Tein karjalanpiirakoita ja pohjataikinaa jäi yli, mihin sen voi käyttää?

  • Viestiketjun aloittaja pika-apua
  • Ensimmäinen viesti
pika-apua
Ok. Osaatko sanoa, miten käyttäytyy piirakkapohjana?
Törmäsin nimittäin äsken piirakkaohjeeseen, jossa käytettiin täysin samoja raaka-aineita kuin tuossa pohjankin ohjeessa, mutta siinä ainekset sekoitettiin voihin ja lisättiin vesi viimeisenä. Tekeekö työjärjestys taikinasta erilaista?
 
Ok. Osaatko sanoa, miten käyttäytyy piirakkapohjana?
Törmäsin nimittäin äsken piirakkaohjeeseen, jossa käytettiin täysin samoja raaka-aineita kuin tuossa pohjankin ohjeessa, mutta siinä ainekset sekoitettiin voihin ja lisättiin vesi viimeisenä. Tekeekö työjärjestys taikinasta erilaista?
Mun mielestä karjalanpiirakkapohjaan tulee vain hitunen rasvaa. Olettaisin sen siis jäävän kovin kovaki tavallisena piiraakaa. (kunne karjalaversiothan uitetaan lopuksi vesi/voiliemessä)

Eli jos lisäät siihen taikinaan vielä palasen voita ja sekoitat, toiminee tavallisenakin piirakkataikinana.
 
"Helekkarin Heittomerkki"
Mun mielestä karjalanpiirakkapohjaan tulee vain hitunen rasvaa. Olettaisin sen siis jäävän kovin kovaki tavallisena piiraakaa. (kunne karjalaversiothan uitetaan lopuksi vesi/voiliemessä)

Eli jos lisäät siihen taikinaan vielä palasen voita ja sekoitat, toiminee tavallisenakin piirakkataikinana.
Meillä karjalanpiirakkataikinaan ei laiteta yhtään rasvaa. Jos taikinaa jää yli, siitä tehdään rieskoja.
 
"vieras."
Ei kyllä minunkaan karjalanpiirakka taikinaan ole rasvaa missään muodossa tullut, yleensä ylimäärää on ollut niin vähän, että roskiin on taikina menny, mutta hyvä tietää että maistuu sellaisenaankin paistettuna.
 

Yhteistyössä