Jaa joo tulee, mutta missäs se toinen puolisko ruuasta sitten on? Puolet lautasesta kuuluu olla kasvista. 1/3 osaa perunaa, riisiä, pastaa. 1/3 osaa lihaa, kanaa, kalaa tai jotain näiden korviketta. Sitten se vielä täydennetään yleensä esim. täysjyväleivällä, margariinilla, eikä lasillinen maitoakaan pahaa tekis, etenkään mukuloille. Hurjimmat laittaa sen leivän päälle vielä esim. pari kurkkuviipaletta tai juustoviipaleen. Tässä kohtaa aletaan puhumaan monipuolisesta ja terveellisestä ateriakokonaisuudessa, missä on riittävä määrä kaloreita, muttei liikaa, ja jonka koko on sitä luokkaa että se pitää nälkää vatsalaukussa.
Tossa esimerkissä se 1 peruna voi just ja just täyttää 1/3 osaa lautasesta, jos se on iso. 1 porkkana ja bataatin pala... puolet lautasesta? joo varmaan. Ja se 50 g halloumia mikä ilmeisesti tässä lasketaan maitotuotteeksi JA protskun korvaajaksi. Ihan vähintään tohon pitäis heittää viereen vielä joku pieni tuoresalaattisetti.
Ja tuo alle 500 kilokaloria mistä ikinä sen revittekään... on kyllä aika laihduttajan annos eikä tuollainen ruokamäärä ainakaan nälkää vatsalaukussa kovin pitkään pidä, vaikka jotkut laskennalliset kilokalorit siinä täyttyisi. Ja jos mietitään sitä kasvavaa teinipoikaa, niin kitukasvuiseksi jää tuollaisella kalorimäärällä.
Ja nyt joku tulee tähän mussuttamaan että muttakun on päivässä vielä muitakin aterioita ja plaaplaaplaa... jos jo TÄMÄ ateria meni yli budjetin, niin miten hemmetissä te saatte niillä muilla aterioilla tätä paikattua kun olette jo valmiiksi budjetissa miinuksella??!!