Tässä esim. kerrotaan ettei 40astetta riitä pesulämpötilaksi ja että kirjavat vaatteet (kuten monet lastenvaatteet ovat) kannattaa pestä 60 asteessa.
Ei tarvi käyttää tahranpoistoaineita vaan pyykki on puhdasta eikä vaatteet myöskään värjäänny.
Viisi väittämää pyykinpesusta | Kuningaskuluttaja | yle.fi
Jos se 40 astetta ei riitä, niin mitä sitten tapahtuu, jos kuitenkin pesee pyykkinsä 40 asteessa?
Siinäpä se. Hyvin todennäköistä on, ettei mitään ihmeellistä ja maata järisyttävää tapahdu.
Voi olla, että pyykki ei tule silmämääräisesti puhtaaksi. Tai voi olla, että tulee. Voi olla, ettei kaikki baGteerit kuole. Tai sitten kuolee, sillä tuskin nyt jokainen vaate on täynnä tappajabaGteereja, joihin tehoaa vain 2000 asteen pesu?
Voi olla, että vaatteeseen jää näkymätöntä likaa, joka vaikuttaa siihen, että...niin mihin? Jos vaate näyttää silmämääräisesi puhtaalta, eikä se haise, eikä tappakabaGteerit hyökkää, niin eikö se vaate ole silloin RIITTÄVÄN puhdas?
Ei se ole steriili, mutta voisiko se tosiaan olla kuitenkin riittävän puhdas?
Kun tätä asiaa enempi tuossa mielessäni pyörittelin, niin tulipa mieleeni nuo lastemme printtikuosiset t-paidat. Ne on pesty aina 40 asteessa. Eikä niitä ole koskaan rummutettu. Käytössä ne ovat olleet noin 2 vuotta.
Pitääkö ne nyt polttaa roviolla (tai pestä 60 asteessa), koska ne ovat...niin mitä ne ovat? Likaisiako? Ei tahroja, ei hajuja, ei mitään, mikä erottaa ne niistä paidoista, jotka on pesty 60 asteessa. Mutta ovatko ne silti likaisia? Liian likaisia käytettäväksi?
Eri asia, kun kysessä on sairaala tms. laitos. Mutta kotona, omassa käytössä, ei kosketusta ulosteeseen, vereen tms. Eikö 40 astetta todella riitä? Ja jos ei, niin mitä on luvassa? Mitä tapahtuu, tai minkä asian osalta riski kasvaa, jos puen sen paidan lapseni päälle?
Eikä tämä ole naljailua, vaan olen ihan aidosti kiinnostunut tietämään, mihin se johtaa. Tai jos se ei suoriltaan johda mihinkään (jos tilanne on tämä, niin miksi sitten moinen haloo) niin mihin se TODENNÄKÖISESTI johtaa?