The ketju

Status
Viestiketju on suljettu.
Tiiäkkö mitä?

Nyt saa olla vöyhötys. Huomisaamu meni pomppimiseksi tilannehässäkän takia mutta se nyt on vaan järjestelykysymys. Eikä edes haittaa koska - perjantai:love:

Mulla lupsii simmut. Eli - aa tuuti lullaa mulle. Viideltä kuitenki jo toopeilen pöwwönä hereillä :barefoot:

Kiitos ja kumarrus seurasta, loistavan laadukasta kuten aina:love:

Hyvää yötä sulle, näe kauniita unia ja nuku hyvin :)*pus*
 
  • Tykkää
Reactions: epek
Huomenta :)
Vapaapäivä,lähen kohta cittarille.

Aamupalaksi hyvin terveellistä eilistä piirakkapizzaa :D:oops:
 
vierailija
Taikinaan tuli becel avokado-limemargariiniä,kaurahiutaleita,grahamjauhoja,1kananmuna ja vähän kasvijuomaa.
Täytteeseen paistelin Jonna kasvisproteiinia :D:rolleyes: paprikaa ja mausteita,ketsuppia,piripirikastiketta ja chirichakastiketta,päälle kauratuorejuustoa ja vegaanista mozzarellaa tai siis sen tyyppista
kasvisrasvajuustoa
Miksi Beceliä?
Onko tuossa jauhomatojauhetta, kun tuollainen nimi on?
"vesi,
kasviproteiini 21 % (soija, vehnägluteeni),
auringonkukkaöljy,
tärkkelys (peruna, maissi, vehnä),
kananmunanvalkuainen* (3,5%),
aromit,
modifioitu maissitärkkelys,
punajuurijauhe,
hydrolysoitu kasvisproteiini (soija),
suola,
yrtit ja mausteet,
kivennäisaine (rauta),
B12-vitamiini."

Migreeni tulis tuosta h y d r o l y s o i d u s t a kasvisproteiinista. En siis maista ikinä.:sick:
 
Miksi Beceliä?
Onko tuossa jauhomatojauhetta, kun tuollainen nimi on?
"vesi,
kasviproteiini 21 % (soija, vehnägluteeni),
auringonkukkaöljy,
tärkkelys (peruna, maissi, vehnä),
kananmunanvalkuainen* (3,5%),
aromit,
modifioitu maissitärkkelys,
punajuurijauhe,
hydrolysoitu kasvisproteiini (soija),
suola,
yrtit ja mausteet,
kivennäisaine (rauta),
B12-vitamiini."

Migreeni tulis tuosta h y d r o l y s o i d u s t a kasvisproteiinista. En siis maista ikinä.:sick:
No älä maista sitten ikinä.Yksinkertaista Mulle ei tule migreeniä tuosta kasvisproteiinista,jauhis kai viittaa siihen että käytetään kuten jauhelihaa.

Maistoin ekan kerran tuota beceliä ja mä haluan käyttää täysin kasvisperäistämargariiniä,toi tosin vaihtuu maun takia takaisin floraan.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Elena777
vierailija
Miksi tuollainen nimi tuotteella? Mistä tiedät, onko seassa *tietty* määrä uutta proteiinia?
http://www.vtt.fi/medialle/uutiset/vtt-kehitti-jauhomadoista-ja-kotisirkoista-raaka-aineita

Siitä hydrolysoidusta proteiinista ei evirakaan pysty selvittämään, mitä kaikkea todella sisältää, luki heidän Kaari-lehdessä kauan sitten.
Enpä oo kysyny miksi ovat valinneet naisen ninen,huhtahyvät on tekijänä ja heillä on muutkin tuolaiset tuotteet nimettu,on jalmaria ja lindaa ja vaikka mitä.
Jauhomadot ja heinäsirkat tuskin kuuluu huhtahyvän kasvisproteiiniin,eipä nuo ole mitään kasvista. Noi tuotteet on tehty sopiviksi ovo-vegetaariseen ruokavalioon sopiviksi
 
vierailija
Proteiinihydrolysaatista toki tulee monelle muullekin erilaisia vaivoja ja selvitin sitä aikoinaan itselleni. Oli jossakin pakastesuikalejutussakin sellaista, ja migreenistä toivuttua päätin taas lukea sellaisetkin tuoteselosteet, missä ei luulis niitä olevan. Tällaista löysin:
elsin sanoin:

"- mitä ikinä teetkin vältä kovetettuja ja jopa osittain kovetettuja ja jopa osittain hydrattuja rasvahappoja. Rasva, jossa on näitä, on ihmiselle vaarallista, näyttää se sitten kovalta (kuten vanha sunnuntai) tai vähän pehmeämmältä (kuten benecooli) tai on jopa juoksevaa (kuten soijaöljy, jota on pakko hydrata vähän, säilyvyyden takia)." Elsin jutut kannattaa lukea tuolta ja siellä esimerkiksi:

"...Ehkä hiukan vanhempana (50-100v tästä?) suomalaiset osaavat taas arvostaa omia perinneruokiaan sellaisina kuin ne oikeasti olivat silloin kun ne tehtiin aidoista raaka-aineista (ja silloin kun niitä aitoja raaka-aineita oli riittävästi saatavilla)."

Karppaussivulta tuo lainaus. Elsiä en tunne.
 
vierailija
Jauhomadot ja heinäsirkat tuskin kuuluu huhtahyvän kasvisproteiiniin,eipä nuo ole mitään kasvista. Noi tuotteet on tehty sopiviksi ovo-vegetaariseen ruokavalioon sopiviksi
Onhan Oriolankin tuotteissa usein soijaa, vaikka ei edes tuoteselosteissa ole lukenut ja siinä on sentään allergeenista kysymys - ei siis voi tietää ennakkoon. Googlaa yhtaikaa evira soija ja Oriola. Mitään seuraamuksia ei koidu tuottajalle. Ihmettelen usein, miten tällainen systeemi voi olla mahdollinen, mut on se:devil:

Kun elimistö ei siedä askorbiinihappoa ja löytyy syy siihen sen valmistusmenetelmässä:

"Ensimmäisessä vaiheessa glukoosi hydrataan eli siihen liitetään vetyä. Tällöin glukoosin aldehydiryhmä muuttuu alkoholiksi ja tuotteena on D-sorbitoli. Käymisreaktiolla se muutetaan L-sorbitoliksi. Syntetisointiin tarvitaan vielä rikkihapon apua jotta saadaan aikaan 2-okso-gulonihappo. Viimeisessä vaiheessa tästä lohkaistaan vettä pois, jolloin suoraketjuisesta haposta saadaan rengasrakenteen sisältävä askorbiinihappo" - kemianopettaja:n sivulta.
 
Softy
Miten sinä jaksat koko ajan paasata ns. epäterveellisistä ja terveellisistä aineista? Eri asia jos joku kysyy sinulta. Mä vaihdan nyt palstaa. En lopullisesti vaan hetkeksi. :p
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
  • Tykkää
Reactions: Kais ja Elena777
Miten sinä jaksat koko ajan paasata ns. epäterveellisistä ja terveellisistä aineista? Eri asia jos joku kysyy sinulta.
Mä vaihdan nyt palstaa.
:( En miekään jaksa aina noita paasauksia,mutta ei paula saa mua kuitenkaan palstalta karkotettua. Annan mennä noiden juttujen ja jos ärsyttää,niin vähäksi aikaa taukoa ja takaisin.
Toivottavasti et lähe kokonaan pois:unsure:. Sua tulis ikävä.:)
 
  • Tykkää
Reactions: Softy
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä