Jos omistaa auton, tuleeko siitä merkintä veropäätöksen erittelyosaan?

  • Viestiketjun aloittaja vero
  • Ensimmäinen viesti
sekoilet
No verottajan siellä erittelyosan "Varat"-kohdassa kyllä pitäisi näkyä omaisuus, esim juuri osakkeet ja kiinteistöt.

Velat-kohdassa kyllä pitäisi näkyä myös luottokorttivelat.

Mistä muualtakaan niistä sit voisi tarkistaa?
Verotuspäätöksessä ei ole mitään "Varat" eikä "Velat" kohtia. Verotuspäätöksessä on vain yhteenvedot ansituloista, pääomatuloista, asuntolainojen koroista ja maksetuista veroista.
 
Aet
Ne velat korkoineen, oli sitte asunto- tai kulutusluotto näkyvät siinä veroEHDOTUKSESSA, lopullisessa verotusPÄÄTÖKSESSÄ niitä ei näy (2 eri asiaa). Pelkästään vähennykseksi hyväksyttyjen korkojen määrä.
 
ap...
Tämä riippuu täysin siitä kenelle olet lähettämässä tätä listaa. Verottajan kannalta auto ei ole varallisuutta mutta ulosottoviranomaisen kannalta kyllä.
Laitan tätä erääseen asuntohakemukseen. Siinä lukee, että pitää listata omaisuus ja velat. Toissa ohjeessa taas lukee, että omaisuus pitää eritella, jos veropäätöksen erittelyosassa ne listataan.
 
"hääh"
Ällä nyt narraa, marssitko itse siis rahat muovikassissa autokauppaan? Vai minne jemmaat tuollaisen rahamäärän, kun ei se lompsaan sovi?

Niin kauan kun omalle rahalle saa yli 1,6% (autolainan korko) tuottoa, ei autoa itseasiassa kannata ostaa omalla rahalla.
Tyhmäkö olet? Käteismaksu tapahtuu tietenkin tilisiirtona.

Auton velaksi ostaminen on idiotismiä koska arvo alenee samalla kun korot juoksee.
 
ap...
Alkuperäinen kirjoittaja päätä jo;30298972:
Kirjoitit että "kyllä mulla ainakin näkyy velat (mm. luottokortti) tuolla veropäätöksen erittelyosassa. Siellä on osio: Varat ja Velat".

Mitään "Varat ja Velat" osiota ei verotuspäätöksessä ole.
Kyllä on:
Erittelyosiossa on osio 7.1: Velat ja osio 14.1: Varat.
 
ap...
[QUOTE="hääh";30299007]Tyhmäkö olet? Käteismaksu tapahtuu tietenkin tilisiirtona.

Auton velaksi ostaminen on idiotismiä koska arvo alenee samalla kun korot juoksee.[/QUOTE]

Käteinen on maksutapa, kuten myös tilisiirto. Jos ostat auton käteisellä, se tarkoittaa että raahaat käteisen rahan kauppaan jollakin tavalla.

Kannattaa käyttää oikeita termejä, niin lukijatkin tajuaa :)

Meillä on toki omaa pääomaa, mutta se tuottaa tällä hetkellä 7,5% korkoa sijoituksessa. Sitten on autolaina 1,6% korolla. Ei ole mitään järkeä siis ostaa autoa omalla pääomalla, vaan velaksi.
 
näin.
Verotuspäätöksen erittelyosa löytyy vain keväällä lähetettävästä verotuspäätöksestä. Syksyn verotuspäätöksessä erittelyosaa ei ole.

Kohdassa 7 näkyy kaikki pankkilainat, myös kulutusluotot (mutta ei luottokortit).
Kohdassa 14.1 näkyy kiinteistöt ja osakkeet (mutta ei autot).
 
ap....
[QUOTE="hääh";30299083]Niin auto kuin asuntokaupoissa käteinen tarkoittaa että ostaja maksaa koko summan yhdessä erässä.[/QUOTE]

Ei se todellakaan sitä tarkoita. Olen tässä vastikään ostanut kiinteistön, maksoin sen omalla rahalla aka "käteisellä", mutta en todellakaan maksanut yhdessä erässä, vaan kahdessa.

Kyllä se käteinen tarkoittaa, että maksaa riihikuivalla.
 

Yhteistyössä