Lisäaineet, voi vai margariini, myrkyt vaatteissa, myrkyt rasvoissa jne. Ketä vaivaa?

  • Viestiketjun aloittaja hölmöläinen
  • Ensimmäinen viesti
On aika mahdotonta löytää kunnollista suklaata Suomesta. Ovat täynnä lisäaineita.
"maito, sokeri, kaakaovoi, kaakaomassa, emulgointiaine (soijalesitiini), ruokasuola, aromit (vanilja, vanilliini)" Fazerin sininen.
Tietysti parempiki vois varmasti olla, mutta en nyt silti sanois että täynnä lisäaineita...

Tuhannen kertaa parempi vaihtoehto kuin jotku karkit, jotka sisältää vain sokeria ja kaikenmaailman lisäaineita...

Fazerin Aarrearkku:
sokeri, glukoosisiirappi, glukoosi- fruktoosisiirappi, muunnettu tärkkelys, vehnätärkkelys, vehnäjauho,siirappi, liivate, ammoniumkloridi (salmiakki), lakritsiuute, melassi,stabilointiaine (E 420),happamuudensäätöaineet (E 270, E 330, E 325), hyytelöimisaine (E 414), aromit, pintakäsittelyaineet (E 901, E 903),värit (E 171, E 163, E 153, E 160a, E 141, E 120, E 100, E 132), suola.
 
Viimeksi muokattu:
Best Regards
"maito, sokeri, kaakaovoi, kaakaomassa, emulgointiaine (soijalesitiini), ruokasuola, aromit (vanilja, vanilliini)" Fazerin sininen.
Tietysti parempiki vois varmasti olla, mutta en nyt silti sanois että täynnä lisäaineita...

Tuhannen kertaa parempi vaihtoehto kuin jotku karkit, jotka sisältää vain sokeria ja kaikenmaailman keinotekoisia aineita...
Kunnon suklaassa valmistusaineet ovat: kaakaomassa, kaakaovoi ja sokeri.
 
ei GMO
Pandan suklaissa ei ole ainakaan karrageenia joak aiheuttaa tulehduksia. Mut luomukaakaosta kun tekee itse mössön ja syö sen lusikalla, ei tarvi paljon makeutta, vain oikeaa PIRKKA-luomukermaa (ei niitä missä on guar tai karrageeni), kyllä on hyvää:)

Tuonllakin vastauksia...:

http://kaksplus.fi/keskustelu/plussalaiset/mitas-nyt/1851087-onko-kukaan-vahentanyt-ravintoloissa-syontia-lisaaineiden-takia/
 
"vieras"
On aika mahdotonta löytää kunnollista suklaata Suomesta. Ovat täynnä lisäaineita.
No en mä sanoisi, että täynnä lisäaineita, koska ainakaan mistään niistä suklaalevyistä, joita omassa kaapissani on tällä hetkellä (on ekokaupasta ostettua ja ihan tavallista markettitavaraa), ei ole mitään muuta lisäainetta kuin emulgointiaineena soija- tai auringonkukkalesitiiniä. Joka tuskin on kovin kamalaa myrkkyä, kun sitä myydään ihan luontaistuotekaupassa ravintolisänä, koska sillä uskotaan olevan monia positiivisia terveysvaikutuksia. Lisäksi sitä on semmoisenaan aivan tavallisessakin ruoassa, kuten kananmunankeltuaisessa. En muista muutenkaan nähneeni suklaissa muita lisäaineita, kyttään aika tarkasti tuoteselosteita, koska olen maidottomalla dieetillä.

Vähän eri luokkaa kuitenkin, kuin esim. keinotekoiset väriaineet, joita on monissa muissa karkeissa.
 
Best Regards
[QUOTE="vieras";22450656]No en mä sanoisi, että täynnä lisäaineita, koska ainakaan mistään niistä suklaalevyistä, joita omassa kaapissani on tällä hetkellä (on ekokaupasta ostettua ja ihan tavallista markettitavaraa), ei ole mitään muuta lisäainetta kuin emulgointiaineena soija- tai auringonkukkalesitiiniä. Joka tuskin on kovin kamalaa myrkkyä, kun sitä myydään ihan luontaistuotekaupassa ravintolisänä, koska sillä uskotaan olevan monia positiivisia terveysvaikutuksia. Lisäksi sitä on semmoisenaan aivan tavallisessakin ruoassa, kuten kananmunankeltuaisessa. En muista muutenkaan nähneeni suklaissa muita lisäaineita, kyttään aika tarkasti tuoteselosteita, koska olen maidottomalla dieetillä.

Vähän eri luokkaa kuitenkin, kuin esim. keinotekoiset väriaineet, joita on monissa muissa karkeissa.[/QUOTE]

Soijalesitiinin valmistus on sellaista, että mitään terveellistä siinä ei ole tuon prosessin jälkeen. Ja syy siihen, että soijalesitiiniä tarvitaan, on se, että oikeitten raaka-aineitten käyttö on "liian kallista".
 
"vieras"
Soijalesitiinin valmistus on sellaista, että mitään terveellistä siinä ei ole tuon prosessin jälkeen. Ja syy siihen, että soijalesitiiniä tarvitaan, on se, että oikeitten raaka-aineitten käyttö on "liian kallista".
No mut tuskin mitään kovin epäterveellistäkään? Täysipainoiseen ruokavalioon mahtuu kuitenkin jonkun verran aivan hyödyttömiäkin ruoka-aineita. Ja kyllä musta soijalesitiini vaikuttaa positiivisesti suklaan makuun ja suutuntumaan. En siis itse syö suklaata sen terveysvaikutusten vuoksi vaan siksi, että joskus tahdon jotain hyvää ja makeaa ja siihen tarkoitukseen lähikaupan bulkkisuklaa, joka reiluna kauppanakin on halpaa, välttää oikein hyvin, koska mun suuhuni se maistuu hyvälle. Kyllä erikoiskaupoista tai netistä tilaamalla saa sitten sitä "oikeaakin" suklaata, jos viitsii siitä maksaa sen hinnan, mitä sen tekeminen maksaa.
 
toivotaan tv-uusintana
[QUOTE="mellan";22449825]pakko miettiä kun lisäaineista menee maha ihan sekasin tai alkaa turvottaa. Mitä puhtaampaa ruokaa sen parempi olo[/QUOTE]

Niin tulee, mut syynä on pitkästi se, että joku sallii meidän ruoan pilattavan!

Tuolla on juttu, mikä kannattaa lukea:

Teollisuus mr Evirassa?
 
höpsistä, ei soijaa tarvi
Eiku kaakaon kasvatuksessa käytetään tosi paljon torjunta-aineita ja maku on sen mukainen sitten... Mut sehän täytyy laimentaa just jollakin, vaikka kookoskermalla:)

Lue ihmeessä kirja, jos vielä saat käsiin, tässä se vanhempi:

http://kotiliesi.fi/kirjat/arvostelut/mats-eric-nilsson-petos-lautasella
 
häh
Alkuperäinen kirjoittaja hölmöläinen;22449699:
Ok, myönnän, minua. Ennen lasta en vaivannut päätäni näillä asioilla. Ehkä kaikki lähti sikarokotteesta (joka mekin otettiin ja jälkeenpäin on kaduttanut). Sitten tuli nämä myrkkyvaatejutut, voi-margariini -taisto, nyt luin noista perusvoiteiden sisältämistä haitallisista aineista... Tieto lisää tuskaa. Onko tämä enää normaaliakaan miettiä näitä niin, että ne ihan selvästi vaivaa ja painaa mieltä? Mietin miten tehdä oikein, tuon lapsen kannalta.. Oma kohta ei niinkään huoleta.. Haluaisin kuitenkin tarjota lapselleni parhaat mahdolliset lähtökohdat elämälle, mutta taloudellisesti tilanne on se, etten pysty ostamaan pelkkää luomua, kalliita kotimaisia vaatteita ja leluja, kalliita rasvoja jne.

Miten suhtaudutte näihin asioihin?
mitä noissa perusvoiteissa on? ei kyllä meillä lapset käytä vielä kuin käsirasvaa, kun koulussa käsiä joutuvat pestä koko ajan. ehkä teini-iässä alkavat rasvaamaan kasvojaan myös.
 
[QUOTE="asdf";22449822]Nooh. Ei niistä mitään hirveää stressiä kannata ottaa.

Kaikesta tuosta huolimatta me eletään terveempinä ja pidempään kuin koskaan aiemmin, niin se vain on. Aina pitää jotain pelätä, kun se ei enää ole keuhkokuume ja keripukki ja lavantauti ja hammassärky ja vesikauhu niin se on jotain muuta.

Mutta joo itse yritän ostaa luomua ja käytettyä (koska kirpparikamasta on iso osa kemikaaleista haihtunut jonkun muun elimistöön... )[/QUOTE]
Tai ehkä on niin, että eletään sairaana pitempään kuin koskaan aikaisemmin.
 
täälläseoli!
On kai osittain kysymys siitäkin, että viljaa ei tarvi kuivata tarpeeksi hyvin, kun energia siihen hommaan on niin kallista - vai oottekos nähneet kuhilaita pelloilla viime aikoina?!

Tällaisen löysin aiheesta:
"Vastuututkija: Parikka Päivi
Kesto: 01.01.2003 - 31.12.2010
Tutkimusohjelma: Vastuullinen elintarviketalous

Tiivistelmä:
Yksipuolinen viljakierto lisää toksiininmuodostajien mahdollisuutta lisääntyä kasvukaudesta toiseen. Kasvitautitorjunta ei tulosten perusteella suojaa riittävästi punahometartunnalta ja toksiinien muodostumiselta. Fusarium-tartunta heikentää jyvien kehitystä ja pienissä jyvissä myös toksiinpitoisuus on korkein. Sadon lajittelulla voidaan alentaa toksiinipitoisuutta, jopa määritysrajalle. Suorakylvö ei näytä lisäävän viljan DON-pitoisuuksia, sensijaan se on riski kauranviljelyssä, sillä erityisesti lämpiminä vuosina T2/HT-2 toksiinien muodostajat tartuttavat suorakylvettyä kauraa voimakkaimmin ja toksiineja löytyy sadosta eniten. Erityisesti Fusarium langsethiae on muodostumassa ongelmalliseksi toksiinintuottajaksi myös Suomessa. lajia esiintyy eniten kauralla, mutta myös ohralla. Se tartuttaa viljaa tähkälletulosta lähtien, eikä vaikuta olevan riippuvainen runsaasta kosteudesta, kuten DON-muodostajat F. culmorum ja F. graminearum. Viljalajien ja lajikkeiden välillä on kuitenkin eroja Fusarium-tartunnassa ja siksi myös toksiinipitoisuuksissa, yleensä myöhäiset lajikkeet ovat alttiimpia punahometartunnalle ja niillä esiintyy myös runsaimmin toksiineja."
uppista
 
Niin, vaikka me eletään nykyään vanhoiksi niin syöpää on monella. Tietty iso osa syövästä johtuu geeneistä, mutta johtuisiko se osittain myös lisäaineista?

Mutta silti haluaisin tarkempaa tietoa noiden aineiden kerääntymisestä elimistöön eikä vaan semmoista "ne nyt vaan kerääntyy elimistöön."

Mihin ne aineet kerääntyy? Suolistoon, sisäelimiin, vereen, aivoihin? Onko tehty vertailua miten paljon erilaisia lisäainekertymiä on kullakin, ja ovatko he sairaampia kuin muut?
 
vierailija
Niin, vaikka me eletään nykyään vanhoiksi niin syöpää on monella. Tietty iso osa syövästä johtuu geeneistä, mutta johtuisiko se osittain myös lisäaineista?

Mutta silti haluaisin tarkempaa tietoa noiden aineiden kerääntymisestä elimistöön eikä vaan semmoista "ne nyt vaan kerääntyy elimistöön."

Mihin ne aineet kerääntyy? Suolistoon, sisäelimiin, vereen, aivoihin? Onko tehty vertailua miten paljon erilaisia lisäainekertymiä on kullakin, ja ovatko he sairaampia kuin muut?
Yhteisvaikutuksia ei ole kukaan tutkinut koskaan, ei missään.
Esimerkiksi alumiinia on yhä lisäaineissa ja torunta-aineääminä, vaikka o kauan on tiedetty sen kertyvän aivoihin, eikä sitä sieltä pois saa. Mutta kun ihmiselle tulee alzheimerin tauti, luulee hän tietysti, että ne lääkkeet auttaa... ja alumiinihydroksidilla saadaan aiheutettua allergia mille tahansa asialle. Miksi sitä on lääkkeissä, saa arvata itse... Mutta suurin osa myrkyistä kertyy rasvakudokseen. os sitä ei ole, en tiedä, minne silloin, mutta just siksi nopea laihtuminen ei ole hyväksi: munuaiset ja maksa ei kestä. Ei tuolle teollisuudelle kukaan enää mahda mitään, kun tälle tielle on menty:

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/lukijalta/globalisaatio-tekee-meistä-kaikista-orjia-1.139121
 

Yhteistyössä