Mitäs nyt, rasistit? :D

  • Viestiketjun aloittaja hkhk
  • Ensimmäinen viesti
[QUOTE="Tipitii";30334846]Normaali ei varmastikaan ole tuossa synonyyminä sille, että se olisi normaalia käyttäytymistä vaan sitä, ettei väkivaltaisuus ole mikään uusi juttu. Muodoltaan tuo on nyt taatusti erilaista ja ilman muuta tuomittavaa. Missään ei ole kukaan sanonut, että se olisi "ok". Taisipa tuo räppäri sanoa myös, että tuollainen on sairasta.

Sota on jättänyt jälkeensä monenlaisia haavoja suomalaisiin ja niillä on ollut pahoja seurauksia, mutta en nyt liittäisi sitä keskustelua tähän enkä lähtisi vertailemaan tilanteita. Vähän kuin sanoisi masentuneelle, että ethän sä voi masentua, kun sulla on kaikki ihan hyvin. Ihmisen sielu ja mieli ovat todella haavoittuvat.[/QUOTE]


Miten niin ei voi verrata? Totta kai voi ja pitääkin? Vertailu antaa perspektiiviä.
 
[QUOTE="Samu";30334863]Se onkin varmasti jokaisen henkilökohtainen mielipide, että millaisen Suomen haluaisi rakentaa. Itse arvostan kovasti sitä että kaikille annetaan täällä mahdollisuus. Ja itse tosiaan tunnen henkilön, joka on kokenut kaiken tuon mitä luettelin, ja hän on veroja maksava kunnollinen insinööri. Kiitos Suomen:)[/QUOTE]

Se ei ihan hirveästi helpota, jos yksi tuhannesta pärjää.
 
Mun mielestä hädässä olevia pitää auttaa. He eivät synnyinmaataan ole valinneet sen enempää kuin me, joten musta on turhaa että ihmiset kokevat synnyinmaansa perusteella ylemmyyttä toisia kohtaan.

Mitä tulee ongelmaisiin ihmisiin osa heistä sopeutuu hyvin ja pärjää yhteiskunnassa, sillä ne vaikeudet ovat tehneet heistä vahvempia ihmisiä, osa taas joutuu ikuisesti yhteiskunnan ulkopuolelle ja syrjäytyy. Näin se on riippumatta synnyinmaasta
Minustakin hädänalaisia pitää auttaa. Mielestäni heitä ei auta raahaaminen täysin toisenlaiseen kulttuuriin ja ympäristöön. Mielestäni tämä on nähtävissä. He eivät sopeudu tänne. Eivät yhtään sen paremmin, kuin sinäkään sopeutuisit heidän kotimaahansa, jos sinut pakon sanelemana sinne lähetettäisiin. Ongelma tässä maahanmuutossa on mittava, koska pakolaisina tulleiden jälkeläiset, jotka ovat syntyneet täällä, ovat kykemättömiä sopeutumaan kulttuuriimme.

Minä en koe ylemyyttä ketään kohtaan. Minä pidän aika realistisena toteamuksena sitä, että tänne pakon sanelemina roudatut ihmiset eivät sopeudu ja meillä ei ole resursseja heitä kannatella. Se on ihan eri asia, jos esim. opiskelija tai tutkija tai joku muu vastaava lipuaa maillemme omasta halustaan. Sellaisen ihmisen on helppo sopeutua.

Meillä ei ole varaa eikä aikaa auttaa edes omiamme. Mikä ihme saa meidät uskomaan oman kaikkivoipaisen suvaitsevaisuuden ja ymmärryksen taikovan kaiken paremmaksi? Se on jo nähty, ettei se mene niin. Tämä systeemi ei toimi.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Data
[QUOTE="Samu";30334927]Niin. Haluaisitko itse, että ei oteta maahanmuuttajia lainkaan, vai niille jotka otetaan, laitetaan tiukat kriteerit?
Kysyn vaan ymmärtääkseni paremmin.[/QUOTE]

Tällä hetkellä laittaisin pakolaistaustaisen maahanmuuton täysin lakkoon ja pyrkisin saamaan asiat kuntoon niiden suhteen, jotka jo täällä ovat.
Minusta olisi huomattavasti järkevämpää tukea maita, jotka ovat samankaltaisempia näiden pakolaisina lähteneiden kulttuurin kanssa, jotta heillä olisi mahdollisuus sopeutua maahan, jossa asuvat.
Uskon myös siihen, että pakolaisia tulisi kotouttaa mahdollisuuksien mukaan.
Maahanmuutolla tulisi myös olla huomattavasti tiukemmat kriteerit.
 
uyky
Ei siitä sopasta tule kovin hyvä soppa, jos sinne soppaan kaadetaan koko maustehyllyn mausteet.

Erilaisuus on rikkautta, siksi maailmassa on erilaisia kulttuureja, erilaisia heimoja, erilaisia valtioita. Yhdessä eläminen, monikulttuurisuus, ei toimi. Eikä sen pidäkkään toimia, se ei ole kenenkään etu.

Jokaiselle kulttuurille ja heimolle löytyy ihan oma paikkansa tässä maailmassa.
 
  • Tykkää
Reactions: AivanSama
"Tipitii"
Miten niin ei voi verrata? Totta kai voi ja pitääkin? Vertailu antaa perspektiiviä.
No jos nyt aivan välttämättä haluat. Se on hienoa, että monet ovat selviytyneet ja selviytyvät vaikeista kokemuksista ja haluavat rakentaa oman elämänsä toisin. Kaikki eivät siihen kykene.

Kuten varmaan tiedät, niin Suomessakin on sota jättänyt jälkensä moniin ja negatiivinen kierre on jatkunut seuraviin sukupolviin. En tiedä, minkälaisia taustoja tarkalleen ottaen oli esimerkiksi 1950-1960-luvulla Helsingissä riehuneella ja väkivaltaa harjoittaneella nuorisolla? Hehän olivat juuri sodan läpi käyneiden jälkeläisiä.
 
"Tipitii"
[QUOTE="joopajoo";30334966]Inhottavaa mitä asian silottelua ja maton alle lakaisua viranomaisilta. No, ei yhtään yllätä. Uskoo ken tahtoo.[/QUOTE]

Nyt et taida olla ihan ajan tasalla, kun moista väität ;)
 
"..."
Eiköhän tuo nyt ole ihan yksi ja sama, nimittääkö tekijöitä jengiksi vai kaveriporukaksi. Lopputulos on sama.
Mitä tulee nuorten väkivallan käyttöön, niin poikkeuksellista tässä nyt ilmitulleessa tilanteessa on se, että väkivalta on tavanomaista raaempaa, väkivalta on itse tarkoitus (ei esim. ryöstö/kosto ym) ja se että väkivalta kohdistuu tuntemattomiin.
 
"Tipitii"
Pari viikkoa niin kaikki on unohtaneet koko jutun. :)
No toivottavasti ei, on sen verran vakavasta ilmiöstä kyse. Tämän keskustelun jalkoihin on kuitenkin tainnut jäädä koulukiusaaminen, vaikka juuri oli Ylellä se ohjelma. Vai onko siitä puhuttu? Ei ainakaan näin paljon. Tai sitten multa on mennyt ohi, kun voin seurata Suomen tiedotusvälineistä vain nettiä.
 
[QUOTE="...";30335034]Eiköhän tuo nyt ole ihan yksi ja sama, nimittääkö tekijöitä jengiksi vai kaveriporukaksi. Lopputulos on sama.
Mitä tulee nuorten väkivallan käyttöön, niin poikkeuksellista tässä nyt ilmitulleessa tilanteessa on se, että väkivalta on tavanomaista raaempaa, väkivalta on itse tarkoitus (ei esim. ryöstö/kosto ym) ja se että väkivalta kohdistuu tuntemattomiin.[/QUOTE]

Tuo ei ole poikkeuksellista. Se ehkä on että nyt se kohdistuu vaaleaihoisiin.
 
[QUOTE="...";30335046]Miten niin ei muka ole poikkeuksellista?[/QUOTE]

Sivullisten kimppuun on hyökätty ainakin 90-luvulta lähtien. Nuo sivulliset ovat vain olleet yleensä etnisiä silloin kun hyökkääjänä on ollut ryhmä. Muutoin hyökkääjät ovat olleet enemmän yksittäisiä sekopäitä taikka humalaisia.
 
"Tipitii"
Yhdessä eläminen, monikulttuurisuus, ei toimi. Eikä sen pidäkkään toimia, se ei ole kenenkään etu.
Mihin perustat väitteesi? Suurin osa eri kulttuureja tai sanotaanko syntyperää edustavista elää samassa maassa ihan rauhallista rinnakkaiseloa, vaikka aina aika ajoin esiintyy vastakkainasettelua ja rasismia ja sen johdosta väkivaltaa.

Suomelle tilanne on verrattain uusi, joten on ehkä vielä aikaista väittää, ettei monikulttuurisuus toimi.
 
[QUOTE="Tipitii";30335061]Mihin perustat väitteesi? Suurin osa eri kulttuureja tai sanotaanko syntyperää edustavista elää samassa maassa ihan rauhallista rinnakkaiseloa, vaikka aina aika ajoin esiintyy vastakkainasettelua ja rasismia ja sen johdosta väkivaltaa.

Suomelle tilanne on verrattain uusi, joten on ehkä vielä aikaista väittää, ettei monikulttuurisuus toimi.[/QUOTE]

Voisitko mainita muutaman maan, jossa täysin erilaiset kulttuurit elävät sulassa sovussa keskeen ja niin autuasta rinnakkaiseloa?
 
"olli"
[QUOTE="Tipitii";30335061]Mihin perustat väitteesi? Suurin osa eri kulttuureja tai sanotaanko syntyperää edustavista elää samassa maassa ihan rauhallista rinnakkaiseloa, vaikka aina aika ajoin esiintyy vastakkainasettelua ja rasismia ja sen johdosta väkivaltaa.

Suomelle tilanne on verrattain uusi, joten on ehkä vielä aikaista väittää, ettei monikulttuurisuus toimi.[/QUOTE]

Oletko tutustunut vaikkapa länsinaapurimme "onnistuneeseen" monikulttuurisuuteen?
 
"..."
Sivullisten kimppuun on hyökätty ainakin 90-luvulta lähtien. Nuo sivulliset ovat vain olleet yleensä etnisiä silloin kun hyökkääjänä on ollut ryhmä. Muutoin hyökkääjät ovat olleet enemmän yksittäisiä sekopäitä taikka humalaisia.
Käsittääkseni valaosa väkivallanteoista kohdistuu jonkun syyn perusteella, ei täysin sivulliseen. Esim. riidanhaastaminen nakkijonossa, ryöstötarkoituksessa, riidan seurauksena, jengien välienselvittelynä yms. Olen käsittänyt, että tilastojen valossa väkivallanteko täysin sivullista kohtaan on poikkeuksellista.
 
[QUOTE="olli";30335081]Oletko tutustunut vaikkapa länsinaapurimme "onnistuneeseen" monikulttuurisuuteen?[/QUOTE]

Onko se monikulttuurisuuden mallimaa? USA on yksi hyvä ehdokas mutta on turha kieltää ettei siellä olisi isoja ongelmia.
 
"Tipitii"
Voisitko mainita muutaman maan, jossa täysin erilaiset kulttuurit elävät sulassa sovussa keskeen ja niin autuasta rinnakkaiseloa?
No aika moni maa maailmassa, ja kuten totesin, suurin osaa elää rauhassa. Muun muassa maassa, jossa asun, on varsin rauhallista, vaikka eri kansallisuuksia on vaikka kuinka. Tietyillä alueilla on kyllä ollut levottomuuksia, mutta edelleen korostan, suurin osa haluaa elää rauhassa tavallista arkeaan. Autuaasta en tiedä.
 

Yhteistyössä