Tuosta koulumatkakeskustelusta tuli mieleen kysyä, millä perusteilla olette valinneet koulun omille lapsillenne?
Ei täällä ole mitään valinnanvapautta vaan lapset "määrätään" oman koulualueensa mukaiseen kouluun. Tokihan voi anoa siirtoa mutta ei ole mitenkään itsestäänselvää että lupaa koulun vaihtamiseen myönnettäisiin, riippuu perusteluista ja molempien koulujen ryhmäjaoista ja luokkako'oista. Kolmannella luokalla on mahdollista siirtyä kielivalintojen perässä jos haluaa opiskella jotain muuta kuin englantia tai saksaa (eikä silloinkaan koulua valita vaan se määräytyy kielivalinnan perusteella).
Meinaat, ettei muualla ole sitten päteviä ja motivoituneita opettajia?Motivoituneiden ja pätevien opettajien määrä on tärkein kriteeri (= koulu vakavaraisessa kunnassa pääkaupunkiseudulla).
Milläs mittareilla tätä mitataan? Onko kaikkien koulujen opettajien motivoitumistiedot jossain nähtävissä?Motivoituneiden ja pätevien opettajien määrä on tärkein kriteeri (= koulu vakavaraisessa kunnassa pääkaupunkiseudulla).
Siis ihan oikeasti voisiko joku kertoa, mistä tämän opetuksen laadun voi tarkistaa? Näkeekö jostain esimerkiksi ala-asteiden oppilaiden todistusnumeroita? Ei kai tällainen asia voi perustua tuttavien puheisiin?Opetuksen laatu menee minulla sijainnin edelle.
Todistusnumerot eivät kerro mitään. Oma kokemus on paras arviointikriteeri, mutta paremman puutteessa joutuu tyytymään tuttavien puheisiin. Yleensä laatu on ok eikä sen takia tarvitse vaihtaa koulua, mutta poikkeuksia on olemassa.Alkuperäinen kirjoittaja säpäle harmaana;30843105:Siis ihan oikeasti voisiko joku kertoa, mistä tämän opetuksen laadun voi tarkistaa? Näkeekö jostain esimerkiksi ala-asteiden oppilaiden todistusnumeroita? Ei kai tällainen asia voi perustua tuttavien puheisiin?
Niin, eli perustuu tuttavien puheisiin. Okei. Tietysti ymmärrän sen, että jos koulussa on jotain isoja ongelmia, sitä joudutaan vaihtamaan, mutta tässä puhuttiin ihan yleisesti koulun valinnasta, ihan kuin olisi jokin katalogi, joista valitaan itselle sopivin.Todistusnumerot eivät kerro mitään. Oma kokemus on paras arviointikriteeri, mutta paremman puutteessa joutuu tyytymään tuttavien puheisiin. Yleensä laatu on ok eikä sen takia tarvitse vaihtaa koulua, mutta poikkeuksia on olemassa.
Täällä sama juttu. Joskus vuosia sitten sai itsekin esittää toiveensa lähikouluista mutta nykyään katsotaan/tasataan oppilasmääriä ja kouluetäisyyksiä ja se sitten "määrää" koulun.Ei täällä ole mitään valinnanvapautta vaan lapset "määrätään" oman koulualueensa mukaiseen kouluun. Tokihan voi anoa siirtoa mutta ei ole mitenkään itsestäänselvää että lupaa koulun vaihtamiseen myönnettäisiin, riippuu perusteluista ja molempien koulujen ryhmäjaoista ja luokkako'oista. Kolmannella luokalla on mahdollista siirtyä kielivalintojen perässä jos haluaa opiskella jotain muuta kuin englantia tai saksaa (eikä silloinkaan koulua valita vaan se määräytyy kielivalinnan perusteella).