Dosetein jaettavissa lääkkeissä tapahtuu n. 20% virheitä (eli joka 5. on väärin) // lähde: Pharma Service/Jarkko Kiuru. Tästä syystä automatisointi lääkkeen jakelussa on enemmän kuin tervetullutta, koska ihminen tekee virheitä, tiedostaen tai tiedostamatta.
Sinä teit virheen tiedostamatta, mutta tiedostit sen myöhemmin. Oikea tapa olisi ollut soittaa välittömästi työpaikalle, mutta jätit sen tekemättä mitä ilmeisimmin pelon vuoksi. Eli organisaatiossasi ei ilmeisesti saa tuoda virhettä esille ilman, että siitä seuraa jotain haittaa sinulle?
Lääkärit tekevät jatkuvasti virheitä. Terveysportti aka Duodecim mukaan lääkäreiden aika säästyy n. 30 min työpäivässä, koska saa "oikeaa" tietoa. Silti virheitä tapahtuu. Uutena on tullut päätöksentekotuki ja lääkityksen kokonaisarviointityökalu, jolla voidaan päällekkäisten lääkkeiden haittoja ehkäistä ja myöhemmin jokainen voi itse lisätä tietojaan, jotka auttavat hoitolinjauksien tekemistä (testikäytössä Hämeenlinnassa).
Sinuna ottaisin välittömästi yhteyttä, kerro mokastasi ja sanot, että se tuli vasta nyt mieleen. Tällöin se lasketaan inhimilliseksi virheeksi ja jälkiseuraamuksien suhteen asiaa pahentaisi, jos päätät salata tapahtuneen.
Potilaan suhteen ei kyllä pitäisi tapahtua hirveitä, sillä jos mittaatte veren glukoosipitoisuuden ennen uutta injektiota, niin siinä tulee ilmi alhaisempi/normaali verensokeri (olettaen, että glukakonituotanto on normaalia).