säpäle harmaana
Et vastannut kysymykseen. Miksi esimiehen kieltäytyminen vuoron vaihdosta on ikävämpi juttu, kuin työkaverin kieltäytyminen? Yhtä lailla ne ostetut liput jää käteen ja elämä on "pilalla". Jos oikeasti ajattelet niin, että sinulla on oikeus mennä teatteriin silloin kun sinua huvittaa, se tarkoittaa myös sitä, että oletat, että joku sen vuoron myös kanssasi haluaa vaihtaa.Alkuperäinen kirjoittaja Björn;30316578:No minun työaikanihan on päivästä riippuen jotain klo 8 ja 16 välillä ja hyvin paljon töistäni pystyn tehdä myös kotoa käsin. Minä siis voin ostaa teatterilippuja iltanäytöksiin niin paljon kuin sielu sietää.
Ymmärtääkseni tässäkin tapauksessa ap on kysynyt ensin työkaveriltaan ja vaihto on kummallekin sopinut, mutta työnantaja on antanut palautetta, että vaihtotoiveita täytyisi vähentää sinänsä täysin olemattomasta syystä, joka on myös hyvin häilyvä ja epätasa-arvoinen. Miksi ihmeessä lapseton mirja ei saa mennä teatteriin, mutta viiden lapsen äiti erja saa joka vuoronvaihdot läpi vaikka lasten lääkäriaikojen varjolla? Onko se työmäärä, jonka esimies tekee, jotenkin pienempi, riippuen siitä, kuka vuoronvaihtoa pyytää?
Eihän kukaan ole kieltänyt teatteriin menoa? Aikuinen ihminen kai osaa lukea niitä teatterien ohjelmistoja sillä tavalla, että sieltä löytyy sellainen näytös, joka ei osu omaan työvuoroon, tai se on niin kaukana tulevaisuudessa, että voi esittää työvuorotoiveen.