ROTUkeskustelua. Ovatko Suomeen adoptoidut, täällä vauvasta asti kasvaneet tummaihoiset tyhmempiä kuin kantasuomalaiset?

Blue
Ei kai älykkyydestä haittaakaan olisi. Jos oltaisiin koko kööri tällä planeetalla älykkäitä niin elettäisiin varmaankin kaikki hyvässä maailmassa. Mutta kun ei olla niin täällä soditaan, tapetaan eläimet sukupuuttoon, saastutetaan maapallo elinkelvottomaksi, sorretaan heikompia, lisäännytään liikaa, tapetaan lajitovereita mitä tyhmimmistä syistä jne.
Mietihän oikein tarkkaan... Johtuuko nämä asiat tyhmistä vai älykkäistä ihmisistä?
 
Ei se nyt ihan noin yksinkertaista ole. Älykkyyttäkin on monenlaista. Sitä voi myös käyttää moneen eri tarkoitukseen. Kaikki sodat eivät ole älykkäiden ihmisten aikaansaannosta. Valtikka ja vallalla istuminen jossain kulttuurissa ei tarkoittanut välttämättä mielenterveyttä, älykkyyttä tai kykyä käyttää sitä.
niimpä, kyllä se valta houkuttaa eniten kunnianhimoisia ja ahneita

tosin saattaahan se olla että joku vallanpitäjä olisi älykäskin...
 
Blue
Ei se nyt ihan noin yksinkertaista ole. Älykkyyttäkin on monenlaista. Sitä voi myös käyttää moneen eri tarkoitukseen. Kaikki sodat eivät ole älykkäiden ihmisten aikaansaannosta. Valtikka ja vallalla istuminen jossain kulttuurissa ei tarkoittanut välttämättä mielenterveyttä, älykkyyttä tai kykyä käyttää sitä. Eikä edelleenkään valta ole tae älynkäytöstä.

Toki ihminen on niin älykäs, että on kekseliäs, melkoiset resurssit omaava olento. Mutta ne lahjat, joita älykäs mieli syytää ei sekään ole tae sille, että niitä käytettäisiin älykkäästi.
Olet aivan oikeassa. Älykkyyttä on hyvää ja pahaa. Kaikki älykkäät ihmiset eivät ajattele ns. fiksusti.
 
Luulen etta kulttuurikysymys tuo ns. fiksuus. Sijoitetaan vastasyntynyt kiinalainen USAn mustien ghettoon, ja katsotaan n 20 vuoden kuluttua loytyyko sita yliopistotutkintoa. Siis ihan karrikoiden!
nyt karrikoit enemmän kuin olisi ollut tarpeen

mitä tekoa on älykkyydellä/fiksuudella ja yliopistotutkinnolla, varsinkaan ameriikassa jossa yliopistoihin pääsee rahalla tai urheilemalla
 
"..."
Mietihän oikein tarkkaan... Johtuuko nämä asiat tyhmistä vai älykkäistä ihmisistä?
Sekä että. Älykkäät ihmiset ovat mahdollistaneet esim teknisillä keksinnöillä maapallon tuhoamisen, mutta tyhmät ihmiset käyttävät niitä tuhoavasti. Moni ihan hyvään tarkoitukseen kehitetty laite/keksintö on ajautunut ihan toiseen käyttöön kuin mitä suunniteltiin. Samoin esim sähkön siirto ja hyödyntäminen on perusperiaatteena ihan hyvä keksintö, mutta jos sen käyttöä ei (tyhmyyksissä) osata rajoittaa, ollaan ongelmissa.
 
Blue
[QUOTE="...";29202778]Sekä että. Älykkäät ihmiset ovat mahdollistaneet esim teknisillä keksinnöillä maapallon tuhoamisen, mutta tyhmät ihmiset käyttävät niitä tuhoavasti. Moni ihan hyvään tarkoitukseen kehitetty laite/keksintö on ajautunut ihan toiseen käyttöön kuin mitä suunniteltiin. Samoin esim sähkön siirto ja hyödyntäminen on perusperiaatteena ihan hyvä keksintö, mutta jos sen käyttöä ei (tyhmyyksissä) osata rajoittaa, ollaan ongelmissa.[/QUOTE]

Ei vaan "pahat" ja ahneet älyköt käyttävät niitä tuhoavasti, ei tyhmät.
 
"vieras"
nyt karrikoit enemmän kuin olisi ollut tarpeen

mitä tekoa on älykkyydellä/fiksuudella ja yliopistotutkinnolla, varsinkaan ameriikassa jossa yliopistoihin pääsee rahalla tai urheilemalla
No ei ne nyt ihan täysin toisistaan riippumattomia ole. Yliopistotutkinnon suorittaneiden joukossa on varmasti enemmän fiksuja ihmisiä millä tahansa mittarilla, kuin niiden joukossa, jotka eivät ole suorittaneet yliopistotutkintoa.
 
Olet aivan oikeassa. Älykkyyttä on hyvää ja pahaa. Kaikki älykkäät ihmiset eivät ajattele ns. fiksusti.
Enkä välttämättä edes jakaisi älykkyyttä hyvään ja pahaan. Sekin on jollain tapaa keinotekoista ja senkin määrittely varmaan vaihtelee paikasta, ajasta ja kulttuurista riippuen. Älykkyyskin on mitattuna jollain etukäteen sovitulla asteikolla ja etukäteen johonkin kulttuuriin sopivalla mittausmenetelmällä. Eikä älykkyytensä johonkin elämäntyöhön upottanut välttämättä pidä itseään, älykkyyttään tai keksintöään pahana. Eikä välttämättä tiedä keksinnöllä ja tutkimuksella voidaan tehdä, tuhotaanko sillä elämä vai mahdollistetaan sitä. Eikä se välttämättä, joka sitä keksintöä käyttää ajattele, että näitä seurauksia pidetään virheenä myöhemmin, et ole pelastamassa ketään miltään.
 
Viimeksi muokattu:
Sit yks mun teoria, meinaan esitellä sen seuraavassa New Scientist-lehdessä, se tutkimus perustuu puhtaaseen mutuun:

Aivosolut sulaa helteessä. Suurin osa keksinnöistä tulee alueilta jossa on mukavan viileää. :D
 
nyt karrikoit enemmän kuin olisi ollut tarpeen

mitä tekoa on älykkyydellä/fiksuudella ja yliopistotutkinnolla, varsinkaan ameriikassa jossa yliopistoihin pääsee rahalla tai urheilemalla
Hah. No aika paljon on tekoa alykkyydella ja tutkinnolla. Kylla sielta ghetostakin on varmasti mahis nousta jos rahkeita on eika anna seuran tehda kaltaisekseen. Sorry aakkosten puuttuminen, mulla on joku asetus koneella vaarin...
 
Blue
[QUOTE="...";29202788]Toisaalta, kyllähän liikakansoitus on ongelma nimen omaan niillä alueilla, joissa on alhainen koulutustaso. Samoin ryöstöviljely on yleistä samoilla alueilla.[/QUOTE]

Liikakansoitus on kyllä yleistä alhaisella koulutusasolla, mutta se on ainoa heidän tuntema keinonsa koittaa taata toimeentulo. Ryöstäviljely taas ei ole sekään tavallisten pulliaisten juttu, tavalliset pulliaiset koittavat vain itse selviytyä, ryöstöviljelijät koittavat tehdä mahdollisimman paljon rahaa.
 
Mitä nyt? Ihan tosiasiahan on että sodat ovat älykköjen aikaansaamia, samoin kaikki syyt mitkä johtavat eläimien sukupuuttoon, saastutukseen ja sortamiseen. Jos ihmiset olisivat tyhmempiä niin tätä näitä ongelmia ei olisi.
Meillä on varmaan hiukka erilaiset käsitykset siitä mitä älykkyydellä tarkoitataan ja miten se ilmenee. Mä kun en näe mitään älykästä aiemmin mainitsemissani asioissa ja tuskin tulen ikinä näkemäänkään.
 

Yhteistyössä