Meillä lapsi saa aina kaiken mitä haluaa.

  • Viestiketjun aloittaja ongelmako?
  • Ensimmäinen viesti
"Milli"
En tiedä, tuleeko siitä ongelmia, mutta on mulla tästä mielipide. Lapsi luulee, että elämässä saa aina kaiken mitä haluaa, mitään ei tarvi minkään eteen tehdä. Kun lapsi muuttaa aikanaan omilleen, saako hän silloinkin kaiken? Ostatko hänelle asunnon ja maksat kulut ja annat vielä käyttörahatkin? Jos ei ole varaa elättää aikuista lasta, niin älä opeta, että kaikki tulee kun manulle illallinen. Muussa tapauksessa lapsiparka kuvittelee edelleeen, että saa kaikki ja heti. Ottaa velkaa ja kas, kohta taas yksi ulosoton luottokelvoton asiakas lisää.
 
"äitee"
Mä kans joustan mutta en aina. Ja tulee ongelmia jos kaiken saa AINA. Tiedän tapauksen jossa sitten osoitetaan aika pahasti mieltä jos ei saada mitä halutaan ja ikää jo 10v. Mites sitten aikuisena kun ei enää saadakkaan kaikkea?
 
"vieras"
Siitä seuraa ongelmia siinä vaiheessa kun lapsi laajentaa reviiriä kodin ulkopuolelle, kun ei koulussa tai kaverin luona saa mitä haluaa aina kun haluaa niin tulee paha mieli... Ja kun ne vaatimukset aina vaan kasvaa niin tulee ehkä jossain kohtaa vastaan se ettei voi saada mitä haluaa, mitäs sitten? Taas tulee paha mieli :kieh:
 
ongelmako?
[QUOTE="Milli";29031741]En tiedä, tuleeko siitä ongelmia, mutta on mulla tästä mielipide. Lapsi luulee, että elämässä saa aina kaiken mitä haluaa, mitään ei tarvi minkään eteen tehdä. Kun lapsi muuttaa aikanaan omilleen, saako hän silloinkin kaiken? Ostatko hänelle asunnon ja maksat kulut ja annat vielä käyttörahatkin? Jos ei ole varaa elättää aikuista lasta, niin älä opeta, että kaikki tulee kun manulle illallinen. Muussa tapauksessa lapsiparka kuvittelee edelleeen, että saa kaikki ja heti. Ottaa velkaa ja kas, kohta taas yksi ulosoton luottokelvoton asiakas lisää.[/QUOTE]

No asunto luultavasti hänelle ostetaan.
 
"Anne"
Meillä vasta 4,5v ja saa aina kaikki mitä haluaa. Haluaa niin harvoin yhtään mitään että mielellään ostan, kun välillä lelukaupassa (esim synttärilahja) ei tahdo mitään ja kieltää ostamasta melkein kaikki mitä yritän keksiä.
 
isoäidin puolesta
Varmasti tulee! Suhtaudu vanhemmuuteen vakavammin. Tätä menoa lapsesi on vanhempana usein tekemisissä viranomaisten kanssa. Jos kerran hankit lapsen niin kasvata se edes kunnolla!
 
"vieras"
Entä sitten kun haluaa kaverin lelun eikä sitä saa? Tai kun koulussa haluaa piirrellä kun tunnin aihe on matikka? Tai kun liikkatunnilla pitäisi pelata sählyä ja sun lapsi haluaa pelata korista? Tai kun sun lapsi haluaa spray maalata kirkkoveneen teidän talon seinään? Tai kun sun lapsi hauaa ajaa autoa mutta ikää on vasta 10v? :kieh: onnee vaan sulle
 
"Milli"
[QUOTE="vieras";29031799]Ei tule ongelmia. Ei kerrassaan minkäänlaisia. Muistuta lapsen tulevia päiväkotitätejä ja opettajia siitä että hekin antavat lapsellesi sitten kaiken mitä piltti haluaa. Ja tietysti lapsen tulevaa vaimoa/miestä ja pomoa on syytä asiasta valistaa.[/QUOTE]

Peesi.
 
halipupu harmaana
Miksi lapsi saa kaiken mitä haluaa? Saatko sinäkin?

Koulussa lapsi ei varmasti saa kaikkea mitä haluaa eikä voi tehdä kaikkea mitä haluaa eikä myöskään myöhemmin elämässään. MIksi siis opettaa siihen että saa aina kaiken?

Lastenkasvatuksessa pätee hyvin sanonta "Sen edestään löytää minkä taakseen jättää" eli kun nyt et joudu tuottamaan lapselle pettymyksiä, niin myöhemmin ne tulee sitten moninkertaisina eteen ja käsiteltäväksi. Voimia ja jaksamista siihen vaan!
 
näin
Mun mielestä ne on karmeita tapauksia ketkä on aina kaiken saanu... kasvaa jotenki kieroon koko ihminen. :( Ei aikuisenakaan voi kaikkea saada, liittyen siis muuhun kuin rahaan.
 
"Anne"
Ottakaa nyt kuitenkin huomioon että ap:n lapsi on vasta 5,5vuotias. Ei ne kaikki ole pienestä asti materialisteja, kuten kerroin omastakin. Ap ei kertonut kuinka usein lapsi mitäkin haluaa ja miten sitä pyytää. Meillä on pyyntöjä tullut nyt noin 3 tai 4 kertaa vuoden aikana ja vanhoja leluja on laitettu pois paljon rankemmalla kädellä.
 
ddrt
Saattaa tulla. Joillekin käy niin, että mikään ei tunnu enää miltään. Kun aina saa kaiken mitä haluaa, alkaa helposti käymään niin että se aika jonka on tyytyväinen/ iloinen saamastaan tavarasta vähenee ja vähenee. Nautinto siitä kun saa tavaran voi olla enää vain se hetki, kun saa tavaran käteensä ja sitten ei tunnu taas enää miltään tai ollaan tyytymättömiä, sen sijaan että tavarasta riittäisi iloa ja mielenkiintoa pitkäksi aikaa.

Vanhemmalla lapsella se, että mikään ei tunnu enää miltään voidaan yrittää korvata aina vain hurjemmilla jutuiilla, joista voisi saada tuntemuksia - rikoksilla, päihteillä, vaarallisella elämällä

Lapsen elämään pitäisi kuulua myös se tunne, että kaikkea ei voi saada - eikä varsinkaan nyt ja heti. Elämään kuuluu pieniä pettymyksiä ja elämään kuuluu iloa siitä kun saa jotakin kauan toivomaansa tai omalla työllä/säästämisellä ansaittua.
 

Yhteistyössä