Saako teillä muilla lapset muka juoda niin paljon maitoa kun haluavat?

"äitix6"
Eivät saa. Osa joisi sitä ihan janojuomana ja en lähe siihen ralliin että kantaisin kaupasta sen takia. :) Ruoalla saa juoda, mutta muuten juodaan vettä. Ja ruoallakin "normaalisti".
 
"Ilona"
Meillä on kans säännöstely, samasta syystä. Pieniruokaiset tyttölapset eivät muuten syö lämmintä ruokaa. Meillä niin päin, että lounaalla ja päivällisellä vettä, aamu- väli- ja iltapalalla saa maitoa. Samalla maito tekee noita muuten köykäisiä aterioita proteiinipitoisemmaksi. Eikös se suositus ole noin 6 dl, ei sitä määräänsä enempää pidä juoda. Rauta ei imeydy kunnolla jos maitoa kittaa määrättömästi.
 
"Mariska"
Saa juoda - meillä enempi ongelmana ettei oikein juo tarpeeksi mielestäni. 2v juo siis kotioloissa ehkä 2dl maitoa päivässä (en tiedä juoko hoidossa paremmin?). Vettä ja mehua myös, mutta mitään ei juo paljoa kerralla. Joskus oikein touhuttuaan kovasti niin saattaa juoda melkein lasillisen kerralla.
 
vieras,,
Viis saa juoda yks ei. Muilla pysyy kohtuudessa paitsi tuolla yhdellä jolla menis kevyesti 2 litraa tai enemmänkin päivässä. Juustoa söis kanssa tolkuttoman määrän. Ja syö noita kyllä päivittäin ettei kyllä mistään kalsiumin puutoksesta pitäis tuo hinku johtua.

Meitä kahdeksan henkeä ja viikossa menee noin 30 litraa maitoa.
 
ohhoh
[QUOTE="anniina";29658373]kyllähän tota menee ja saa kantaa kaupasta selkä vääränä mutta onpahan luusto kunnossa ;) ja punaista maitoa vielä, ei värjättyä vettä meidän taloon :D[/QUOTE]

Miksi annatte noin huonolaatuista rasvaa lapselle?
 
Anna lapsille maitoa !
Mulle opetettu 80-luvulla koulussa, että kasvuikäisen pitää juoda 5 lasia maitoa päivässä, että kalsium-tarve täyttyy. Meillä lapset saa juoda maitoa ja muistutan tuosta 5 lasista. Kannan maidot kaupasta. :) Vahvojen luiden eteen kannattaa tehdä töitä. Toki tykkään myös, kun hyppäävät hyppynarulla jne meillä pojatkin tekee sitä.
 
Anna lapsille maitoa !
Kysymys 'äitix6':lle: Miten takaat lapsille vahvat luut? Mistä ottavat kalsiumin kovaan kasvuunsa? Lähiaikoina olen kuullut tapauksia, joissa koululaisten jalka tai käsi on murtunut. Ihmettelin, miten se voi mennä niin herkästi poikki.. oli suurperheestä kysymys. Oli säästetty väärässä asiassa. :-/
 
"sanna"
Heh, onpa outo viestiketju! :D Meillä lapset saavat juoda maitoa niin paljon kuin haluavat.. Kaupasta saa aina lisää ostettua! Meillä kolme lasta ja viikossa maitoa menee 14 litraa! Tietty mies ja minäkin sitä juodaan, ettei lapset pelkästään. :)
 
Peyote
Tmmärrän rajoittamisen jos maito aiheuttaa vatsavaivoja tai jos sen juominen menee oikeasti sellaiseksi, ettei jaksa syödä sen lisäksi muuta.

Mun tyttö tulee lehmänmaidosta tosi väsyneen näköiseksi ja vatsa menee sekaisin, seb takia juo kauramaitoa. Satunnaisesti saattaa ottaa lehmänmaitoakin, koska mitään allergiaa ei ole tutkittu. Juustoja syö.
 
"tööt"
Se ainoa terveellinen asia mitä ap:n muksut saavat on maito, ja einesmamma rajottaa sitäkin?? Ootko sä tosissas??

Sitäpaitsi, ne sun einekset on ihan pirun suolaisia, ei mikään ihme että maitoa menisi. Häpeäisit!

(jos joku ei tiedä ap:n tapoja, niin hän syöttää lapsilleen lähes aina pelkkiä eineksiä, ja niistäkin valkkaa ne kaikkein epäterveellisimmät kuten kananugetit, eineslaatikot ja hampparit jne)
Kyllä muuten pistää janottamaan vähempikin suolan määrä.
Samaa muistelin, ja samat ajatukset tuli mieleen. Suolainen ruoka janottaa.

Meillä ei rajoiteta maidon juomista aterioiden yhteydessä koska ei ole ollut mitään ongelmia liiallisen kittaamisen kanssa. Esikoinen 8 v juo lasillisen maitoa ruoan päätteeksi, nuorempi juo aterian aikana myös yhden lasillisen. Ihan sopivasti siis, mutta meillä tosiaan onkin terveellistä, maukasta kotiruokaa, jota lapset syövät mielellään. Janojuomana aterioiden välissä on vesi.
 
Unknown
Saa juoda periaatteessa. Väliajoin vettä tai maitoa, ruoan kanssa maitoa, kupissa 1dl kerralla, mutta lisää maitoa saa, kun on syönyt ruokaa jo jonkin verran. Meillä ei syödä jogurtteja, jonkin verran viiliä ja juustoa ehkä syö yhden siivun päivässä, joten maito on tärkeässä roolissa. Maitoa juodaan myös iltapalalla, aamupuuron kanssa yms. Meillä juotaisi vain mehua, jos olis mahdollista. :)
 
maalainen maalaisjärjellä
Karkin syöntiä tai limun juontia rajoitetaan. Meillä saavat juoda maitoa aina kun haluavat. Ei ole ollut ongelmaa. Ostan kaupasta täysmaitoa ja navetalta haen ämpärillisen silloin tällöin. Meillä menee 3-5l päivässä. Smoothiessa, kaakaossa, leivonnaisissa, puuroissa ja ihan vaan puhtaana maitona. Ja ihan on normaaleja/terveitä lapsia :)
 
"vierailija"
Kyllä saa, mutta ei maitoa juoda ENNEN ruokailua lasikaupalla. Eihän ennen ruokailua muutenkaan juoda isoja määriä, miksi sitten maitoa pitäisi juoda. Maitoa meillä juodaan (siis lapsen juo, aikuiset eivät) vain aterioilla, muulloin juodaan vettä.
 
"Ami"
Saa juoda niin paljon kuin haluaa. Miksi ihmeessä ei saisi? Maito on loistava proteiinin lähde ja pikkulapset juovat sen verran kuin on jano.

Aikuiset osaavat juoda enemmän kuin tarve.
 
Nouneim
[QUOTE="Ami";29659660]Saa juoda niin paljon kuin haluaa. Miksi ihmeessä ei saisi? Maito on loistava proteiinin lähde ja pikkulapset juovat sen verran kuin on jano.

Aikuiset osaavat juoda enemmän kuin tarve.[/QUOTE]Ja jälleen vertaillaan:
Eniten ja v

Eniten ja v

Eli selvennykseksi kun joku ei kuitenkaan jaksa klikkailla: maito EI ole loistava eikä likimainkaan paras kalsiumin ja proteiinin lähde. Jostain syystä usko siihen vaan tuntuu istuvan tiukassa.
 
  • Tykkää
Reactions: Ciervo
"äitix6"
Kysymys 'äitix6':lle: Miten takaat lapsille vahvat luut? Mistä ottavat kalsiumin kovaan kasvuunsa? Lähiaikoina olen kuullut tapauksia, joissa koululaisten jalka tai käsi on murtunut. Ihmettelin, miten se voi mennä niin herkästi poikki.. oli suurperheestä kysymys. Oli säästetty väärässä asiassa. :-/
Kyllä saavat tarpeeksi kalsiumia. mm juustot jugurtit rahkat yms myös kuuluu ruokavalioon. En ole huolissani saavatko tarpeeksi.
 

Yhteistyössä