The ketju

Status
Viestiketju on suljettu.
Aaaaaws! Voi nyt mä ihan vallan sulan täällä!:love:
Poika tuli koulusta ja toi meille sairaslomalaisille appelsiini tuoremehua jotta parannuttais pian.<3
 
vierailija
Pave ja Unski (nimet keksitty) olivat nuorina miehinä 60-luvulla saaneet käsiinsä (varastaneet työmaakopista) dynamiittia ja miettineet hartaasti mitä sillä räjäyttäisivät. He päätyivät Kolavan kaatopaikalla sijainneeseen inhaan loka-autojen tyhjennyslampeen, joka oli muodostunut monien vertauskuvien ja kansankaskujen aiheeksi. Tarunhohtoisen lammen rannalle saatettiin kohdetta kehottaa rakentamaan laituria ja sitä rataa.

Pave ja Unski valoivat dynamiittipötköt betoniin kaivonrenkaan sisään ja varustivat pommin pitkällä, veden alla palavalla sytytyslangalla. He kiipesivät mäentöyräälle ja vierittivät renkaan pyörimään kohti ruskeana kiiltelevää lammikkoa, sytytyslanka kipunoiden. Rengas töyssähteli rinteen alas ja vääjäämättä mulahti läpinäkymättömän pinnan haisevan kalvon alle. Kuului suhahdus ja pieni savukiehkura jäi leijumaan renkaan katoamiskohdan ylle. Tuli aavemaisen hiljaista. Paksut laineet heilahtivat kerran, kaksi, ja saattoi helposti kuvitella, kuinka betoninen rengas hitaasti pyörähti pienen lammen keskikohtaan parin metrin syvyyteen. Pave ja Unski odottivat henkeään pidätellen tulilangan loppuun palamista, jota olisi laskujen mukaan jäljellä vielä 30 sekuntia.

Tässä vaiheessa näkymättömissä lähestynyt loka-auto oli kääntynyt peruuttamaan lutakon äyräälle rakennetulle tyhjennyskorokkeelle. Hetkessä kuljettaja olikin jo avannut paksuin rukkasin säiliönsä peräluukun, ja haiseva laski pääsi syöksymään kuona-altaaseen.

Pave ja Unski seurasivat tilannetta jähmettyneinä eivätkä voineet räjähdyksen uhasta huolimatta vetää päätään pois laskeuma-alueelta, vaan rinteen harjanteella maaten tuijottivat kiduttavat sekunnit kuin pöllöt. He vilkaisivat epäuskoisina toisiaan samalla hetkellä, kun lammen keskelle syntyi valtava tyhjiön aiheuttama suppilo, ja kuului mahtava imaiseva maiskahdus.

Kaikki tapahtui hyvin nopeasti. Suppilon ilmestymisen hetkellä kuonalastilleen luukun avannut loka-autonkuljettaja kääntyi katsomaan äänen suuntaan, kun silmänräpäyksen sisällä massahduksen perään koko tienoo repesi valtavaan räjähdykseen, jonka myötä koko lampi sinkoutui ympäristöön, muun muassa päin epäonnista kuljettajaa. Lampea ympäröivät rinteet värjäytyivät yhdessä pamauksessa ruskeiksi, mukaan lukien tilannetta seuraavat sankarimme. Sekuntia aiemmin puhtaan valkeina hohtaneet koivujen rungot, punainen säiliöauton tankki, kuljettajan haalarit ja kasvot ja nortti ja villapuseron kaula-aukko, ja hyvä jumala sentään, ihan kaikki, olivat syvän niljaisen liejun peitossa.

Kuljettaja ei voinut käsittää miksi lampi räjähti hänen päästäessään lastinsa siihen. Hän ryntäsi kauhun vallassa käynnissä olevaan autoonsa, iski vaihteen silmään ja painoi kaasun pohjaan. Hän pakeni.

Tämän tarinan kertoi Pulkkisen Lasse, joka ei pahemmin valehtele. Hän päätti sanoihin: ”Ja siitä pienestä pyöreästä säiliön luukusta vielä lens paskaa”.
 
Ipanat on niiiin tohkeissaan kun alkoi piiitkä viikonloppu...eli menoa ja meteliä tiedossa:D

Yksi jo kotiutui niin lumisena että eteisessä kesti hiukan aikaa arvuutella, että kuka oikeesti tuli sisälle :D

Kaksi muuta ovat kartsailemassa. Mä hörpin teetä ja teen lahjushommeleita :) eli oikeesti tuskailen lahjapaperin ja sen nauhan kanssa ja panikoin kortin tekemistä :D
 
  • Tykkää
Reactions: Elena777 ja Kais
Pave ja Unski

He vilkaisivat epäuskoisina toisiaan samalla hetkellä, kun lammen keskelle syntyi valtava tyhjiön aiheuttama suppilo, ja kuului mahtava imaiseva maiskahdus.


Tämän tarinan kertoi Pulkkisen Lasse, joka ei pahemmin valehtele.
Muuten hyvä mutta tossa ei synny mitään tyhjiötä tai imaisua.

Dyny kun räjähtää niin räjähdyskaasut laajenee, eivätkä tee tyhjiötä. Ja sitä saa olla aika paljon jos lammesta meinaa montaakaan pisaraa heittää rannalle. Tossa posahtaa 25 kg eikä lampi ole moksiskaan:

Tunnen Pulkkisen Lassen ja sanoisin, että hänellä on tapana puhua niin paljon paskaa ettei itsekään tiedä milloin valehtelee.
 
vierailija
Rosberg kertoi lopettamisesta ensimmäisenä vaimolleen – ennakoiko tämä perhekuva lopettamispäätöstä?


Nico Rosberg ilmoitti perjantaina päättävänsä F1-uransa.
Julkaistu: 2.12. 15:56

Formula 1
Nico Rosbergin mukaan hänen perheensä joutui uhraamaan paljon F1-uran vuoksi.
F1-mestaruutta juhlinut Nico Rosberg kertoi perjantaina shokkiuutisen: hän on päättänyt lopettaa uransa.

Rosberg kertoi Facebookissa julkaisemassaan tekstissä, että hänen koko perheensä on joutunut uhraamaan paljon hänen uransa vuoksi.

Rosberg kiitti tekstissä vuolaasti Vivian-vaimoaan. Lopettamispäätöksen jälkeen hänellä on aiempaa enemmän aikaa perheelleen.

– Hän on ollut uskomaton. Hän ymmärsi, että tämä vuosi oli tärkeä, että meillä oli mahdollisuus (voittaa mestaruus). Hän antoi minulle tilaa palautua kisojen välillä, huolehti meidän tyttärestämme joka ilta, otti asiat huolehdittavakseen kuin niistä tuli vaikeita, Rosberg kirjoitti.

Rosbergien Alaïa-tytär syntyi viime vuoden elokuussa. Vain pari päivää mestaruuden jälkeen Rosberg julkaisi Instagram-tilillään päätöstään kenties ennakoivan kuvan perheestään.

– Minulla on kai nyt kolme pokaalia, Rosberg kirjoitti vaimoonsa ja tyttäreensä viitaten.

Vivian-vaimo ja Rosbergin manageritiimiin kuuluva Georg Nolte olivat ensimmäiset ihmiset, joille Rosberg kertoi päätöksestään.
Maisa Soininen


Nico Rosberg pudotti uutispommin – lopettaa F1-uransa!

Julkaistu: 2.12. 15:22

FORMULA 1
Lapsuudenunelmansa viime sunnuntaina Abu Dhabissa saavuttanut Nico Rosberg ei jatka kilpauraansa.
Maailmanmestari Nico Rosberg on ilmoittanut lopettavansa kilpauransa välittömästi.

– 25 kisavuoden jälkeen saavutin unelmani, formula ykkösten maailmanmestaruuden. Se oli kovaa työtä, tuskaakin ja uhrauksia. Nyt onnistuin unelman saavuttamisessa. Kiitos siitä kaikille minua tukeneille, Rosberg aloitti jäähyväiskirjeensä Facebook-tilillään.

– Kausi oli äärimmäisen raskas. Suzukassa alkoi jo rankka paine, ja ryhdyin miettimään urani lopettamista, jos voittaisin maailmanmestaruuden. Sunnuntaiaamuna Abu Dhabissa tiesin jo, että kisa saattaisi olla urani viimeinen. Se vei paineen harteiltani. Sen jälkeen ajoin urani kiihkeimmät 55 kierrosta. Maanantai-iltana tein lopullisen päätöksen lopettamisesta.

Rosberg, 31, kertoi päätöksestään FIA:n palkintogaalan alla Wienissä perjantaina.

Rosberg kertoi keskittyvänsä jatkossa perhe-elämään. Hänellä on vaimo Vivian ja hieman yli vuoden ikäinen tytär Alaia.
Tommi Koivunen
 
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä