The ketju

Status
Viestiketju on suljettu.
vierailija
Huomenta.
Luin kauhukseni äsken, kuinka ihmiselle annetaan pahoivointilääkettä myrkytystilassa. Ei varmasti tule paranemaan, mutta keksivätpä uuden, harvinaien sairauden samalla:-(

Mikä mahtaa olla valmisteen nimi?
"Oireyhtymä on erittäin kiistelty lääketieteen parissa. Suomessakaan neurologit eivät ole yksimielisiä siitä, mikä oireyhtymää aiheuttaa ja miten sitä voitaisiin parhaiten hoitaa.

POTS:n ja dysautonomian lisäksi Kristalla on todettu yliliikkuvien nivelien hypermobiliteetti-oireyhtymä, keliakia, maitoallergia ja astma.

Tällä hetkellä Krista on hoidossa sisätautien vuodeosastolla. Pahoinvointilääkkeiden ja Panadolin lisäksi hän saa tipan kautta suolaliuosta.

- Tällä hetkellä hoitomuodot ovat aika vähäisiä. Neljä kertaa viikossa pitäisi tehdä 12 minuuttia jumppaa kuminauhalla sängyssä. Se on kuitenkin vaikeaa, sillä sen jälkeen olen hirvittävän kipeä, keuhkoihin sattuu ja on todella oksettava olo, Krista kertoo.

Krista kokee tilansa huononevan koko ajan. Hän on pyytänyt siirtoa neurologian osastolle, mutta ainakaan vielä sitä ei ole luvassa.

- Tahtoisin parantua ja päästä eteenpäin enkä enää vajota syvemmälle, Krista sanoo vaisuna.

Kristan mukaan lääkärit pitävät hänen tilaansa harvinaisena, mutta eivät äärimmäisen harvinaisena. Krista arvioi, että sen vuoksi hoitohenkilökunnankin voi olla vaikea arvioida, mikä hänen ensisijainen hoitopaikkansa pitäisi olla.

- Lääkärit ovat myös sanoneet, että kun ei ole Käypä hoito -suositusta, niin ei ole mitään sellaista selkeää, mitä voitaisiin tehdä, Krista kertoo."
 
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä