Toi on suolettomille annettu ohje, ehkä suolettomilta lääkäreiltä tai ravitsemusterapeuteilta, joiden ei ole lupa niistä ohjeista sooloilla. Kunnollista suolaa valitettavasti ei ole nykyisin tarjolla useinkaan. Käytämme karkeaa merisuolaa tai Maldonia, mutta ei sitäkään tarvitse edes munakkaaseen laittaa. lihaan ja kalaan ainoastaan. Kivennäisvesiä en käytä ollenkaan, koska luomumaidossakin on natriumia: suolapitoisuus 0,1g. Helteellä ei touhuta mitään raskasta, ainoastaan ollaan sisällä tai etsitään varjopaikkaa ja kasvihommat (itikoiden takia, kun ei haluta myrkyttää itseä) tehdään yöaikaan
Helteellähän ei kannata juoda kylmää, vaan huoneenlämpöistä, ettei elimistön oma lämmönsäätelyjärjestelmä ala kehittämään lämpöä, kun tuntuu jäätyvän sisältäpäin