KokemuKsia touhula päiväkodista

  • Viestiketjun aloittaja "Vieras"
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Tämä piti paikkansa vuosi sitten,mutta ei enää. Maaliskuussa 2016 ruotsalainen pääomasijoitusyhtiö EQT osti Touhula Varhaiskasvatus Oy:n. Sama firma omistaa mm. Musti ja Mirrin sekä Terveystalon ja Ruotsin koulutusyhtiö AcadeMedian.

http://www.kkv.fi/ajankohtaista/Tiedotteet/2016/23.3.2016-kkv-hyvaksyi-eqt-mid-marketin-ja-touhula-varhaiskasvatuksen-yrityskaupan/

EQT on tunnettu veronkiertofirma, joka on ollut jatkuvissa riidoissa Ruotsin veroviranomaisten kanssa. AcadeMedia kierrättää rahojaan Guernsey-saaren kautta. Tiedot löytyvät mm. Aftonbladetista.
 
vierailija
Touhulassa työntekijöitä viilataan linsiin kun vaaditaan tekemään ns. Tunti tunnista ylitöitä. Tämä on jopa yksi kohta perehdytyksessä joka käydään läpi. Lisäresursseja ei saa vaikka mittarit ovat yli ja on selkeä tarve lisätyövoimalle. Lapsia ei voi jättää yksin, mutta ylitöitä ei kerry vaan vedotaan tunti tunnista sopimukseen joka on ihan huuhaata. Johtoporras tietoisesti ajattelee vain rahaa ja tes ei paina mitään. Tällaista on todellisuus yrityksessä jossa omistajana on suomalaisia eläkeyhtiöitä. Mites se yhteiskuntavastuu?
 
vierailija
Entisenä työntekijänä en voi suositella paikkaa kennellekään. Ehkä isommat vielä menee, mutta alle 3-vuotiaille paikka on jopa vaarallinen. Henkilökuntaa liian vähän suhteessa lapsiin ja vilkkaisiin sellaisiin. Lapsiryhmät ylibuukattuja mutta jollain ihme konstilla johtajat saavat kaikki näyttämään siltä että suhdeluvut on niinkuin pitää.. Lisäksi talon tilat on aivan liian pienet eikä ainakaan sisäliikunnalle saa järjestettyä mitään sen kummenpaa ahtaiden tilojen takia. Monesti kiinnittyi huomio myös siisteyteen, siivoojaa kun talossa ei koskaan ollut erikseen. Apulainen yritti siivota sen mitä muilta töiltään ehti tai sitten hän oli jatkuvasti kiinnitettynä lapsiryhmiin kun oli vajausta henkilökunnasta. Kaikin puolin aikamoinen pettymys myös työntekijän näkökulmasta, odotukset olivat korkealla kun päiväkoti oli tuolloin uusi ja liikuntaa mainostettiin niin kovasti. Loppupeleissä kunnallisella ennen ja jälkeen Touhulan, olen huomannut että liikumme jopa enemmän ja tilallisestikin on helpompi järjestää mm. sisäliikuntaa! Joten sen perässä ei sinne kannata ainakaan mennä ;)
 
vierailija
Juuri näin. Vanhemmille EI SAA sanoa mitään negatiivista. Täytyy hymyillä ja suorastaan valehdella.."hyvin on päivä mennyt,liikuttaa niin ja näin ja blaa blaa" vaikka todellisuudessa on ollut päivä täynnä itkua ja vaaratilanteita kun on vedetty taas kerran ilman sijaisia. Touhuloissa ei katsota lainkaan lasta kohden suositeltuja neliömääriä, vaan pieniin tiloihin ahdetaan SÄILYTYKSEEN niin paljon kuin vain on mahdollista. Pienemmissä yksityisissä päiväkodeissa tähän kiinnitettiin tarkasti huomiota. Miettikääpä vanhemmat,mitkä ovat desibeli lukemat,ilmanlaatu...missä on leikkirauha? Kehittyykö keskittymiskyky? Näitä kysymyksiä olisi lukemattomia...

Pienet tilatkin saa toimiviksi, kun jakaa lapsia esim. pienryhmiin leikkimään.
Itse olen ollut Touhulassa töissä ja me ratkaistiin tilanne mm. sillä, että yksi pienryhmä lapsia jotka eivät nukkuneet lähtivät ulkoilemaan päiväuniaikaan, jolloin melu oli sisällä pienempi.
Ja ethän sinä missään työssä voi asiakkaille voi puhua miten sattuu. Mutta ei sitä silti valehtelemaan tarvitse lähteä.. voihan vanhemmalle sanoa, että tänään on ollut lapsella vähän honompi päivä yms.
Ei me ainakaan siinä touhulassa, jossa työskentelin lapset jokapäivä koko ajan itkeneet, kyllä enemmän oli hyviä päiviä.
 
vierailija
Pakko kommentoida Touhulan työntekijän näkökulmasta, että asiat on menneet parempaan suuntaan jos joskus on oikeesti ollut sellaista kuin joissakin kommenteissa sanotaan. Meillä pk-apulainen pääasiassa siivoaa, sijaisia käytetään aina kun on tarve ja heitä on useimmiten saatavillakin. Lapset tulee hoitoon iloisina ja tyytyväisinä, tietty joskus jollain on huono aamu, mutta niin joka paikassa joskus. meillä on tosi tyytyväiset vanhemmat. Toiminta on monipuolista ja virikkeellistä ja sitä kehitetään koko ajan. Jos aiot laittaa lapsesi Touhulaan, kannattaa käydä tutustumassa moneen kertaan paikkaan ja muodostaa mielikuva itse, eikä uskoa toisten mielipiteitä aina. Meillä ainakin myös henkilökunta on paljon motivoituneempaa kuin muissa päiväkodeissa, joissa olen ollut töissä.
 
vierailija
Olen ollut sijaisuuksia hoitamassa eräässä Touhulassa ja voin sanoa että en omaa lastani sinne veisi. Ensinnäkin jos vastavalmistunut, samaisessa paikassa näyttönsä tehnyt, olisi hakemassa töihin häntä ei oteta vaan otetaan mielummin opiskelija koska hänestä saa rahaa. Ryhmä koot ovat liian suuret. Jos talo rakennettu tietylle lapsimäärälle miksi se pitää ylittää? Sitten otetaa sellaisia lapsia, jotka selvästi tarvitsevat avustajan, mutta avustajaa ei palkata koska yksi Vakkari voi jäädä hoitamaan tätä joka tarvitsisi avustajan. Tuntuu vähän ettei tässä todellakaan lapsen parasta huomioida...
 
vierailija
Jos haluatte kokemuksia tai mielipiteitä siitä kannataako lasta laittaa touhulaan. Käykää ihmeessä katsomassa paikan päällä ja toteamassa laittaisitko oman lapsen sinne. Me kävimme tutustumassa kolmeen alueen päiväkotiin mukaan luettuna eräs touhula. Tutustumiskierroksen perusteella teimme valinnan siitä minne paikkaa haimme.
 
vierailija
Lohjalla lasten ryhmiä vaihdellaan kesken kauden. Yksittäisiä lapsia siirrellään eri ryhmiin juuri kun sopeutunut. Lasten etua ei ajatella siirroissa yhtään. Olen pettynyt.
 
vierailija
Jos haluatte kokemuksia tai mielipiteitä siitä kannataako lasta laittaa touhulaan. Käykää ihmeessä katsomassa paikan päällä ja toteamassa laittaisitko oman lapsen sinne. Me kävimme tutustumassa kolmeen alueen päiväkotiin mukaan luettuna eräs touhula. Tutustumiskierroksen perusteella teimme valinnan siitä minne paikkaa haimme.
Se vaan siinä tutustumisessakin on, että työntekijöille tiedotetaan etukäteen että nyt on tulossa perhe tutustumaan ja useimmiten piti pitää vähän kulissia, joskus jopa tehdä tutustujia varten esim temppurata sisälle ja siinä sitten lasten kanssa mennä sitä läpi jotta näyttää siltä että se olisi sitä jokapäiväistä toimintaa.. Eli annetaan hyvä kuva, mutta kun "vieraat" poistuu, kaikki jatkuu ennallaan eli lapset on villejä, levottomia (suuret ryhmät) ja työtekijät pyyhkii hikeä otsaltaan ja huokaisee helpotuksesta kun "esitys" on ohi.
Valitettavasti tällainen totuus tuosta ainakin siitä yksiköstä missä olin töissä..
 
vierailija
Hiekkaharjun Touhulassa ihan kamalaa touhua. Henkilökuntaa aivan liian vähän, toiminta (jos sitä edes sellaiseksi voi kutsua) on todella ala-arvoista. Henkilökunta osaamatonta ja laiskaa, nuoria tyttöjä, jotka kuluttavat päivänsä istuen ja juoruten. Henkilökunnan hommiin kuuluu tiskit kolme kertaa päivässä, roskien vienti ja aamu-sekä välipalojen laitto. Siinä sivussa pitäisi vielä hoitaa liian isot lapsiryhmät. Itse en ikinä toisi lastani Touhulaan. Liikuntapainotteisena päiväkotina tilat ovat aivan naurettavan huonosti suunniteltu ja liikuntaa on kunnallisella puolella huomattavasti useammin ja monipuolisemmin. Tuen tarvitsijoita ei huomioida mitenkään Touhulassa. Huonekalut huonolaatuisia, hajoavat käsiin, penkeistä tulee tikkuja jne. Siivouksen taso erittäin huono ja eteistilat puutteelliset. Henkilökunta erittäin väsynyttä ja motivaatio nollassa. Kaiken tämän lisäksi huonompi palkka kuin kunnallisella ja sitäkin pientä palkkaa on saanut aina palkkapäivänä jännätä, että tuleeko sitä ollenkaan. Välillä, kun firmalla tuppaa unohtumaan tuo palkanmaksu...tai sitten siitä on unohdettu maksaa esim.kokemuslisät.

Terv. Pian entinen touhulalainen
 
vierailija
Kuulin kommenttia siitä tv Touhula ohjelmasta...jossa ei ollut mitään perus arkeen liittyvää. Vain tekaistuja juttuja. Ihan samat trmpoliinit kuin niin monessa muussakin päiväkodissa, jotka ei kuitenkaan mainosteta " liikuntapainotteisesna ". Joku Touhulan pk johtaja oli murjaissut, että meillä hypitään vessaan...todella surkuhupaisaa liikuntaa. Liikuntapainotteista ja laadukasta???? Jos tämän kaltaista palvelua tuotettettaisiin aikuisille, toiminta kausi kestäisi noin viikon! Olen kyllä antanut palautetta aivan suoraan johtajalle, mutta sen verran pitkät piuhat myös hänellä, ettei ilmeisesti tajunnut koko asiaa. Ja ainahan siinä yritys säästää kun ei perusasioita ole huomaavinaan!
 
vierailija
Tottakai Touhula tekee pörssiomistajilleen rahallista voittoa, kun on hienot markkinointikoneistot käytössä. Hienolta kuulostavat nettisivut ja esitteet, palvelulupaukset yms. - MUTTA TODELLISUUDESSA PALJON TYHJÄÄ- kun varhaiskasvatuksen eri sisällöistä säästetään. MIKSI SÄÄSTETÄÄN?, siksi että omistajataho saisi mahdollisimman suuren voiton omaan taskuunsa. Auttaako tämä tavallista lapsiperhettä? Ei! Köyhän perheen varhaiskasvatusta saavat lapsoset, kun: työntekijöitä liian vähän, yksityisen sostes- palkkaus surkeampi- kuin julkisella, ruokaa säännöstellään, sitä hauskaa liikuntaa ei ehdikään toteuttaa- kun työvoimaa on liian vähän, Vähemmän on leluja ja muuta opetusvälineistöä -kuin julkisella- koska muuten ei tulisi osake-omistajille tarpeeksi voittoa. Sängyt ankeat muoviset verkkohässäkät, pelkät lakanat, ikean kalusteet

Työntekijöistä osa palkataan määräaikaisena - vaikka tarve olisi suurempi ja kesäksi pois vaikka päiväkoti auki (ei palkallista kesälomaa) sitten syksyllä taas takaisin määräaikaisin sopimuksin.

Lasten, perheiden ja työntekijöiden hyväksikäyttöä hymysuin! - Touhutaan Touhulassa.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/tiedotteet/porssitiedote.jsp?id=201603100039&comid=NVA
 

Yhteistyössä