Mikähän vaivaa 6-vuotiasta poikaa?

myrkkyjäämistä
Alkuperäinen kirjoittaja s o k e r i s s a k i n ?????;2982789Kotimaisesta sokerijuurikkaasta tehdystä hedelmäsokerista ja sokerista ei ole juurikaan uutisoitu:-( [url=http://www.ruokatieto.fi/uutiset/neonikotinoidien-turvarajaa-alennetaan:
Neonikotinoidien turvarajaa alennetaan | Ruokatieto Yhdistys[/url]

Mitenhän sitä viljeltiin mummon aikaan? Tosin hyvät luomumarjat eivät sokeriakaan kaipaa...
Siis noita myrkkyjä on sallittu käytettävän ties kuinka kauan... Mutta ikinä ei voi ennakkoon tietää, mihin seuraavaksi jotakin sotketaan:-(

Maissisiirapppia ei myöskään kannata käyttää -sen koisamyrkyn takia, mitä GM-kasvi itse tuottaa, jotta sitä ei tarvitse kasviin erikseen ruiskuttaa. Ja halpaa maissia ja siitä tehtyjä ainesosia on tolkuttomasti tyrkyllä ympäri maailmaa teollisuuden käyttöön!

Jimmy Dohertyn ohjelmassa oli muuten possuilla suolistotulehdusta siellä tilalla, missä he vierailivat. Ei kerrottu, miten niitä possuja läkittiin... Mutta onhan se mahtava apaja sille teollisuudelle, vaikka se vaiva johtuisikin siitä maissirehusta? En ehdi osallistumaan noihin keskusteluihin olenkaan. Mielenkintoista kuitenkin:
Fruktoosi sairastuttaa ihmiset - karppaus.info :: keskustelufoorumi
 
pakko kertoa
Tähän yhteyteen täytyy muistuttaa jälleen, että maltodekstriini on tehty useimmiten maissista ja sitä käytetään täyteaineena monissa tuotteissa, mutta se täytyy merkitä tuoteselosteissa. Toisaalta JOS joku aine on muutettu dekstroosin muotoon, ei siitä jälkeenpäin voi selvittää, mistä on peräisin. Se luki kauan sitten eviran Kaari-lehdessä - mitä ei enää julkaista. Onkohan kirjastojen varastoissakaan?

Näissä ainakin on maltodekstriini mainittu, yleensä kohdassa 6:
http://spc.nam.fi/indox/nam/humspc.jsp?query=maltodekstriini+&start=61
 
pulaa patologeista
Tähän yhteyteen täytyy muistuttaa jälleen, että maltodekstriini on tehty useimmiten maissista ja sitä käytetään täyteaineena monissa tuotteissa, mutta se täytyy merkitä tuoteselosteissa. Toisaalta JOS joku aine on muutettu dekstroosin muotoon, ei siitä jälkeenpäin voi selvittää, mistä on peräisin. Se luki kauan sitten eviran Kaari-lehdessä - mitä ei enää julkaista. Onkohan kirjastojen varastoissakaan?

Näissä ainakin on maltodekstriini mainittu, yleensä kohdassa 6:
Fimea
Kiitos sille, joka kauan sitten sanoi, että varokaa maltoa. En tosin tiennyt miksi, mutta vähitellen on selvinnyt, kuten monta muutakin asiaa:
Ja t
 
niin surullista
Jäätelöissä on usein karrageenia E407 mut harva lukee tuoteselosteita, vaikka se aiheuttaa tulehdusta koe-eläimillekin:

http://www.crohnjacolitis.fi/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1399644638/0#0
 
huomenta!
Jäätelöissä on usein karrageenia E407 mut harva lukee tuoteselosteita, vaikka se aiheuttaa tulehdusta koe-eläimillekin:

Crohn ja Colitis ry - CCAFIN - J ja suolitukos
Niin, myrkytys on ihan luonnollinen reaktio ja niin elimistön täytyykin toimia, että yrittää nopeasti päästä eroon myrkystä.

MUTTA ensin täytys ymmärtää asioita esimerkiksi mehiläisen näkökulmasta...

http://www.telsu.fi/l/cosmos-salattu-luonto_2847354.jpg
 
Kiireellinen !
toinen ohjelma, joka vielä kannattaa katsoa katsomosta, on Cosmos, salattu luonto. Se tuli lauantaina 5.4.2014.

En muistanut, et Einstein on sanonut jotain, et kun neljäntenä vuonna siitä, kun mehiläiset ovat hävinneet, tuhoutuu ihminen tai jotain suunnilleen niin, ulkomuistista.
https://www.facebook.com/Hunajanet/posts/683386221720165?stream_ref=5

Laittakaa eteenpäin kaikille, joita ruoka kiinnostaa millään tavalla! Kiitos!
 
olennaista
Siis tuoteselosteita täytyy lukea aina tosi tarkkaan ja ymmärtääkin. Esimerkiksi vain luomuhunajaa kannattaa käyttää. Monestakin syystä:

Liisa Kuusipalon kotisivut
Mehiläisiä tosiaan on jo kauan kuskattu toiselta paikalta toiselle, koska yksipuolinen viljely ei pidä niitä pieniä elossa, kun kukat kukkivat eri aikoina. Onhan sekin aika luonnotonta, mut sentään joku on viitsinyt sitä tehdä, kun on huomannut, ettei ne joka paikassa selviä hengissä. Luomutuotanto on tietysti mahdotonta siellä, missä ei enää luomupeltoja ole. Mutta...:
Neonikotinoidien haittavaikutukset selvitettävä - pakkauksiin tarvitaan paremmat mehiläisvaroitukset - Suomen Mehiläishoitajain Liitto

Olen entinen mehiläisenhoitaja, mutta en ainakaan vielä tuolla:)

J.K. Jossain ohjelmassa oli, että amerikassa on suuri pula mehiläiskuningattarista ja ne tilataan Australiasta. Näkisipä senohjelman uusintana...
 
johan selvis!
Alkuperäinen kirjoittaja myrkkyjäämistä;29851569:
Siis noita myrkkyjä on sallittu käytettävän ties kuinka kauan... Mutta ikinä ei voi ennakkoon tietää, mihin seuraavaksi jotakin sotketaan:-(

Maissisiirapppia ei myöskään kannata käyttää -sen koisamyrkyn takia, mitä GM-kasvi itse tuottaa, jotta sitä ei tarvitse kasviin erikseen ruiskuttaa. Ja halpaa maissia ja siitä tehtyjä ainesosia on tolkuttomasti tyrkyllä ympäri maailmaa teollisuuden käyttöön!

Jimmy Dohertyn ohjelmassa oli muuten possuilla suolistotulehdusta siellä tilalla, missä he vierailivat. Ei kerrottu, miten niitä possuja läkittiin... Mutta onhan se mahtava apaja sille teollisuudelle, vaikka se vaiva johtuisikin siitä maissirehusta? En ehdi osallistumaan noihin keskusteluihin olenkaan. Mielenkintoista kuitenkin:
Fruktoosi sairastuttaa ihmiset - karppaus.info :: keskustelufoorumi
Glukoosifruktoosisiirappi on muuntogeenistä, joten siinä on maissikoisamyrkyn torjunta-ainejäämiä ja sitten se toinen, mikä tulee sokerijuurikkaan torjunta-ainejäämistä, on käytössä muissakin kasveissa:

"Efsa toteaa, että mehiläisille erityisen vaarallisia neonikotinoideja ovat imidaklopridi, tiametoksaami ja klotianidiini – näitä kaikkia käytetään myös Suomessa.

Neonikotinoideja käytetään Suomessa seuraavilla kasveilla tai kasviryhmillä:
rypsi,
rapsi,
sokerijuurikas,
syysvehnä,
ruis,
herne,
öljypellava,
peruna,
omena,
päärynä,
luumut ja eräät marjat,

kasvihuoneissa
kurkku,
tomaatti ja
paprika

sekä eräät taimikot ja koristekasvit."

SIKSI kannattaa valita aina luomutuote, jos on mahdollisuus valita.
 
vastuu itsellä?
Tähän yhteyteen täytyy muistuttaa jälleen, että maltodekstriini on tehty useimmiten maissista ja sitä käytetään täyteaineena monissa tuotteissa, mutta se täytyy merkitä tuoteselosteissa. Toisaalta JOS joku aine on muutettu dekstroosin muotoon, ei siitä jälkeenpäin voi selvittää, mistä on peräisin. Se luki kauan sitten eviran Kaari-lehdessä - mitä ei enää julkaista. Onkohan kirjastojen varastoissakaan?

Näissä ainakin on maltodekstriini mainittu, yleensä kohdassa 6:
Fimea
Jos sivulla on kirjoitusvirheitä, ei se tule esille, mutta esimerkiksi näillä valmisteilla on yhteistä sana VERIULOSTEITA eikä mikään pikkujuttu. Seassa on monta käsikauppavalmistettakin...

Fimea
 
migreenipotilas
Natriumglutamaattia on ainakin parissa valmisteessa. Jauan sitten tulin kipeämmäksi, kuin olinkaan tuon yskänlääkken jälkeen:
http://spc.nam.fi/indox/nam/humspc.jsp?nimi=&luvanhaltija=&myyntilupanro=&atc=&freetext=natriumglutamaatti&vaikuttavat=&muoto=&haitta=&kaytto=&vasta=&x=0&y=0

Ja toinen ... ajatyskin¨puistattaa !
 
nyt vasta hoksasin...
Rypsiöljyhän (ja siinä olevat neonikoidijäämät) siinä muinaisessa Voimariinissa oli se, minkä takia Anna-Liisa sairastui kerran... eikä minulla siksi ole kokemusta siitä, mutta Hän halusi kertoa tarinansa, jonka sitten siirsin tuonne:
Colitis ulcerosa (tai jotain sinne päin) - karppaus.info :: keskustelufoorumi
 
en nähnyt vielä
Glukoosifruktoosisiirappi on muuntogeenistä, joten siinä on maissikoisamyrkyn torjunta-ainejäämiä ja sitten se toinen, mikä tulee sokerijuurikkaan torjunta-ainejäämistä, on käytössä muissakin kasveissa:

"Efsa toteaa, että mehiläisille erityisen vaarallisia neonikotinoideja ovat imidaklopridi, tiametoksaami ja klotianidiini – näitä kaikkia käytetään myös Suomessa.

Neonikotinoideja käytetään Suomessa seuraavilla kasveilla tai kasviryhmillä:
rypsi,
rapsi,
sokerijuurikas,
syysvehnä,
ruis,
herne,
öljypellava,
peruna,
omena,
päärynä,
luumut ja eräät marjat,

kasvihuoneissa
kurkku,
tomaatti ja
paprika

sekä eräät taimikot ja koristekasvit."

SIKSI kannattaa valita aina luomutuote, jos on mahdollisuus valita.

Jokohan tämän elokuvan saa ostaa dvd:nä?
Hunajalla höystettyä: Mehiläisdokumentti Suomen ensi-iltaan 26.4.
 

Yhteistyössä