Mikähän vaivaa 6-vuotiasta poikaa?

tämä puuttuikin jutusta...
"Foolihappo (folic acid) on pterryylimonoglutamaatti (pteroyl monoglutamic acid, PGA). Siinä on kolme osaa: pteridiinirengas, p-aminobentsoaatti (para-aminobenzoic acid, PABA) ja glutamiinihappo (gln). Foolihappo on vitamiinin synteettinen muoto, eikä sitä ole luonnostaan elintarvikkeissa.
Elintarvikkeitten folaatit ovat pteryylipolyglutamaatteja (pteroylpolyglutamates) , joissa on 1- 6 glutamiinihappoyksikköä lisänä." kertoo Pikenruokablogi.
 
yliherkkyyttä ei olekaan
Alkuperäinen kirjoittaja tämä puuttuikin jutusta...;25859756:
"Foolihappo (folic acid) on pterryylimonoglutamaatti (pteroyl monoglutamic acid, PGA). Siinä on kolme osaa: pteridiinirengas, p-aminobentsoaatti (para-aminobenzoic acid, PABA) ja glutamiinihappo (gln). Foolihappo on vitamiinin synteettinen muoto, eikä sitä ole luonnostaan elintarvikkeissa.
Elintarvikkeitten folaatit ovat pteryylipolyglutamaatteja (pteroylpolyglutamates) , joissa on 1- 6 glutamiinihappoyksikköä lisänä." kertoo Pikenruokablogi.
Tahtoisin tietää tästä lisää:
Foolihappo on vitamiinin synteettinen muoto, eikä sitä ole luonnostaan elintarvikkeissa.
Elintarvikkeitten folaatit ovat pteryylipolyglutamaatteja (pteroylpolyglutamates) , joissa on 1- 6 glutamiinihappoyksikköä lisänä.
 
tosi tärkeä juttu
Eräs asia. D-vitamiinipillerit aiheuttavat itselleni Colitis Ulcerosa taudin pahanemista, maksa-arvojen nousua ja lisäävät verenvuotoa. Vältän nyt myös suomalaisia maitotuotteita tämän takia.
Kortisonihan aiheuttaa osteoporoosia ja kaihiakin.. Mutta miksi sitä D-vitamiinia olet ottanut? Kyllä se valo siroaa pilvistäkin...

Katso tämä ohjelma:

5.3. Luukato - kansantauti vai kupla? - MTV3.fi - Uutiset - 45 minuuttia
 
Tuo clostridium difficile asia hoidossa tai siis näytteen vien (kun saan otettua) ja tutkitaan.

Pojan kakka ollut n. viikon nyt ihan normaalia, mut verta edelleen välillä vähän. Streptokokki löytyi ja siihen on tänään aloitettu antibiootti-kuuri, tuosta siis ilmeisesti johtuu tuo verentulo. Lääkäri on kuitenkin sitä mieltä, että vaikka uloste on ollut nyt aikalailla normaalia, niin tähystykseen mennään koska ripuli on kestänyt niin kauan ja aikasemminkin oli parempi jakso kunnes alkoi se ripuli taas. Joten siihen tähystykseen odotetaan sitä lähetettä nyt. Väsynyt on poika edelleen ja hyvin kärttyinen jostakin syystä. Luulisin kyllä että liittyy ihan tuohon fyysiseen olotilaan, joka on varmasti huono vaikkei osaa itse oikein sanoin kuvatakaan.
 
Viimeksi muokattu:
gl
Antibiootti kuurin aikana kannattaa ottaa reilusti maitohappobakteereja ja precosa nimistä valmistetta,saa apteekista ilman reseptiä.Toinen hyvä tuote on floridral kannattaa juoda kun on ripulia! Hyvä kun tähystetään sillä selviää ettei ole vakavampaa.
 
Nuo maitohappobakteerit on kyllä käytössä.Mutta en nyt ymmärrä miten tuo clostridium difficile-juttu liittyy tähän meidän tapaukseen. Sellaista ei ole meillä ainakaan vielä toistaiseksi todettu, tosin tätäkin mahdollisuutta on siis tarkoitus tutkia (niinkuin mainitsinkin). Vaikkakin tuntuu kyllä aika epätodennäköiseltä, että ripuli olis ollut siitä johtuvaa kun nyt se kakka on tosiaan ollut jo jonkin aikaa normaalia. Ja pojalla ei ole muistaakseni ollut koskaan antibiootteja aikaisemmin. Ja voihan se nyt tietysti tästä kuurista tulla, mutta ei tuota streptokokkia oikein voi muuten hoitaa, joten se riski on pakko ottaa.
 
Viimeksi muokattu:
colin
Kannattaa unohtaa huuhaaneuvot ravinnosta ja muusta ja antaa lääkäreiden tehdä diagnoosit ja päätökset hoidosta. Jos sitten tehdään diagnoosi ja pojalla on vaikkapa haavainen paksusuolen tulehdus, kannattaa tutustua oikeiden asiantuntijoiden ohjeisiin. Tutkimuksissa ei ole havaittu minkään ruoka-aineen aiheuttavan tai aktivoivan tulehduksellisia suolistosairauksia.

http://therapiafennica.fi/wiki/index.php?title=Tulehduksellisten_suolistosairauksien_ravitsemushoito

Joskus suolistotulehdusissa käytetään myös antibioottihoitoa. Itse olin kerran todella hämmästynyt kun olin mennyt Colitis ulcerosan akuutissa vaiheessa todella heikkoon kuntoon, olin sairaalassa ja lääkäri päätti kokeilla CIPROXIN antibioottia. Tulehdus rauhoittui kahdessa päivässä ja tauti on sen jälkeen ollut rauhallinen (peruslääkityksenä Pentasa). Yksittäistapauksista ei silti paljon kannata päätellä, mutta kerroin vain esimerkkinä. Ja toivotaan tietysti, että pojalla olisi vain tilapäinen ongelma suolistossa.
 
Joo, kyllähän tässä on kaikki syövät ja muut ollu mielessä, mutta en haluais silti heti sitä pahinta vaihtoehtoa alkaa ajatella, vaikka sekin mahdollisuus on olemassa. Ja tosiaankin kunhan tulee tuloksia ja päästään sinne tähystykseen niin sitä on sitten varmasti viisaampi. Ja sen mukaan mitä löytyy, niin toimitaan.
 
olennaista
Luomutuotteissa ei ole antibioottijäämiä, siksi niitä kannattaa syödä - kunhan ei laita niihin karrageenikermaa, siis luomukermaa. Se karrageenihan (E407) aiheuttaa tulehduksia!

Katsohan:
http://www.magneettimedia.com/\p=8770

Milloin viimeksi poika on syönyt antibioottikuurin? Minkä nimisen, jos on?
 
Ei ole poika syönyt muistaakseni aikaisemmin ikinä antibiootteja, paitsi nyt siihen streptokokkiin joku Kefexin tai vastaava. Ja itse olen ollut aina sitä mieltä, mitä vähemmän antibiootteja sitä parempi. Mieluummin ei ollenkaan, mutta joskus ei vaan ole vaihtoehtoja. Ja lääkärithän noita määrää ihan mielinmäärin, tuntuu jo siltä että joka vaivaan. Joten eipä ole ihme ettei suurimmalla osalla ihmisistä ole enää minkäänlaista vastustuskykyä.
 
Viimeksi muokattu:
olennaista
Kiitos vastauksesta:)
En tiedä tuosta kalproktiiniarvosta...

Kannattaa muuten lukea pari kirjaa, kuten Petoksen siemenet:
http://kemikaalicocktail.blogspot.com/search/label/geenimuuntelu
 

Yhteistyössä