Pihapiirin tai puutarhan tuttu kasvi voi olla hyvin myrkyllinen tai aiheuttaa voimakkaan allergisen reaktion.
Vasemmalta: Mooseksenpalavapensas, Näsiä, Sormustinkukka
Jättiputki
Voi kasvaa jopa kolme metriä korkeaksi. Kukinnot ovat vaaleita, sateenvarjomaisia ja 15-25 cm leveitä. Jättiputkien kasvineste saattaa aiheuttaa ihovaurioita ja herkistymistä auringonvalolle. Sitä ei saa koskettaa suojautumatta.
Ukonhatut
Koko kasvi sisältää myrkyllistä ainetta. Jo hyvin pienet määrät voivat aiheuttaa oireita. Myrkky imeytyy myös ihon kautta. Alkuoireena on usein polttava tunne tai kihelmöinti sekä tuntoharhat sormissa ja varpaissa. Sydämen rytmihäiriöt ja hengityksen lamaantuminen ovat mahdollisia oireita.
Kultasadepensas
Keväällä kukkiva upea pensas voi aiheuttaa vakavan myrkytyksen. Ensimmäisiä oireita pensaan oksien syömisen jälkeen ovat pahoinvointi, voimakas syljenerityksen lisääntyminen ja uneliaisuus.
Oleanteri
Voi aiheuttaa vatsaoireita, tajunnan tason laskua ja sydämen rytmihäiriöitä. Koko kasvi sisältää myrkyllisiä aineita.
Syysmyrkkylilja
Myöhään syksyllä kukkiva kasvi aiheuttaa rajuja vatsaoireita, kouristuksia, verenpaineen laskua, sydämen tykytystä, tuntohäiriöitä, harhoja, hengityksen lamaantumista ja munuaisten vajaatoimintaa.
Näsiät
Näsiän varren pureminen voi aiheuttaa suun, kielen ja kurkun voimakasta polttelua. Marjat ovat polttavan makuisia, ja ne aiheuttavat pahoinvointia, vatsakipua ja ripulia. Lapselle muutamankin marjan syöminen voi olla vaarallista.
Sormustinkukat
Aiheuttavat syötynä vatsaoireita, tajunnan tason laskua ja sydämen rytmihäiriöitä.
Kielo
Kansalliskukkamme marjojen syöminen aiheuttaa vatsan ärsytysoireita ja tokkuraisuutta. Kaikki kasvinosat ovat myrkyllisiä. Muutaman (1-5) marjan syöminen on aikuiselle melko vaaratonta, mutta suurempi määrä voi olla vaarallista ainakin lapselle.
Risiini
Voi aiheuttaa vatsan ärsytysoireita sekä keskushermosto-oireita. Jo parin siemenen pureskelu voi aiheuttaa lapselle hengenvaarallisen myrkytyksen.
Pasuunakukat
Kasvin osien syöminen voi aiheuttaa vakavan myrkytyksen. Oireita ovat muun muassa punoittava iho, kuiva suu, sydämen tykyttely ja näköharhat.
Mooseksenpalavapensas
Ihottuma voi olla hyvin lievä, mutta se voi pahentua rakkula-asteelle, jos ihoalue saa voimakasta auringonvaloa muutamankin minuutin.
Myrkkysumakki
Voi aiheuttaa erittäin voimakasta kutinaa.
Ihottumaa, kutinaa
Siankärsämö
Ihoaltistus voi aiheuttaa ihottumaa, palovammoja ja rakkuloita.
Samettikukat
Ihoaltistus voi aiheuttaa valon vaikutuksesta ihottumaa, palovammoja tai rakkuloita.
Lumimarjat
Aiheuttavat lähinnä vatsaoireita. Saattaa aiheuttaa tokkuraisuutta, jos syöty määrä on hyvin suuri. Yli 10-15 marjaa syöneelle annetaan lääkehiiltä.
Koiran-, karhun-,ja väinönputki
Ihoaltistus voi aiheuttaa ihottumaa, palovammoja ja rakkuloita. Nieltynä vaaraton.