Vuokran jälkeen käteen 2800 €/kk

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija677
No ei mulla ainakaan ole! Kaikki ei asu pääkaupunkiseudulla, joten jo pelkät matkat lintsille tai satamaan maksaa. Olen yhden TERVEEN lapsen yksi huoltaja ja käyn töissä, mutta siltikään meillä ei ole pleikkoja, koiraa, saati päästä käymään siellä "isolla kirkolla" huvittelemassa, ulkomaan reissuista puhumattakaan. Maksaa se eläminen täällä maallakin. Ei tälläkään mikään ilmaista ole.

Hoitajana tiedän, että erityislasten kanssa eläminen ei ole ilmaista, eikä niin kovin helppoa, mutta siinä olen samaa mieltä, että jos pitää valittaa "köyhyyttä", niin sillloin olis aihetta laittaa ainakin nuo koirat pois... Mitäs jos koirat esim. tarvii lääkäriä? Annetaanko niiden kärsiä, jos ei kerran ole varaa ruokaan, niin tuskin on kalliisiin eläinlääkärikuluihinkaan? Mun mielestä siis sossu sais kyllä vaatia eläteiltään ainakin tuollaset koirat pois. Jöispä niidenkin nappularahat perheen ruokiin. Niillä summilla varmaan sais jo aika monta jauhelihapakettia ja maitoa lasten nenän eteen.
Ihan turhaan ruikutat köyhyyttäsi, kyllähän sinäkin voisit työssökäyvänä ihmisenä hankkia sen pleikkarin vaikka osamaksulla tai säästää rahat reissuihin.
Olet itse hankkinut matalan ja lyhyen koulutuksen huonopalkkaiseen ammattiin, jos et halua maksaa osamaksulla tai säästää kuten muut työssäkäyvät tai pienituloiset, niin kouluttaudu vaikkapa lääkäriksi.

Jos et pysty sen vertaa suunnittelemaan talouttasi, että voisit hankkia lemmikin, vika ei kyllä ole köyhyydessä vaan rahankäytössä.
Ei työssäkäyvilläkään ihmisillä ole useimmiten kymppitonnia säästössä koiran eläinlääkärikuluja varten.
Ne säästetään tai lainataan, JOS äkillinen tarve kalliille hoidolle yhtäkkiä tulee.
 
vierailija
Olemme työssäkäyvä pariskunta ja netto tulomme ovat 1300+1500€/kk=2800€/kk. Mitään tukia emme saa. Toisen työmatka on n.65km ja toisen 45km. Kuukaudessa menee vuokraan 600€(2800-600=2200) ja polttoaineisiin n. 450€(2200-450=1750€. Julkisilla on mahdoton mennä töihin, sillä semmoisia ei kulje, myöskään kimppakyydit ei onnistu, sillä käymme erisuunnissa töissä. Autojen (2kpl, pakolliset töissäkäymisen kannalta..) verot ja tieliikennevakuutukset ovat n. 130€/kk 1750-130=1620€. Sähkölasku n. 100€/kk (pihistelemme sähköä, mutta savonvoiman pelkkä perusmaksu siirrossa on 25€/kk, ja siirron hinta 2x verrattuna sähkön hintaan.)1620-100=1520€. Vesi, puhelin, yms pikku laskut n. 100€/kk. 1520-100=1420. Polttopuut (talossa puulämmitys..) n. 100€/kk. 1420-100=1320€. Ruokamenot n. 250€/kk. 1320-250€=1070€. Vaatteet, hygienia, yms. N. 100€/kk. 1070-100=970. Opintolainoja lyhennämme 150€/naama eli 300€/kk. 970-300€=670€. Siitä sitten pois vielä autojen korjauskulut, jotka on yllättävän suuret kun ei ole rahaa ajaa kuin vanhoilla pa*koilla. Ja auta armias kun tv, pyykkikone, tms hajoaa.. Silti tulemme toimeen, mutta säästöjä ei jää (ne mitä joskus saa säästettyä, menee varmasti johonkin yllättävään menoon..) joka aamu kun herää töihin klo 4.00 ja lähtee ajamaan mutkaista pikku tietä, miettii että minkä v*tun takia tätä tekee.. ei tässä omaisuus kartu ollenkaan ja sama varmaan jäisi menojen jälkeen käteen kun makaisimme molemmat kotona. Siinä tapauksessa emme tarvitsisi edes autoa/autoja ollenkaan (joka tuntuu olevan todella iso menoerä,...), sillä lähin kauppa on järkevän kävely/pyöräily päässä (4km).
 
vierailija
Ihan turhaan ruikutat köyhyyttäsi, kyllähän sinäkin voisit työssökäyvänä ihmisenä hankkia sen pleikkarin vaikka osamaksulla tai säästää rahat reissuihin.
Olet itse hankkinut matalan ja lyhyen koulutuksen huonopalkkaiseen ammattiin, jos et halua maksaa osamaksulla tai säästää kuten muut työssäkäyvät tai pienituloiset, niin kouluttaudu vaikkapa lääkäriksi.

Jos et pysty sen vertaa suunnittelemaan talouttasi, että voisit hankkia lemmikin, vika ei kyllä ole köyhyydessä vaan rahankäytössä.
Ei työssäkäyvilläkään ihmisillä ole useimmiten kymppitonnia säästössä koiran eläinlääkärikuluja varten.
Ne säästetään tai lainataan, JOS äkillinen tarve kalliille hoidolle yhtäkkiä tulee.
Minulla on aina 9snt maksava piekkarin paukku valmiina yllättävän eläin kulun varalle.
 
omaishoitajana ollut
Minä näen asian täysin eri tavalla. Kun katson tuota kuvan naista, näen hyvin väsyneen naisen, joka on todennäköisesti vuosikausia valvonut öisin, koska kehitysvammaiset lapset ovat harvemmin mitään supernukkujia, ja huolta ja murhetta on riittänyt varmasti enemmän kuin mihin voimat riittää. Ymmärrän hyvin, että jos ihminen on niin sidottu lastensa hoitamiseen mitä hän on, on syöminen ainoa ilo ja keino pysyä järjissään, jos on jo liian väsynyt, ja se yhdistettynä uupumukseen saa kenen tahansa kilot kerääntymään. Sellaista väsymystä ei vaan voi käsittää ihminen, jolla on terveet lapset ja normaalit yöunet ja ainoat murheet on miettiä polttaako teini salassa tupakkaa. Kehitysvammaisten lasten äidillä on usein läsnä myös lasten menettämisen pelko, puhumattakaan muista huolista.

Jutun äiti sairastaa hyvin kivuliasta sairautta. Miettikää nyt itse millaista on arki kovissa kivuissa, kun samalla pitää tehdä fyysisesti raskasta hoitotyötä. Onko se sellaista elämää, jota kannattaa oikein kadehtimalla kadehtia. Ehkäpä kuitenkin otatte terveen elämän ja terveet lapset ja mahdollisuuden tehdä valintoja elämässänne vähän eri tavalla kuin tämän jutun äiti. Olkoonkin että omassa perheessä on muutama kymppi enemmän tai vähemmän käytettäväksi asioihin, joita voi ostaa, kun kuitenkin on jo niin onnekas, että voi ottaa itsestäänselvyytenä asioita, joita EI voi ostaa.
Ei nyt kyse ollut äidin tai vanhempien väsymyksestä ja kehitysvammaisten lasten omaishoitajuuden rankkuudesta. Vaan siitä, että lähes nettokeskituloiset (tulonsiirtojen ansiosta) valittavat köyhyydestä ja valehtelevat härskisti menoistaan, matkoistaan ym.

Tiedän omasta kokemuksesta, mitä 24/7h omaishoitajuus on. Sellaisesta mistä tuolla äidillä ei ole kokemusta. Kun lapsi oksentaa 5 krt päivässä ja yössä sytostaattien takia, kun petivaatteet vaihdetaan kaksi kertaa yössä ja koko perhe käyn kaksi kertaa suihkussa yöllä ja keskuslaskimokatetri hoidetaan myös öisin ja päivisin oksennuksien jälkeen. Kun päivittäin annetaan lääkkeitä, pistetään huutavaa ja rimpuilevaa lasta, kun hoidat pientä lasta 6 neliön kopissa sairaalassa 170 vrk vuodessa. Et näe ystäviä, ette käy missään muualla kuin ulkona, koska lapsi voi saada kuolemantaudin tavallisesta ihmisestä. Kun kädet halkeilee desinfiointiaineesta, kun käydään vuorotellen töissä, jotta olisi rahaa maksaa vuokra, ostaa lääkkeitä ja ruokaa ja maksaa laskut. Kun saa omaishoidon vapaata, silloinkin köydään pääosin töissä, jotta rahaa tulisi elämiseen ja jonkun työtkin hoidettava. Ja koko ajan pelkää lapsen hengen puolesta.

Meillä oli nettotulot suhteutettuna henkilömääräämme samansuuruiset kun kyseisellä perheellä, enkä ikinä ajatellut että olisimme köyhiä. Rahat riitti sairaalalaskuihin (170 vrk/vuodessa), lääkkeisiin ja normaaliin elämiseen isossa kaupungissa hyvin. Rahaa olisi ollut käydä risteilyllä tms. Ikinä ei tullut mieleenkään, että oltaisiin jääty kotiin makaamaan ja annettu muiden perheiden maksaa meidän eläminen ja vielä valitettu siitä ja valehdeltu.

Muutama fakta:
-On olemassa lääkekatto, lääkkeisiin ei varmastikaan mene 500 euroa kuukaudessa ja jos menee seuraavassa kuukaudessa katto täyttyy ja sitten saa kaikki lääkkeet 3e kipale (vaikka muuten maksaisivat 1000e).
-Lapsen terveydenhoito, terapiat on monesti ilmaista tai lähes ilmaista. Sairaalavrk omavastuu vuodessa on 7vrk, sen jälkeen ilmaista.
-Kehitysvammaiset lapset ovat koulussa tai päiväkodissa, jolloin omaishoitajien pitäisi käydä töissä tai sitten on tosi paljon löhöaikaa kotona. Syöpälapsien omaishoitajilla ei ole tätä löhöämismahdollisuutta.
-Vammaistuki on juuri tarkoitettu kohonneisiin kustannuksiin ja vaivannäköön ja ansionmenetyksiin, kun lasta kuskaa kesken työpäivän terapiaan.
-Apuvälineet saa ilmaiseksi lainaan.
-Kela korvaa taksi tai omalla autolla ajettaessa km-korvaukset lapsen sairauteen liittyvät matkat
Lisää löytyy, tuossa muutama esimerkki...

Kuten muutkin ovat sanoneet ruuasta tinkinät ihmiset eivät osta limuja, pidä kahta rotukoiraa, omista pleikka 4 ja läppäriä ja ties kuinka monta kallista puhelinta, värjää hiuksiaan kampaajalla ja osta vaatteita 500 e. Ja jos on rahasta tiukkaa, mies voi "hoitaa" lapset ja nainen mennä töihin/opiskelemaan, niin eipä ainakaan kaksi ihmistä makaisi kotona lasten ollessa hoidossa/koulussa. Nuo ihmiset eivät ole köyhyyttä nähneetkään ja ilmeisesti heillä on tarkoitus kerjätä lehtien kautta rahaa tai lahjoituksia. Sopiva listakin jo annettu...

Harmi vain, että tuollaisten ahneiden ihmisten takia, niillä, joilla oikeasti ei ole rahaa tai tarvitsevat mielenvirkistystä, eivät saa, koska ihmiset luulevat, ettei oikeasti köyhiä tai uupuneita Suomessa ole. On ollut mahtavaa nähdä, miten esim. HopLop on joskus aukaissut ovet aikaisemmin ilmaiseksi syöpälapsille, olivat kuuranneet ja desinfioineet paikat edellisenä yönä ja minkälaiset ilmeet lapsilla olivat, jotka eivät olleet jopa kahteen tai kolmeen vuoteen käyneet edes kaupassa. Ja miten päivää muisteltiin kuukausia ja vuosia jälkikäteen. Iso kiitos Hoplopille ja kaikille muille, jotka auttajille.

Mun mielestä on hyvä auttaa tuilla vaikeissa elämän tilanteissa mm. omaishoitajia, mutta tukien ei ole tarkoitus olla ensisijainen elatuksen lähde vain, jos on oikeasta syystä estynyt tekemästä töitä. Ja tuen kuuluu olla vain väliaikainen ja yksilön pyrittävä elättämään itsensä niin pian kuin mahdollista. Harvoin tulee sellainen tilanne, jolloin yksilö on pysyvästi työkyvytön ja silloin tuen kuuluukin olla pysyvä, mutta kuinka suuri onkin eriasia.
 
vierailija
Olipa ikävä lukea edellä olevaa kirjoitusta, jossa ei ollut ymmärrystä perheen tilanteeseen. Itsekin olen ollut yhden lapsen omaishoitaja. Sen vuoksi ymmärrän hyvin, että k.o. perheellä on vaikeuksia. Yhdessäkin hankalahoitoisessa erityislapsessa on tekemistä, joten voin kuvitella miten rankaksi tilanne menee, jos perheessä on kolme erityislasta, joista ilmeisesti kaksi on luokiteltu vaikeimmin vammaisiin.

Viime vuosina vammaisperheiden tilanne on heikentynyt merkittävästi. Esimerkiksi Kelan matkakorvaukset ovat heikentyneet merkittävästi. Kun perheessä on useampi kuljetusta tarvitseva lapsi, niin omavastuista kertyy vuoden mittaan iso summa.
 
vierailija
Sitten vielä tuohon työnteon vaatimukseen. Jos perheessä on kaksi vaikeimmin vammaista ja yksi lievemmin vammainen lapsi, niin heidän hoitamisessaan ja terapioissa yms on varmasti työtä riittämiin. Yhteiskunnan kannalta ajatellenkin omaishoito on edullinen vaihtoehto. Jos äiti olisi töissä, niin lasten aamu- ja iltapäivähoidot, terapiakuljetukset yms tulisivat varmaasti kalliimmaksi kuin äidille maksettu omaishoidontuki. Työssäkäynnistä huolimatta äidillä olisi edelleen oikeus saada omaishoidontukea pienempänä.
 
vierailija
Sitten vielä tuohon työnteon vaatimukseen. Jos perheessä on kaksi vaikeimmin vammaista ja yksi lievemmin vammainen lapsi, niin heidän hoitamisessaan ja terapioissa yms on varmasti työtä riittämiin. Yhteiskunnan kannalta ajatellenkin omaishoito on edullinen vaihtoehto. Jos äiti olisi töissä, niin lasten aamu- ja iltapäivähoidot, terapiakuljetukset yms tulisivat varmaasti kalliimmaksi kuin äidille maksettu omaishoidontuki. Työssäkäynnistä huolimatta äidillä olisi edelleen oikeus saada omaishoidontukea pienempänä.
Olisko kahden sairaan lapsen jälkeen voinut jättää lapsentekopuuhat?

Jos ei jaksa eikä taloudellisesti itse kykene hoitamaan niin miksi ihmeessä ajaa itsensä vielä pahempaan ahdinkoon? Tuet on tehty tilapäiseksi avuksi, ei tulonlähteeksi. Yhteiskunnan kannalta tällaiset perheet on rahanpolttolaitoksia. Ja siitä kärsii kaikki, koska raha ei edes valtiolla kasva puussa.

Multa ei heru sympatiaa. Valitettavasti.
 
vierailija
Olisko kahden sairaan lapsen jälkeen voinut jättää lapsentekopuuhat?

Jos ei jaksa eikä taloudellisesti itse kykene hoitamaan niin miksi ihmeessä ajaa itsensä vielä pahempaan ahdinkoon? Tuet on tehty tilapäiseksi avuksi, ei tulonlähteeksi. Yhteiskunnan kannalta tällaiset perheet on rahanpolttolaitoksia. Ja siitä kärsii kaikki, koska raha ei edes valtiolla kasva puussa.

Multa ei heru sympatiaa. Valitettavasti.
Nyt sotket toimeentulotuen ja muut tuet keskenään. Vammaistuki ja omaishoidontuki eivät ole tilapäisiä tukia. Moni saa vammaistukea syntymästään saakka koko elinikänsä.
 
vierailija
Nyt sotket toimeentulotuen ja muut tuet keskenään. Vammaistuki ja omaishoidontuki eivät ole tilapäisiä tukia. Moni saa vammaistukea syntymästään saakka koko elinikänsä.
Niin, tuki kuin tuki, se raha ei itsestään tuu. Paitsi tietty tuolle perheelle... muut sen rahan tekee. Vammaistuki ok, eihän tosiaan voi mitään jos syntyy vammaisena. Mutta jos perheen syntyy useampi vqmmainen lapsi, oliskos syytä ottaa ehkäisy käyttöön? Jos siis omat varat ja jaksaminen ei ilman kitinää riitä? Suomessa on paljon ihmisiä jotka tulevat paljon vähemmällä toimeen. Ja nää kehtaa kitistä. Itse ovat itsensä tuohon ajaneet. Vastuuta pitäs osata ottaa eikä valittaa.
 
vierailija
On se niin köyhää, kun kaikki irtoavat tuet revitään ja vielä päälle pyöritetään kotileipomoa!!! Vauvan av:lla kerrottiin, että perheen äiti olisi vielä myöntänyt asian avoimesti Iltasanomien keskustelussa. No, ainakin näiden sivujen puh.numerolla tulee ensimmäisessä linkissä pariskunnan nimet...

https://www.facebook.com/suolaistajamakeaa/?fref=ts
Niin tyypillisiä "kun mikään ei riitä" -ihmisiä... Ei siis kovin köyhää ja rankkaa voi olla, kun kerran bisnestä pysyy pyörittämään. :mad: Todellakin ottaa aivoon tällaset ihmiset, jotka lehtien palstoilla valittaa, mutta totuus on toinen. Ja me työssäkäyvät joudutaan sitten nämä ruikuttajat ja pimeän työn tekijät elättämään. Vai tekeekö muka tuota ihan "lillisesti" (onkomedes y-tynnusta)?
 
uraäiti
Monella työssäkäyvällä perheelläkään ei jää asumiskustannusten jälkeen käteen 2800 e. Tuolla summalla elättää perheen hyvin. Ja Jos paljon sairastelee niin sairaskulukatto on sekä hoitomaksujen että lääkkeiden osalta. Esim. laskut 1000 e ja ruoka ja bensa 1000 e, vielä jää vaatteisiin 800 e... Suomessa on liian hyvät tuet...
 
vierailija
Monella työssäkäyvällä perheelläkään ei jää asumiskustannusten jälkeen käteen 2800 e. Tuolla summalla elättää perheen hyvin. Ja Jos paljon sairastelee niin sairaskulukatto on sekä hoitomaksujen että lääkkeiden osalta. Esim. laskut 1000 e ja ruoka ja bensa 1000 e, vielä jää vaatteisiin 800 e... Suomessa on liian hyvät tuet...
Mene sä vittuun keksimästä noita juttujas. Tuet on oikeesti ihan liaan matalat.
 
vierailija
Monella työssäkäyvällä perheelläkään ei jää asumiskustannusten jälkeen käteen 2800 e. Tuolla summalla elättää perheen hyvin. Ja Jos paljon sairastelee niin sairaskulukatto on sekä hoitomaksujen että lääkkeiden osalta. Esim. laskut 1000 e ja ruoka ja bensa 1000 e, vielä jää vaatteisiin 800 e... Suomessa on liian hyvät tuet...
Miten ihmiset eivät ymmärrä vammaistukea tai omaishoidontukea? Vammaistuekea ei saa heppoisesti ja kriteerit sen myöntämiseen ovat kiristyneet koko ajan. Sitäkään en ymmärrä, miten omaishoidontuki voi herättää ajatuksen yhteiskunnan tuella elämisestä, koska omaishoidosta saatu korvaus on vähäinen työmäärään verrattuna. Kyllä rahaa menee paljon turhempaan kuin vammaistukiin tai omaishoidontukiin.

Kuka oikeasti haluaisi vaihtaa osia kyseisen äidin kanssa? Kuka haluaisi vaihtaa terveet lapsensa korkeinta vammaistukea saaviksi lapsiksi? Se, joka valittaa vammaistuista, saisi luovuttaa lapsilisänsä hyväntekeväisyyteen. Lapsilisä on yhtälailla tukien varassa elämistä kuten lapsen vamman tai sairauden vuoksi myönnetyt tuet.
 
vierailija
Sopivasti katosi hinnasto heidän kotileipomonsa facebooksivuilta kun jäivät kiinni pimeästä yrityksestään. Äiti laittoi syyksi että joutuu leikkaukseen. Sossuhuijarin selityksiä! Siis miettikää kuinka törkeitä ihmiset on ja työssäkäyvät maksaa. Käyvät leipäjonoissa, saavat Hope ry:ltä ruokaa ja samaan aikaan pyörittävät pimeää yritystä.
 
vierailija
No joko joku laitto tuolle toimittajalle vähän "faktoja" ko. perheestä ja heidän bisneksistään? Mutta melkoista selittämistä tuolla äidin "leipomon" sivuilla. Ja sitten ei kuitenkaan vastannut yhtään mihinkään... Esim. siihen, onko y-tunnusta, kirjanpitoa tai edes hygieniapassia. Ja onko leipomolle omat tilat, vai tehdäänkö ne tosiaan samassa tilassa missä nuo rakit juoksentelee... Voi voi sentään, jos joku ilmottais (elintarvike)valvontaviranomaisille tai verottajalle... Vois tulla stoppi aika äkkiä tuollekin pimeälle bisnekselle ja oikeesti se köyhyys, mistä valittavat.
 
vierailija
No joko joku laitto tuolle toimittajalle vähän "faktoja" ko. perheestä ja heidän bisneksistään? Mutta melkoista selittämistä tuolla äidin "leipomon" sivuilla. Ja sitten ei kuitenkaan vastannut yhtään mihinkään... Esim. siihen, onko y-tunnusta, kirjanpitoa tai edes hygieniapassia. Ja onko leipomolle omat tilat, vai tehdäänkö ne tosiaan samassa tilassa missä nuo rakit juoksentelee... Voi voi sentään, jos joku ilmottais (elintarvike)valvontaviranomaisille tai verottajalle... Vois tulla stoppi aika äkkiä tuollekin pimeälle bisnekselle ja oikeesti se köyhyys, mistä valittavat.
Mä tein ilmoituksen koirista sekä tosta leipomosta.
En hyväksy tälläistä piste.
 
???
Miten ihmiset eivät ymmärrä vammaistukea tai omaishoidontukea? Vammaistuekea ei saa heppoisesti ja kriteerit sen myöntämiseen ovat kiristyneet koko ajan. Sitäkään en ymmärrä, miten omaishoidontuki voi herättää ajatuksen yhteiskunnan tuella elämisestä, koska omaishoidosta saatu korvaus on vähäinen työmäärään verrattuna. Kyllä rahaa menee paljon turhempaan kuin vammaistukiin tai omaishoidontukiin.

Kuka oikeasti haluaisi vaihtaa osia kyseisen äidin kanssa? Kuka haluaisi vaihtaa terveet lapsensa korkeinta vammaistukea saaviksi lapsiksi? Se, joka valittaa vammaistuista, saisi luovuttaa lapsilisänsä hyväntekeväisyyteen. Lapsilisä on yhtälailla tukien varassa elämistä kuten lapsen vamman tai sairauden vuoksi myönnetyt tuet.
Tuo 2800 e koostuu artikkelin mukaan eri tuista ja tähän tuli vielä päälle asumiseen kuluva osa. Tuollaisen 2800 esumman saadakseen yhden henkilön bruttopalkan on oltava lähemmäs 4000 e tai kahdella henkilöllä kummallakin brutto 2000 e/kk Eli ihan tavanomainen palkka Suomessa. Miksi käydä töissä Jos tuilla saa saman? Omaishoito on arvokasta työtä. Tuo tukien yhteissumma on kuitenkin isompi kuin meillä kahdella työssä käyvällä jää käteen asumisen ja päivähoitokustannusten jälkeen.
 
vierailija
No joko joku laitto tuolle toimittajalle vähän "faktoja" ko. perheestä ja heidän bisneksistään? Mutta melkoista selittämistä tuolla äidin "leipomon" sivuilla. Ja sitten ei kuitenkaan vastannut yhtään mihinkään... Esim. siihen, onko y-tunnusta, kirjanpitoa tai edes hygieniapassia. Ja onko leipomolle omat tilat, vai tehdäänkö ne tosiaan samassa tilassa missä nuo rakit juoksentelee... Voi voi sentään, jos joku ilmottais (elintarvike)valvontaviranomaisille tai verottajalle... Vois tulla stoppi aika äkkiä tuollekin pimeälle bisnekselle ja oikeesti se köyhyys, mistä valittavat.
Miksi et itse ilmoita.
 
vierailija
Tuo 2800 e koostuu artikkelin mukaan eri tuista ja tähän tuli vielä päälle asumiseen kuluva osa. Tuollaisen 2800 esumman saadakseen yhden henkilön bruttopalkan on oltava lähemmäs 4000 e tai kahdella henkilöllä kummallakin brutto 2000 e/kk Eli ihan tavanomainen palkka Suomessa. Miksi käydä töissä Jos tuilla saa saman? Omaishoito on arvokasta työtä. Tuo tukien yhteissumma on kuitenkin isompi kuin meillä kahdella työssä käyvällä jää käteen asumisen ja päivähoitokustannusten jälkeen.
Voit käydä töissä, vaikka sinulla on vammaiset lapset, sillä saat vammaistuen joka tapauksessa. Työssäkäynti tai työssäkäymättömyys ei vaikuta siihen. Omaishoidontukea voit myöskin saada myös työssäkäyvät, ei tosin täyttä määrää.

Korkeinta vammaistukea saavat lapset vaativat todella paljon huolenpitoa ja hoitoa, joten en voi ymmärtää, miksi joku voi kadehtia korkeinta vammaistukea saavaa vanhempaa tämän saamasta tuesta.
 
vierailija
Voit käydä töissä, vaikka sinulla on vammaiset lapset, sillä saat vammaistuen joka tapauksessa. Työssäkäynti tai työssäkäymättömyys ei vaikuta siihen. Omaishoidontukea voit myöskin saada myös työssäkäyvät, ei tosin täyttä määrää.

Korkeinta vammaistukea saavat lapset vaativat todella paljon huolenpitoa ja hoitoa, joten en voi ymmärtää, miksi joku voi kadehtia korkeinta vammaistukea saavaa vanhempaa tämän saamasta tuesta.
Jos asiat tosiaan olis niin surkeasti, kuin lehtiartikkelista saa kuvan, eli a ) kolmen vammaisen lapsen ja miehen hoitaminen on rankkaa ja b ) heihin uppoaa paljon rahaa, niin silloin; 1. Perheellä ei pitäs olla varaa pitää kahta koiraa, matkustella, käydä lintsillä, äidin syödä itseään tuohon kuntoon, jos kerran ruuastakin pitää pihistellä 2. Fibromyalgia kaikkine kipuineen on usein jo itsessään niin uuvuttavaa, että pelkkä erityislasten hoito käy todennäköisesti voimille, joten ihmettelen suutesti, että pystyy vielä pyörittämään kotileipomoa... Eli joku nyt ei täsmää. Enkä ole kateellinen, mutta ihan varmasti tuolla rahalla pärjää, jos ne rahat käyttäs järkevämmin ja pistäs ylimääräiset rahareiät tukkoon. Plus että sitä rahaa tehdään pimeästi lisää tukien päälle. Mä vaan en ymmärrä, enkä hyväksy tällasta, että ruikutetaan köyhyyttä, mutta samalla tehdään pimeetä bisnestä ja rahankäyttö on ihan hanurista.
 
vierailija
Jaaha... Tais olla julkisuus liikaa, vai alkoko verkko kiristymään, kun tulikin asioita ilmi. Nyt on äidin henk. koht profiilikin laitettu yksityiseksi. Päivällä oli vielä ihan julkinen. :D Ans kattoo koska leipomon sivut häviää... :whistle: Ei taidakaan olla asiat ihan niin kun lehdessä annettiin ymmärtää... ;)
 
omaishoitajana ollut
Olipa ikävä lukea edellä olevaa kirjoitusta, jossa ei ollut ymmärrystä perheen tilanteeseen. Itsekin olen ollut yhden lapsen omaishoitaja. Sen vuoksi ymmärrän hyvin, että k.o. perheellä on vaikeuksia. Yhdessäkin hankalahoitoisessa erityislapsessa on tekemistä, joten voin kuvitella miten rankaksi tilanne menee, jos perheessä on kolme erityislasta, joista ilmeisesti kaksi on luokiteltu vaikeimmin vammaisiin.

Viime vuosina vammaisperheiden tilanne on heikentynyt merkittävästi. Esimerkiksi Kelan matkakorvaukset ovat heikentyneet merkittävästi. Kun perheessä on useampi kuljetusta tarvitseva lapsi, niin omavastuista kertyy vuoden mittaan iso summa.[/QUOTE

Ilmeisesti minuun viittasit. Mutta tulkitsit itse omiasi tekstistäni. Ymmärrän hyvin, että sairaan lapsen hoitaminen on rankkaa ihan omista kokemuksistani. Kuinka rankkaa riippuu sairauden/vamman laadusta ja tarjottavasta tuesta ja omista voimavaroista. Kuten toin hyvin ilmi, heillä on paljon apua, eikä ole 24/7 hoitamisista pienessä eristyskopissa kuukausia vuosittain ilman päiväkotia ja koulun apua. Kyseisellä perheellä on kaikki avut ja tuet apunaan. Ja kaksi aikuista lapsia hoitamassa, vaikka päivisin eivät ole kotona edes. Kaksi aikuista kotona ei enää selity rankkuudella vaan laiskuudeella. Ei oo viittitty lähtemään tekemään töitä tai kouluttamaan alalle, josta saisi töitä.

Millään tavalla en vähätellyt heidän lapsiensa hoidon rankkuutta tms. Artikkelissahan aiheena ei ollut kuinka rankkaa omaishoitajana oleminen on vaan valittaminen lähes keskituloisista tuloista ja valehteleminen monista asioista. Omasta kokemuksesta tiedän ettei joka kuukausi voi mennä 500 euroa lääkkeisiin, vaikka kuukausittain tarvittaisiinkin kalliita lääkkeitä. Ja sen kuinka yksi vanhempi hoitaa lapsia kotona (ei päiväkodissa tai koulussa) ja töinen käy töissä. Jos toinen on työtön, työtön toimii omaishoitajana ja toinen menee töihin/opiskelemaan ammattia. Ja niissä tapauksissa missä sairaat/kehitysvammaiset lapset käyvät koulua, niin omaishoitaja käy töissä koulupäivän ajan ja hoitaa sen jälkeen lapsensa ja tarvittaessä on poissa töistä, jos on tutkimuksen tms poissa. Sitä varten omaishoidontuki on ja vammaistuki,

Korjasin muutamia faktoja, jotka perheenäiti ja isä olivat antaneet väärin ja valehdelleet. Mikään oman elämän rankkuus ei oikeuta valehtelemaan ja laatimaan lahjoituslistaa. Joka vuosi 150 perhettä joutuu kokemaan lapsensa sairastumisen syöpään, joka vie sosiaaliset suhteet, terveyden, toinen vanhemmat ansiotulot, jossa tuet jonkun verran auttavat ja tuovat vain pelkoa kuolemasta ja raskaita ja uuvuttavia vuosia elämään. Siltikään en ole nähnyt näitten ihmisten valittavan tuloistaan, jotka monesti ovat huomattavasti pienempiä kuin tän perheen tai kerjäämässä tavaroita ja ilmaismatkoja ja valehtelemassa tuista, mitä saavat.

Elämän raskaus ei oikeuta huijaamiseen, valehteluun, ahneuteen ja valittamiseen siitä, mitä kaikkea jo saa. Se raskaus ei oo syy, vaan näitten ihmisten ahneus. Ehkä just lapsisyöpäperheissä, joissa kohdataan jopa kuolemaa, on vain tärkeintä, että lapsi pysyisi hengissä, ei olla rahan ja materiaalin perässä vinkumassa julkisuudessa.
 
omaishoitajana ollut
Sitten vielä tuohon työnteon vaatimukseen. Jos perheessä on kaksi vaikeimmin vammaista ja yksi lievemmin vammainen lapsi, niin heidän hoitamisessaan ja terapioissa yms on varmasti työtä riittämiin. Yhteiskunnan kannalta ajatellenkin omaishoito on edullinen vaihtoehto. Jos äiti olisi töissä, niin lasten aamu- ja iltapäivähoidot, terapiakuljetukset yms tulisivat varmaasti kalliimmaksi kuin äidille maksettu omaishoidontuki. Työssäkäynnistä huolimatta äidillä olisi edelleen oikeus saada omaishoidontukea pienempänä.
Kun kerran isä on kotona, hän voisi olla omaishoitajana ja äiti mennä töihin tai opiskelemaan, jos ei ole ammattitutkintoa suorittanut. Ei tarvi kahta aikuista olla kotona, varsinkin kun päivisin lapset ovat hoidossa/koulussa. Ei tuosta ole kyse muusta kuin laiskuudesta.
 

Yhteistyössä