ROTUkeskustelua. Ovatko Suomeen adoptoidut, täällä vauvasta asti kasvaneet tummaihoiset tyhmempiä kuin kantasuomalaiset?

Enkä välttämättä edes jakaisi älykkyyttä hyvään ja pahaan. Sekin on jollain tapaa keinotekoista ja senkin määrittely varmaan vaihtelee paikasta, ajasta ja kulttuurista riippuen. Älykkyyskin on mitattuna jollain etukäteen sovitulla asteikolla ja etukäteen johonkin kulttuuriin sopivalla mittausmenetelmällä. Eikä älykkyytensä johonkin elämäntyöhön upottanut välttämättä pidä itseään tai keksintöään pahana. Eikä välttämättä tiedä keksinnöllä ja tutkimuksella voidaan tehdä, tuhotaanko sillä elämä vai mahdollistetaan sitä.

hyvä pointti, epäilen että jotain tämän tyyppistä on taustalla jos todella on niin että Afrikassa mensan testeissä saadaan keskimäärin huonommat pisteet
 
Blue
Enkä välttämättä edes jakaisi älykkyyttä hyvään ja pahaan. Sekin on jollain tapaa keinotekoista ja senkin määrittely varmaan vaihtelee paikasta, ajasta ja kulttuurista riippuen. Älykkyyskin on mitattuna jollain etukäteen sovitulla asteikolla ja etukäteen johonkin kulttuuriin sopivalla mittausmenetelmällä. Eikä älykkyytensä johonkin elämäntyöhön upottanut välttämättä pidä itseään, älykkyyttään tai keksintöään pahana. Eikä välttämättä tiedä keksinnöllä ja tutkimuksella voidaan tehdä, tuhotaanko sillä elämä vai mahdollistetaan sitä. Eikä se välttämättä, joka sitä keksintöä käyttää ajattele, että näitä seurauksia pidetään virheenä myöhemmin, et ole pelastamassa ketään miltään.
Ei tietenkään yksittäiset keksinnöt ole hyviä tai pahoja. Niin kuin sanoin jo äsken niin mistä fiksutkaan tietävät kaikkien päätösten seurauksia etukäteen. Mutta se että päättää käyttää jotain tarkoituksella pahaan tarkoitukseen on sitä pahaa älykkyyttä.
 
"vieras"
USA on mustien kohdalla malliesimerkki siitä mitä tapahtuu kun vanhemmat, puoli sukua ja kaveripiiri istuu lusimassa. Pojilla varsinkin kunnon miesmallin puuttuminen vie just sinne jengikulttuuriin ja ennemin tai myöhemmin vankilaan. Eli kyse ei niinkään ole geeneistä vaan ympäristöstä.
Seuraavaksi voidaan miettiä miksi mustilla puoli sukua istuu linnassa.
 
"..."
[QUOTE="vieras";29202816]Monissa tutkimuksissa on todettu, että mitä uskonnollisempi maa/kulttuuri on, sitä tyhmempiä ihmisiä se kasvattaa.[/QUOTE]

Voi olla hyvinkin näin. Vahva uskonnollinen kulttuuri rohkaisee tyhmyyteen. Eli otetaan kaikki annettuna, ei rohkaista kyseenalaistamaan asioita ja pohtimaan myös muita vaihtoehtoisia selityksiä asioille. Tällainen ilmapiiri ei kannusta käyttämään omaa päättelyä vaan seuraamaan auktoriteetteja.
 
"vieras"
Blue
Alkuperäinen kirjoittaja Vätti Räsynyt;29202867:
Monien maahanmuuttajien vanhemmat ovat jarruna opiskelulle ja tiedon hankkimiselle. Veikkaisin, että menee 2-3 sukupolvea ennen kuin pääsee samalle tasolle sivistyksessä kuin alkuperäiskansa.
Ja miksi? Yleensä uskonnon takia.
 
  • Tykkää
Reactions: Phoebsi
"vieras"
Just näin, monilla voi olla sosiaalinen älykkyys suurempaa kuin joku matemaattinen puoli.

Se täytyy sanoa miinuksena mustien kulttuurista, että vaikka yliopistoissa tuntuu esim. USA:ssa olevan ihan kivasti mustia opiskelijoita, niin yhtään mustaa tutkijaa en tiedä. Onko jollain heittää esimerkkiä mustaihoisesta tutkijasta?

Edelleenkään en ole ihonvärirasisti, mutta sen olen mun miehen kanssa ollut huomaavinani että mustaihoiset ottavat kaiken valmiina, heidän kulttuurissaan ei kiinnostuta uusien keksintöjen luomisesta ja uuden tiedon tuottamisesta.
-"Jahas, nyt ne englantilaiset kolonianistit vei meiltä pellot"
-"Jahas, nyt tuo ulkomainen avustusryhmä toi meille koneita."

Sitten mietin joskus musiikkia: voiko joku mustien kulttuurin rhytm&blues -biisi olla yhtä vivahteikas ja vaatia samanlaista älyä kuin joku vivahteikas ja vaikea Mozartin konsertto? -> Se täytyy sanoa, että blues-mestareilla on taatusti enemmän sosiaalista älyä kuin mitä Mozartilla oli...
Täh, ootko sosissas...? Et tiedä yhtään tummaihoista tutkijaa USAsta, niin epäilet ettei niitä ole?
Niin, ja se mustien kulttuurihan oli se yksi kulttuuri, niihän sä kerroit jo aloituksessa. Mozartejakin oikein vilisee täällä valkoisten kulttuurissa... Olisko noin.

Ootko kännissä?
 
Blue
[QUOTE="vieras";29202862]Suurin osa länsimaisesta hyvinvoinnista perustuu siihen, että on ollut ja on runsaasti pahoja tarkoitusperiä..[/QUOTE]

Ei välttämättä pahoja alunperin, mutta itsekkäitä ja voittoa tavoittelevia.
 
[QUOTE="vieras";29202878]Niin tietysti. Olethan toki yksi kävelevä sarkasmi.[/QUOTE]

No niin, sieltä se eka aloitusviestissä mainitsemani henkilökohtaisuuksiin meneminen tuli (sinänsä ei mua se haittaa vaikka mä olen kohde).
Kolmannella sivulla. Näinkin pitkälle kuitenkin päästiin ilman sitä, jee!
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Vätti Räsynyt;29202867:
Monien maahanmuuttajien vanhemmat ovat jarruna opiskelulle ja tiedon hankkimiselle. Veikkaisin, että menee 2-3 sukupolvea ennen kuin pääsee samalle tasolle sivistyksessä kuin alkuperäiskansa.
Mustalaiset ovat asuneet Suomessa jo 500 vuotta ja vieläkin vanhemmat ovat opiskelun jarruna.
 
"vieras"
Oh, my dear. :saint:
USA, Englanti?
"Uskonnottomat ihmiset ovat älykkäämpiä kuin uskonnolliset, selviää laajasta tutkimusten yhteenvedosta.

Tutkimuksessa käytiin tarkasti läpi yhteensä 63 tutkimusta kymmenien vuosien ajalta. Niistä 53:ssa löydettiin negatiivinen korrelaatio älykkyyden ja uskonnollisuuden välillä.

Tutkimus tehtiin professori Miron Zuckermanin johdolla Rochesterin yliopistossa. Sen perusteella jopa ihmisen varhaisina vuosina älykkäämmät lapset kääntyvät todennäköisemmin poispäin uskonnosta kuin siihen päin.

Myös ikääntyneiden joukossa keskimääräistä älykkäämmät ihmiset olivat uskovaisia epätodennäköisemmin kuin muut.

Yksi tutkimuksessa käytetyistä tutkimuksista on koko elämän ajan kestävä analyysi uskomuksista. Siinä on ollut mukana 1 500 lahjakasta lasta, joiden älykkyysosamäärä on yli 135. Tutkimus alkoi jo vuonna 1921 ja jatkuu edelleen. Jopa todella ikääntyneinä tutkimukseen osallistuneiden joukossa oli paljon vähemmän uskonnollisuutta kuin väestössä keskimäärin."

Aamulehti
 

Yhteistyössä