^Maidon alkoholipitoisuus on sama kuin äidin veressä eli pumpattuja maitoja ei tarvitse alkoholin nauttimisen takia kaataa viemäriin, ne voi hyvin pakastaa tulevaan käyttöön. Sen sijaan vauvan käsittely humaltuneena on riski.
Tutustuisin ja neuvoisin vauvan mahdolliselle hoitajalle vauvantahtisen pulloruokinnan tekniikan. Videoita löytyy googlella paced bottle feeding.
Kokeilisin myös ennen häitä, huoliiko vauva pakkasesta sulatettua maitoa. Joidenkin äitien maidossa on runsaasti lipaasientsyymiä, joka hajottaa maidon rasvaa, hajoaminen jatkuu myös pakastimessa ja saa sen tuoksahtamaan/maistumaan raudalle tai kalalle. Maito ei ole pilalla, mutta toiset vauvat hylkivät tätä makua. Lipaasin toiminnan voi estää pastöroimalla eli kuumentamalla lypsetyn maidon n. 80 asteeseen ja jäähdyttämällä ennen pakastusta. Turhaan ei kannata tähän vaivaan ryhtyä, eli kokeile, maistuuko pakastettu maito vauvalle.
Rintoja kannattaa lypsää parkin kertaa 10 tunnin aikana ettet saa rintatulehdusta.