omenasoseen teko pakkaseen, tuleeko hyvää jos ei keitä?

  • Viestiketjun aloittaja ei jaksa keittää
  • Ensimmäinen viesti
kuoritteko omenat, vai voiko jättää kuoret? Miksi keitätte?
Mä kuorin ja poistan siemenkodan. En tykkää kuorenriekaleista omenasoseen seassa. Ainakin meidän (oikeasti) über-tehokas sauvasekotin jättää jonkin verran kuorenriekaleita. Ja keitän pienessä vesitilkassa ihan sen takia että saan omput pehmeämmiksi. Joskus laitan hiukan sokeria sekaan mutta monesti teen myös sokeroimatonta sosetta.
 
vieras, minäkin
Meillä tehdään omenasose kiehauttamalla ensin mehustimessa ja sitten pyöritetään sosemyllyllä. Lopuksi pistetään uuniin miedolle lämmölle. Uunin kautta käytetty sose on kauniimman väristä kuin suoraan soseena pakastettu..
 
kylmaar
Keitän, koska muuten sose ei maistu miltään(ainakaan makoisalta) ja on tosi karkeaa. Höyrytän kuorittuna ja siemenkodat poistettuna ja sit bzz bzzz mössöks ja pakkasesn :)
 

Yhteistyössä