläimien kautta, kuluu energiaa. Lihantuotanto kuormittaa luontoa muutenkin, kun eläimet pitää asuttaa ja pitää lämpimänä.
MYÖS PALJON HYVÄÄ
Punaista lihaakin on välillä hyvä valita ostoskoriin. Siitä saa elimistölle välttämättömiä rakennus- ja hivenaineita, kuten rautaa, sinkkiä ja seleeniä. Näiden saaminen kasvisruokavaliolla on haastavaa, ja vaatii suurta omistautumista asialle. Turvallisempaa on pysyä sekasyöjänä, mutta karsia turha liha.
RAKASTU YRTTEIHIN!
Jätä suolan kanssa läträäminen ja mausta ruokasi yrteillä. Kokeile broilerille timjamia, lampaalle rosmariinia ja possulle salviaa.
SYÖ NÄIN
Pidä viikossa kolme lihapäivää, kolme kalapäivää ja yksi kasvispäivä. Kasvispäivänä tulee pitää huolta proteiinin saannista syömällä papuja, linssejä, siemeniä, pähkinöitä ja soijaa.
Oletko myös huomannut tämän?Tiesitkö, että syöt todennäköisesti aivan liikaa lihaa? Lue, miksi karsiminen kannattaa.
JALOSTEET PANNAAN
Kaikki lihat eivät ole yhtä pahoja peikkoja. Ykkösjuttu on vähentää jalosteiden, eli makkaroiden, valmislihapullien ja nakkien syömistä, sillä ne sisältävät lisäaineita, jotka saattavat olla ihmiselle haitallisia.
Liha- ja makkaravalmisteissa piilee syöpäriski, joka liittyy nitriitteihin ja nitraatteihin. Ne ovat säilöntäaineita, joita lisätään estämään mikrobien kasvua. Nitriitit ja nitraatit lisäävät erityisesti mahasyövän riskiä.
Jalosteissa on aina myös suolaa, joka kohottaa verenpainetta ja rasittaa sydäntä. Suosi siis mieluummin lihaa, joka on mahdollisimman alkuperäisessä muodossaan ja kokkaa siitä mieleistäsi ruokaa.
HELLI SYDÄNTÄSI
Toinen lihan mukana tuleva pääpahis on kova rasva. Jalosteissa sitä on eniten, mutta kovaa rasvaa on myös itse lihassa, etenkin rasvaisemmissa ruhon osissa. Kova rasva on rasite sydämelle ja verisuonille. Se kertyy valtimoiden seiniin, jolloin veri ei pääse liikkumaan sulavasti. Mikäli tämä tapahtuu sydämessä, seuraus voi olla infarkti.
Jos haluat pitää suonesi puhtaina, vähennä lihansyöntiä ja suosi vähärasvaisia fileitä, riistaa ja siipikarjaa.
SUOJAUDU KUTOSILTA
Punainen liha sisältää runsaasti omega 6 -rasvahappoja, jotka edistävät elimistössä tulehdusreaktioita. Elimistön tulehtuminen altistaa monille vakaville sairauksille, kuten diabetekselle ja masennukselle.
Ihmiselle tärkeitä ovat omega 3 -rasvahapot. Ne vähentävät tulehduksia ja suojaavat soluja. Niitäkin on lihassa, mutta lihan suuri kuutosten määrä syrjäyttää kolmoset. Sen sijaan kalassa on runsaasti kolmosia, ja kalan syöntiä pitäisikin lisätä reippaasti. Kalaa tulisi syödä 2–3 kertaa viikossa. Tällä hetkellä suomalaisista tähän lukuun pääsee vain harva.
SÄÄSTÄ!
Uppoaako ruokakauppaan aina enemmän kuin piti? Valitse koriin vähemmän lihaa, se nimittäin lohkaisee ostosten loppusummasta ison palan.
Kilo näitä proteiinilähteitä maksaa
Naudan pippuripihvi 32 e
Meetvursti 20 e
Kalkkunan ohutleike 15 e
Porsaan ulkofilee 13 e
Naudan jauheliha 10 e
Kasvispihvit 12 e
Soijarouhe 6 e
Vapaan kanan muna 4 e
Linssit 3 e
Valkopavut 3 e
TILAA VITAMIINEILLE
Punaista lihaa saisi suositusten mukaan syödä alle 500 grammaa viikossa. Tällä hetkellä puputamme lähes kilon viikossa.
Kun pyrkii kohti suositusta, lautaselle jää tilaa. Se kannattaa täyttää kasviksilla, täysjyvällä ja kalalla.
Kasviksissa on vitamiineja, kivennäisaineita ja elimistölle tärkeitä bioaktiivisia yhdisteitä. Lisäksi ne sisältävät niukasti energiaa. Täysjyväviljaa on hyvä syödä kuitujen vuoksi, ja kala on terveellinen hyvien rasvojen lähde.
KEVENE!
Liha sisältää runsaasti energiaa, joka tulee usein kovan eläinrasvan muodossa. Lihan korvaaminen pavuilla, soijalla ja siemenillä laskee energiansaantia automaattisesti.
Laihtuminen ei silti tule annettuna, sillä myös kasvisruoasta voi tehdä kaloripommin juustolla ja kermalla. Lihan vähentämisestä tulee kuitenkin usein kepeä olo. Se saattaa johtua kahdesta asiasta. Joko syöt oikeasti kevyemmin tai tunnet hyvää omaatuntoa terveellisestä elämänvalinnasta. Kummin päin vain, kevyestä olosta ei ainakaan haittaa ole. Kun tunnet olosi hyväksi, teet helpommin muitakin terveellisiä valintoja.
Kaloreita kertyy/ 100 grammaa
Pekoni 376
Grillimakkara 230
Naudan jauheliha 228
Broilerin rintafilee 107
Ahven 84
Tofu 83
SYÖMÄLLÄ KIVET POIS
Riks raks kivet murskaksi. Ennen tätä helpottavaa toimenpidettä ehtii moni virtsa- tai munuaiskivistä kärsivä kokea eläimellistä tuskaa.
Virtsakivet ovat lisääntyneet viimeisten vuosikymmenten aikana, ja merkittävin syy on lihan syönti. Lihan eläinvalkuainen sisältää puriini-nimistä yhdistettä, joka muodostuu elimistössä uraatiksi. Uraatti lisää kivitaudin riskiä.
Lääkäri pystyy hoitamaan kivet pois, mutta vaiva uusii herkästi. Ainoa vaihtoehto onkin laittaa elämäntavat uusiksi, ja lihansyönnin vähentäminen on tärkein teko.
ELINIKÄÄ MAAPALLOLLE
Lihansyöntiä kannattaa miettiä myös ympäristön kannalta. Naudan märehdintä tuottaa runsaasti metaania, joka on merkittävä kasvihuonekaasu. Kasvihuonekaasut ohentavat otsoonikerrosta, mikä on ilmastonmuutoksen syy.
Siipikarja ja sika ovat puolestaan energiatehotonta ruokaa. Eläinten ruokintaa varten viljellään viljaa, soijaa ja rypsiä, jota ihminenkin voisi syödä. Kun peltoala kierrätetään eläimien kautta, kuluu energiaa. Lihantuotanto kuormittaa luontoa muutenkin, kun eläimet pitää asuttaa ja pitää lämpimänä.
MYÖS PALJON HYVÄÄ
Punaista lihaakin on välillä hyvä valita ostoskoriin. Siitä saa elimistölle välttämättömiä rakennus- ja hivenaineita, kuten rautaa, sinkkiä ja seleeniä. Näiden saaminen kasvisruokavaliolla on haastavaa, ja vaatii suurta omistautumista asialle. Turvallisempaa on pysyä sekasyöjänä, mutta karsia turha liha.
RAKASTU YRTTEIHIN!
Jätä suolan kanssa läträäminen ja mausta ruokasi yrteillä. Kokeile broilerille timjamia, lampaalle rosmariinia ja possulle salviaa.
SYÖ NÄIN
Pidä viikossa kolme lihapäivää, kolme kalapäivää ja yksi kasvispäivä. Kasvispäivänä tulee pitää huolta proteiinin saannista syömällä papuja, linssejä, siemeniä, pähkinöitä ja soijaa.
En tiedä sinusta mutta tämä kannattaa lukea iltasaduksi, itseäni ainakin huvittaa. Eikö sinua?Hv, olen kasvissyöjä.
On hyvin kiireinen hoidellessaan haaremiaan ei nyt millään ehdi palstailemaanMissä se punainen pask...herrasmies muuten luuraa? Eipä ole pahemmin näkynyt viime päivinä.
En haaremistaan mitään tiedä, mutta onhan hän käynyt usein täällä, oletko sinä?On hyvin kiireinen hoidellessaan haaremiaan ei nyt millään ehdi palstailemaan
Bitch ainoastaan käyttää sellaista nimitystä pikkuvauvoista.Ruttunaamat täällä ovat yleensä vastasyntyneitä.
Missäs muuten narttu on? Kauheesti kadonneita lampaita, voi voi...Bitch ainoastaan käyttää sellaista nimitystä pikkuvauvoista.
Bitch ei ole kasvissyöjä.Bitch ainoastaan käyttää sellaista nimitystä pikkuvauvoista.
Bitch on yks ärsyttävimmistä palstalaisista. Hyvä vaan et ei käy täällä enää.Missäs muuten narttu on? Kauheesti kadonneita lampaita, voi voi...
Onneksi sinä olet silkkaa kultaa koko ihminenBitch on yks ärsyttävimmistä palstalaisista. Hyvä vaan et ei käy täällä enää.
voi teitä rahvaita, platinaa minä olenOnneksi sinä olet silkkaa kultaa koko ihminen