Ainoa vaihtoehto abortti?

  • Viestiketjun aloittaja "MIMI"
  • Ensimmäinen viesti
"MIMI"
Heips, olen 27-vuotias naimisissa oleva nainen. Asumme omakotitalossa mieheni kanssa ja parisuhteessa on kaikki hyvin. Eilen tein positiivisen raskaustestin, odottelemme ultraan pääsyä. Olemme puhuneet lasten hankkimisesta ja molemmat haluamme lapsia. Nyt kuitenkin mietimme onko tilanteessamme ainoa vaihtoehto abortti. Mieheni on lomautettu, eikä töiden jatkumisesta ole tietoakaan. Asumme pienellä paikkakunnalla ja töitä ei ole. Kela vaan pyörittelee papareita, emmekä ole saaneet tai ole saamassakaan penniäkään sieltä, elämme siis minun tuloilla. Rahat ovat niin tiukassa, ettei ne riitä edes ruokaan: saatamme syödä pelkkää makaroonia tai puuroa. Tämä tilanne vituttaa, muttei sille oikein voi mitään.

Miten ihmeessä voisin saattaa tähän tilanteeseen lapsen, kun ei sille ole tarjota ruokaa eikä varaa ole ostaa tarvittavia asioita (rattaat, pinnasänky, vaatteet...). Puhumattakaan siitä, että saisin itse raskausaikana tarvittavat vitamiinit tai myöhemmin äitiysvaatteet hankittua. Nyt ultan 30€ maksukin hirvittää, se reippaasti yli puolet viikottaisesta budjetista ja pitäisi ostaa ruuat ja bensat, jotta pääsee töihin. (Tähän lisään, ettemme asu mitenkään kalliisti -palkkani on vaan huono. Lyhennämme vähemmän, mitä maksoimme vuokraa). Rakaus tuli yllätyksenä ja pelkään, ettei meillä ole kauaa aikaa pohtia mitä teemme..
 
hvusfh
No tiedäthän että voi käydä niin ettet tulisikaan enää raskaaksi jos nyt teet abortin. (Ja ei en tarkoita että abortti olisi siihen syynä vaan se vaan voi mennä niin muutenkin.)
Sinuna pitäisin lapsen ja muuttaisin jonnekin missä on töitä.
 
nooo
No tuota, en lähtis haluttua lasta abortoimaan hetkellisen rahan puutteen vuoksi. Se voi kuitenkin vaikuttaa myöhemmin raskautumiseenkin negatiivisesti, se abortti.

Pakkohan sun miehen on rahaa saada sieltä kelasta, tai sitten loppuviimein sossusta. Ei tässä maassa kenenkään pitäisi nälkään kuolla. Apua voitte saada myös esim. seurakunnalta. Viimeisiä keinoja on muutto työn perässä tai muutto halvempaan asumismuotoon.
 
"Wieras"
Mitä sitten jos mies ois jääny työttömäksi lapsen ollessa 6kk? Antaisitte sen adoptioon?
Lapset on teidän rahoista riippuvaisia niin pitkään että siinä ajassa väistämättä on huonpia ja parempia kausia rahatilanteen suhteen ja niiden kanssa on vaan pärjättävä.

Eihän sun tarvi olla kotona ku 4kk, siis äitiyspäivärahan ajan, sen jälkeen mies voi jäädä vanhempainvapaalle ja sinä voit mennä töihin jos teillä ei ole varaa olla kotona niin että toinen saa ansiosidonnaista ja toinen vanhempainpäivärahaa
 
"MIMI"
Saako sossusta muka penniäkään, jos on oma asunto ja auto? Nehän pitää heti ekana myydä pois.. Muutto tuskin auttaa tilannetta, mies edelleen työttömänä ja minä tuskin saisin raskaana ollessa uutta vakituista työtä..
 
verash
Todella outoja tekosyitä. Kuvastavat suurta tietämättömyyttä ja itsekkyyttä. Suomessa on kaikille taattu sosiaaliturva. Lapsiperheille järjestetään myös aina asunto ja saa rahaa elantoon.
 
"hmmm"
Jos te ette halua lasta nyt ettekä myöhemminkään niin tee abortti.
Jos haluatte lapsen joskus niin pidätte sen mikä nyt on sisälläsi, asiat kyllä järjestyvät.
Outoa pohdintaa todella.
 
Ken guru
Kuten sanottu, niin saatte kyllä apua, eikä pieni lapsi kaipaa sen kummempaa. Kirpparivaatteilla ja äitiyspakkauksella pärjäilee kyllä. Pinnasänkyjä saa joskus jopa ilmaiseksi, tai ihan parilla kympillä jne.

Olettehan tietoinen toimeentuloturvasta?

Toimeentulotukilaissa säädetty, vuosittain kansaneläkeindeksillä tarkistettava perusosa on perustoimeentulotuen pohja. Täysi perusosa on vuonna 2013 yksin asuvalla 477,26 euroa kuukaudessa.

Toimeentulotuki - Sosiaali- ja terveysministeriö
 
vieras100
Todella outoja tekosyitä. Kuvastavat suurta tietämättömyyttä ja itsekkyyttä. Suomessa on kaikille taattu sosiaaliturva. Lapsiperheille järjestetään myös aina asunto ja saa rahaa elantoon.
Mielestäni tuossa ei ole tekosyitä eikä itsekkyyttä, pikemminkin pohdintaa ja aitoa huolta siitä saisiko lapsi kaiken tarvittavan. Ihan tervettä se on että välillä mietitään myös taloudellisia edellytyksiä eikä vaan tehdä laumaa lapsia sossun ruokittaviksi.

Mä sanoisin että jos te haluatte lapsen elämäänne niin aborttia ei kannata harkita. Voisi kaduttaa rankasti myöhemmin. Jos tuntuu siltä että lapsi ei ole toivottu, sitten kannattaa vaihtoehtoja miettiä.
Ja jos abortti ajatuksena ahdistaa niin antakaa lapsen saapua vaan. Asioilla on tapana järjestyä.
 
"Wieras"
[QUOTE="MIMI";29210408]Saako sossusta muka penniäkään, jos on oma asunto ja auto? Nehän pitää heti ekana myydä pois.. Muutto tuskin auttaa tilannetta, mies edelleen työttömänä ja minä tuskin saisin raskaana ollessa uutta vakituista työtä..[/QUOTE]

No kyllä sossu antaa auton pitää jos tarvitse sitä työssäkäyntiin. Jos taas et tarvitse niin se todella varmasti kannattaa myydä.. Samoin jos on tilapäinen rahantarve niin talon myynti ei välttämättä ole edellytys sossulle..
Voittehan pyytää lyhennysvapaata asuntolainaan? Omakotitalon muihin kuluihin (asuntolainan korot, lämmitys, vesi, sähkö) on mahdollista hakea asumistukea kelasta.

Onko miehesi siis työttömyyskassan jäsen, eli tuleeko saamaan ansiosidonnaista vai ei?

Onko sinulla luottokorttia? Sellainen varmaan kannattaa hankkia hätätilanteita varten, saat sen kyllä jos sinulla on säännölliset tulot.

Vauvan kaikki tarvikkeet saat parilla sadalla jos ostat käytettynä. sossusta voit saada niihinkin avustustusta.
 
Tuota tuota
Miten niin ei saa sossusta mitään, jos on asunto ja auto? Totta kai saa, jos menot (hyväksyttävät menot) on suuremmat kuin tulot.

Ja jos oot nyt just huomannut olevas raskaana, synnytykseenhän on vielä aikaa. Olosuhteet voi muuttua, parempaan päin. Jos on kovin tiukkaa, asuntolainasta voi varmaan saada lyhennysvapaita kk:sia? Mihin se sun palkka sitten oikein menee, jos ei teillä edes ruokaan ole rahaa?
 
[QUOTE="MIMI";29210408]Saako sossusta muka penniäkään, jos on oma asunto ja auto? Nehän pitää heti ekana myydä pois.. Muutto tuskin auttaa tilannetta, mies edelleen työttömänä ja minä tuskin saisin raskaana ollessa uutta vakituista työtä..[/QUOTE]

Ei pidä myydä. Asunnosta lasketaan menoiksi korkojen osuus, ei lainanlyhennystä. Autoa ei tarvitse myydä,ellei se nyt oo joku sikakallis. Eli sitä toimeentulotukea voi kyllä hakea vaikka nytkin, jos mies ei saa mistään tuloja.

Kyllä vauvan kanssa pärjää vaikka hankkisi kaiken käytettynä. Moni lahjoittaa tavaraa ilmaiseksikin. Pienelle vauvalle ei tarvitse välttämättä ostaa mitään uutena -pinnasängyn patjan ostaisin jos vauva siellä nukkuisi, mutta mein vauvat ei oo siellä oikeen pieninä viihtyneet. Jos lapsia kuitenkin toivotte niin nythän se toive täyttyy. Vauva ei välitä onko rattaina kirppikseltä ostetut 50e kärryt vai uudet tonnin Emmaljungat.
 
"Hanna"
Asioilla on tapana järjestyä ja 9kk aikana ehtii tapahtumaan vielä paljon.

Mutta jos miehesi on lomautettu työpaikaltaan, niin miten niin ei saa mistään rahaa.

Itse olen tällä hetkellä lomautettu, siksi istuskelen kotona keskellä päivää, mutta liitosta saan rahaa, en saman verran kuin töistä, mutta ihan mukavasti.
Itse tosin pääsen pian taas töihin takaisin. Tällainen lyhyt lomautusjakso kaikilla, kun yritys säästää.

Miksi miehesi ei muka saa liitosta rahaa tai eikö hän kuulu mihinkään, ei edes työttömyyskassaan
 
"MIMI"
Mieheni ei ole kuulunut tarpeeksi kauaa työttömyyskassaan jotta saisi sieltä mitään. En oikein luottaisi sossuun, eivät ole ennenkään auttaneet. Kirpputorit ovat aika kaukana, täytyy ensin säästää rahaa jotta pääsee niihin shoppailemaan :) Kuullostaapa kurjalta..

Yritän olla epäitsekäs ja ajatella onko tälläisessä tilanteessa mahdollista tarjota hyvää elämää lapselle. Vaikka syntymään olisikin pitkä aika, äidin pitäisi syödä kunnolla raskausaikana, onko meillä varaa käydä kaikissa ultrissa, mistä saan loppuraskauden ajaksi vaatteet päälleni? Tämä ei ole kovin helppoa tässä rahatilanteessa ja stressi on aika suuri. Entä synnytyksen jälkeen, jos rahatilanne on edelleen sama. Kun nyt jo masentaa tilanne, niin voiko lapsi hyvin jos äiti vaipuu masennukseen eikä halua hoitaa sitä...
 
ok
[QUOTE="MIMI";29210502]Mieheni ei ole kuulunut tarpeeksi kauaa työttömyyskassaan jotta saisi sieltä mitään. En oikein luottaisi sossuun, eivät ole ennenkään auttaneet. Kirpputorit ovat aika kaukana, täytyy ensin säästää rahaa jotta pääsee niihin shoppailemaan :) Kuullostaapa kurjalta..

Yritän olla epäitsekäs ja ajatella onko tälläisessä tilanteessa mahdollista tarjota hyvää elämää lapselle. Vaikka syntymään olisikin pitkä aika, äidin pitäisi syödä kunnolla raskausaikana, onko meillä varaa käydä kaikissa ultrissa, mistä saan loppuraskauden ajaksi vaatteet päälleni? Tämä ei ole kovin helppoa tässä rahatilanteessa ja stressi on aika suuri. Entä synnytyksen jälkeen, jos rahatilanne on edelleen sama. Kun nyt jo masentaa tilanne, niin voiko lapsi hyvin jos äiti vaipuu masennukseen eikä halua hoitaa sitä...[/QUOTE]

Onko sulla laskettu aika kesällä, silloin riittää muutama iso toppi ja hame tai verkkarit. Noi tavalliset neuvolan lähettämät ultrat on kai ilmaisia, korjatkaa jos olen väärässä?

Mitä sitten päätätkin, voimia! Todella huono rahatilanne on kamalaa ja stressaavaa, etkä ole huono ihminen jos päädyt aborttiin sen takia.
 
Ken guru
[QUOTE="MIMI";29210502]Mieheni ei ole kuulunut tarpeeksi kauaa työttömyyskassaan jotta saisi sieltä mitään. En oikein luottaisi sossuun, eivät ole ennenkään auttaneet. Kirpputorit ovat aika kaukana, täytyy ensin säästää rahaa jotta pääsee niihin shoppailemaan :) Kuullostaapa kurjalta..

Yritän olla epäitsekäs ja ajatella onko tälläisessä tilanteessa mahdollista tarjota hyvää elämää lapselle. Vaikka syntymään olisikin pitkä aika, äidin pitäisi syödä kunnolla raskausaikana, onko meillä varaa käydä kaikissa ultrissa, mistä saan loppuraskauden ajaksi vaatteet päälleni? Tämä ei ole kovin helppoa tässä rahatilanteessa ja stressi on aika suuri. Entä synnytyksen jälkeen, jos rahatilanne on edelleen sama. Kun nyt jo masentaa tilanne, niin voiko lapsi hyvin jos äiti vaipuu masennukseen eikä halua hoitaa sitä...[/QUOTE]

Et tarvitse kaikkea mitä kuvittelet. Kyllä mulle meni ihan normaalit t-paidat ja muistakin paidoista lähes kaikki loppuun asti. Raskausvaatteita ei oikeasti niin paljoa tarvitse kun luulisi. Sinulla raskaus on lopuillaan keväällä/kesällä, joten et tarvitse edes suurta talvitakkia.

Osta huutiksesta, tori.fi:stä...

Tuo paniikki että miten pärjää jne. tulee muuten monelle jossain vaiheessa raskautta ilman taloudellisiakin "rasitteita".

Sossut auttaa kyllä ihan eri tavalla kun on vauvasta/lapsestakin kyse.

Hyvä elämä lapselle koostuu tasapainoisesta perhe-elämästä ja riittävästä rakkaudesta. Äidinmaidolla vauva kasvaa hyvin ekat puoli vuotta, ja edullisestikin saa tehtyä terveellistäkin ruokaa.

Synnytyksen jälkeen alatte sitten saamaan lapsilisääkin. Ei se kauheasti ole, mutta kyllä sillä vaipat ostaa.

Ja ala ostelemaan jo nyt, pikkuhiljaa. Itse esim. myin valtavan kassillisen vauvan pieneksi menneitä vaatteita torissa 30€:llä. Mukana oli n. 15 velourhousut, 15 potkuhousut, ainakin 20 bodya, kaukalopussi, talvihaalari, pipoja, sukkia, uikkarit...en ees muista mitä. Eli tosi pienellä rahalla saa kyllä paljonkin.
 
[QUOTE="MIMI";29210502]Mieheni ei ole kuulunut tarpeeksi kauaa työttömyyskassaan jotta saisi sieltä mitään. En oikein luottaisi sossuun, eivät ole ennenkään auttaneet. Kirpputorit ovat aika kaukana, täytyy ensin säästää rahaa jotta pääsee niihin shoppailemaan :) Kuullostaapa kurjalta..

Yritän olla epäitsekäs ja ajatella onko tälläisessä tilanteessa mahdollista tarjota hyvää elämää lapselle. Vaikka syntymään olisikin pitkä aika, äidin pitäisi syödä kunnolla raskausaikana, onko meillä varaa käydä kaikissa ultrissa, mistä saan loppuraskauden ajaksi vaatteet päälleni? Tämä ei ole kovin helppoa tässä rahatilanteessa ja stressi on aika suuri. Entä synnytyksen jälkeen, jos rahatilanne on edelleen sama. Kun nyt jo masentaa tilanne, niin voiko lapsi hyvin jos äiti vaipuu masennukseen eikä halua hoitaa sitä...[/QUOTE]

raskauden aikana on yksi tai korkeintaan kaksi ultraa, ja niihin pääsee poliklinikkamaksulla joten tuskin sen takia tarvitsee aborttia tehdä. ettei sulla olis nyt jotain muuta tuossa taustalla kun tuntuu että tahallas haluat tehdä asiasta vaikeaa ja keksiä tekosyitä abortille
 
"Wieras"
[QUOTE="MIMI";29210502]Mieheni ei ole kuulunut tarpeeksi kauaa työttömyyskassaan jotta saisi sieltä mitään. En oikein luottaisi sossuun, eivät ole ennenkään auttaneet. Kirpputorit ovat aika kaukana, täytyy ensin säästää rahaa jotta pääsee niihin shoppailemaan :) Kuullostaapa kurjalta..

Yritän olla epäitsekäs ja ajatella onko tälläisessä tilanteessa mahdollista tarjota hyvää elämää lapselle. Vaikka syntymään olisikin pitkä aika, äidin pitäisi syödä kunnolla raskausaikana, onko meillä varaa käydä kaikissa ultrissa, mistä saan loppuraskauden ajaksi vaatteet päälleni? Tämä ei ole kovin helppoa tässä rahatilanteessa ja stressi on aika suuri. Entä synnytyksen jälkeen, jos rahatilanne on edelleen sama. Kun nyt jo masentaa tilanne, niin voiko lapsi hyvin jos äiti vaipuu masennukseen eikä halua hoitaa sitä...[/QUOTE]

Lasten hankkiminen on aina itsekästä. Ja niinku tässä on yritetty selittää niin vaikka teidän taloudellinen tilanne olisi nyt kunnossa niin parin vuoden päästä tilanne saattais olla täysin toinen ties vaikka molemmat olisitte työttömänä.
Kaiken saat käytettynä netistä, myös niitä äitiysvaatteita. tori.fi, facebook kirpparit, huuto.net jne. kannattaa myös kysellä tutuilta joilla on lapsia jos heillä ois jotain myytävää.
 
näin
Mä kyllä tekisin abortin. Ei ole mitään takeita että taloustilanne paranee lapsen syntymän jälkeen ja sossussa ollaan tiukkoja jos on omistusasunto yms vaikka siitä lainaa olisikin ja kyllä se vauvakin tulee jotain maksamaan kun tarvitsee ostaa vaunut,vaatteita yms vaikka käytettyinä ne ostaisikin. Olette vielä nuoria kerkiätte saamaan lapsia paremmalla ajalla.
 

Yhteistyössä