Koululaisille syötetään synteettistä punahometta Quornia, mitä mieltä?

  • Viestiketjun aloittaja vantaalainen äiti
  • Ensimmäinen viesti
vantaalainen äiti
Eihän se ole ihan sama. Osa vaan ei usko, että tämä Quorn tai einekset ym. on niin kamalaa myrkkyä, että viitsisi alkaa huitomaan ja kirkumaan ja repimään tukkaansa, niin kuin sellainen auttaisi mihinkään asiaan.
Varmasti kaikki normiälyllä varustetut tajuavat ettei se auta jos juoksee paniikissa kehää, tukkaansa repien ja kirkuen.

Mutta se voi auttaa jos ottaa asioista selvää ja sitten päättää, ettei anna lastensa syödä kyseistä moskaa.

Raha ratkaisee. Kun quornit lentää kouluissa roskiin, niin päättäjätkin heräävät.

Älkää hyvät ihmiset eläkö umpiossa, ottakaa asioista selvää.
 
3 mamma
Älä vaan meikkaa, äläkä käytä pesuaineita, tiedä mitä myrkkyjä niissä on. Sanomattakaan muita kemikaaleja, joiden kanssa läträät päivittäin ja annat vielä lapsesikin altistua niille. :whistle:
Niin jos minulle viestisi tarkoitit... niin vastaan sinulle.

En itseasiassa meikkaa. Ja me käytämme vain luonnonkosmetiikkaa.

Luomu shampoota ja luomu hoitoainetta, jota saa edullisesti isoissa pakkauksissa tilata iherbistä. Kodin pesuaineita emme enää juurikaan käytä, kiitos höyrypesurin.

Miksi lisätä enää sitä kemikaalikuormaa jota muutenkin saamme. Tyttölasten äitinä olen varsinkin huolestunut, miten erinäiset kemikaalit vaikuttavat tyttäriini ja esimerkiksi heidän kykyynsä tuottaa omia jälkeläisiä. Bisfenoli-A – Wikipedia

Että mietippäs sitä.
 
hometta huuleen
http://fi.wikipedia.org/wiki/Home

Katso myös sivustolta alhaalta linkki myrkyllisiin homeisiin. Listalta löytynee fusarium-home eli punahome.

Fusarium-toksiinit

Fusarium-toksiinit ovat ryhmä myrkkyaineita, joita tuottavat viljoissa esiintyvät Fusarium-homeet. Fusarium-toksiineihin kuuluvat muun muassa diasetoksiskirpenoli, deoksinivalenoli, nivalenoli sekä T-2 ja HT-2, jotka kuuluvat trikotekeeneihin sekä zearalenoni, joka on kemialliselta rakenteeltaan laktoni. EU-lainsäädännössä on määritetty enimmäispitoisuusrajat edellä mainituille mykotoksiineille.[4]

Useimpien Fusarium-toksiinien pitkäaikaisen altistumisen terveysvaikutuksia ei vielä tunneta. Tiedetään kuitenkin, että altistuminen heikentää ainakin immuunijärjestelmän toimintaa. Akuuteissa myrkytystapauksissa oireita ovat esimerkiksi pahoinvointi, oksentelu ja vatsakivut.

Evira, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus sekä Kansanterveyslaitos (nyk. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) ovat yhteistyössä arvioineet suomalaisten altistumista Fusarium-toksiineille. Saannit ovat osoittautuneet alle siedettävän päivittäisen enimmäissaantimäärän lukuun ottamatta T-2- ja HT-2-toksiineja. Näitä voivat kauran suurkuluttajat teoriassa saada raakaviljasta liikaa.[5]

Viljojen toksiinipitoisuudet vaihtelevat vuosittain erityisesti satokauden sään perusteella. Lisäksi viljan lajittelulla ja kuorinnalla voidaan vähentää toksiinien määrää merkittävästi.
Fusarium-lajeja

Fusarium acuminatum
Fusarium avenaceum
Fusarium cerealis (=F. crookwellence)
Fusarium culmorum
Fusarium equiseti
Fusarium graminearum
Fusarium langsethiae
Fusarium oxysporum
Fusarium poae
Fusarium proliferatum
Fusarium sacchari (=F. subglutinans)
Fusarium sambucinum
Fusarium torulosum
Fusarium semitectum (=F. incarnatum)
Fusarium sporotrichioides
Fusarium tricinctum
Fusarium verticillioides (=F. moniliforme)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Fusarium
 
..........
Quorn on oikein hyvää ruoanlaitossa. Meillä syödään tosin myös parjattua soijaa. Mielestäni on oikein hyvä, että lihalle on erilaisia vaihtoehtoja. Kaupoissa quorn tuotteet löytyvät pakaste hyllystä. En oikein ymmärrä tämmöistä panikointia täällä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vantaalainen äiti;28986783:
Varmasti kaikki normiälyllä varustetut tajuavat ettei se auta jos juoksee paniikissa kehää, tukkaansa repien ja kirkuen.

Mutta se voi auttaa jos ottaa asioista selvää ja sitten päättää, ettei anna lastensa syödä kyseistä moskaa.

Raha ratkaisee. Kun quornit lentää kouluissa roskiin, niin päättäjätkin heräävät.

Älkää hyvät ihmiset eläkö umpiossa, ottakaa asioista selvää.
Ja asioista selvää ottaminen tarkoittaa jotain salaliittosivustojen varmoja tutkimuksia siitä, kuinka juuri tämä aines aiheutti näin paljon allergiaa ja päänsärkyä ja pikkuhiljaa liuottaa aivot, ja jostain syystä valtio, elintarvikevirasto ja terveydenhuolto haluaa pitää nämä faktat salassa?

"Ota asiasta selvää" ei tarkoita mitään, joka asian tuhansista vaaroista löytää kyllä hysteeriset todisteet. Linkatkaa täällä jotain oikeita tieteellisiä tutkimuksia ja keskustelkaa asiasta järkevästi sen sijaan että kiljutaan "huikauhia tämmöstä ne syöttää meidän lapsille!". Yleensä muuten aina kun aletaan käyttää jonkun asian vastalauseena sanaa "luonnoton", voidaan olettaa että mitään oikeaa argumenttia ei ole olemassakaan.
 
kaverin kaveri
Miles Sebastian Bengco 11 v kuoli Quornin aiheuttamaan anafylaktiseen shokkiin kesäkuussa. Hänen tiedettiin olevan allerginen homeille, mutta vanhemmat eivät tienneet Quornin olevan hometta. Sitä ei ollut merkitty pakkaukseen.
 
Ihan uskomatonta paskaahan tuo koululaisille ja opiskelijoille tarjottu ruoka on. Ja halvalla saisi kyllä tehtyä mukiinmeneviäkin ruokia, ilman lisäaineita ja quorn/soijakuonaa. Kai se sitten on vain helpompaa keskuskeittiöstä lähettää valmiina einesmoskat. Ja jotkut pällit tietysti hihkuvat onnesta kun ruokana on jotain muuta kuin aitoa terveellistä lihaa tai kalaa, ihan kuin muka kallista lihaa nykyäänkään tuhlattaisi kouluruokaan paljoakaan. Eläimessä on myös paljon halpoja osia (luut, sisäelimet ym.), miksi ei näitä osata käyttää??
osataan kyllä. öö luokan rillimakkara on semmosta. :p
 
ihmisen oma vika
Ihmiset on nykyään niin hirvittävän nirsoja, lihan pitää olla paistia jne.. Jos jossain lihapullissa on nahkaa tai vastaavaa, niin se on heti yäk yäk ja kauhea hysteria nousee, vaikka siinä kanannahassa ja muissa osissa on paljon ravintoaineita ja ne ois vielä luonnollista ja täysin käyttökelpoista ruokaa. Mutta nykyihmiselle ei kelpaa kuin se paisti ja kamala määrä eläimistä ja siitä luonnollisesta ruoasta jää käyttämättä. Ja silti sitä lihaa syödään ihan hirveästi nykyään, moninkertaisesti siihen nähden mitä ihminen oikeasti tarvis. Ei oo mikään ihme että liha loppuu kesken ja joudutaan kehittelmään korvikkeita. Jos ihmiset ei ois niin nirsoja niin mitään Quorneja ei tarvis. Jokainen vois vähentää lihankäyttöä ja syödä hyvillä mielen elämestä myös muita osia, mutta se tuntuu vaan olevan nykyihmiselle täysin mahdotonta...
 
"vieras"
Ihmiset on nykyään niin hirvittävän nirsoja, lihan pitää olla paistia jne.. Jos jossain lihapullissa on nahkaa tai vastaavaa, niin se on heti yäk yäk ja kauhea hysteria nousee, vaikka siinä kanannahassa ja muissa osissa on paljon ravintoaineita ja ne ois vielä luonnollista ja täysin käyttökelpoista ruokaa. Mutta nykyihmiselle ei kelpaa kuin se paisti ja kamala määrä eläimistä ja siitä luonnollisesta ruoasta jää käyttämättä. Ja silti sitä lihaa syödään ihan hirveästi nykyään, moninkertaisesti siihen nähden mitä ihminen oikeasti tarvis. Ei oo mikään ihme että liha loppuu kesken ja joudutaan kehittelmään korvikkeita. Jos ihmiset ei ois niin nirsoja niin mitään Quorneja ei tarvis. Jokainen vois vähentää lihankäyttöä ja syödä hyvillä mielen elämestä myös muita osia, mutta se tuntuu vaan olevan nykyihmiselle täysin mahdotonta...
Tää on totta, ja monet sellaiset ruhonosat, joita nykyään ei juuri käytetä, ovat mehukkaampia ja maukkaampia kuin esimerkiksi paisti.
 
mykosta
vantaalainen äiti
Tahtonen edelleen tuoda esiin muutaman asian. Mielestäni syötävä ruoka on sellaista jota me muutoinkin luonnossa söisimme. Minä en esimerkiksi menee nuolemaan hometta puuliiterimme seinästä vaikka siellä sitä lahonneessa lankussa kasvaakin.

Tämä ruoka on teollista ja niin prosessoitua kun prosessoitu "ruoka" vaan voi olla. Niin kaukana luonnollisesta ja terveellisestä kuin vain voi olla.

Itse olen 80-luvun kasvatti, enkä lainkaan nirsoille kalanperkuille joista saa oivaa soppaa. Tai siansorkille yms.

Muistoissa on hyvin sekin, kun kerran lampsin koulusta kotiin ja keittiön pöydällä pötkötti kokonainen sianruho, päineen ja sorkkineen. Isä teroitteli välineitä ja sahasi mummolle pään sian sylttyä varten ja tädeille sorkat. Ja sitähän sikaa riitti vaikka ja mihin. kautta aikojen makkaroihin ja muihin jauhettu niitä muista ruhon osia joita emme ehkä kelpuuta juhlapöytään.

Mutta se ei mielestäni ole se ongelma tässä. Vaan se on ongelma, että briteissä oikeesti labra ja tehdas vääntää koneista ulos epämääräisen näköistä hapatettua hometta, joka puristetaan paloiksi, pakastetaan ja tuodaan tänne.

Niin mitä hyvää siinä on? Kotimaamme Suomi tuottaa upeaa ruokaa meille. On viljaa, herneitä, ihania syysvihanneksia ja kasviksia. Itse henk.koht. en kyseistä quornia söisi vaikka ilmatteeksi saisin. Enkä anna sitä lapsillekaan. Ja saakelin pelottavaa on lukea noita ulkomaan kokemuksia verioksennuksista ja ajatella että oma ipana päiväkodissa söisi moista.

Eikö ihmiset oikeasti enää tajua mikä tulee luonnosta ja mikä ei? Että jos ahneet bisnes herrat ahneus päissään kehittää homeprotskua niin jengi oikeesti syö sitä, vaikka olisi muutakin luonnollisempaa kasviprotskua saatavilla.
 
verorahoille vastinetta?
http://fi.wikipedia.org/wiki/Home

Katso myös sivustolta alhaalta linkki myrkyllisiin homeisiin. Listalta löytynee fusarium-home eli punahome.

Fusarium-toksiinit

Fusarium-toksiinit ovat ryhmä myrkkyaineita, joita tuottavat viljoissa esiintyvät Fusarium-homeet. Fusarium-toksiineihin kuuluvat muun muassa diasetoksiskirpenoli, deoksinivalenoli, nivalenoli sekä T-2 ja HT-2, jotka kuuluvat trikotekeeneihin sekä zearalenoni, joka on kemialliselta rakenteeltaan laktoni. EU-lainsäädännössä on määritetty enimmäispitoisuusrajat edellä mainituille mykotoksiineille.[4]

Useimpien Fusarium-toksiinien pitkäaikaisen altistumisen terveysvaikutuksia ei vielä tunneta. Tiedetään kuitenkin, että altistuminen heikentää ainakin immuunijärjestelmän toimintaa. Akuuteissa myrkytystapauksissa oireita ovat esimerkiksi pahoinvointi, oksentelu ja vatsakivut.

Evira, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus sekä Kansanterveyslaitos (nyk. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) ovat yhteistyössä arvioineet suomalaisten altistumista Fusarium-toksiineille. Saannit ovat osoittautuneet alle siedettävän päivittäisen enimmäissaantimäärän lukuun ottamatta T-2- ja HT-2-toksiineja. Näitä voivat kauran suurkuluttajat teoriassa saada raakaviljasta liikaa.[5]

Viljojen toksiinipitoisuudet vaihtelevat vuosittain erityisesti satokauden sään perusteella. Lisäksi viljan lajittelulla ja kuorinnalla voidaan vähentää toksiinien määrää merkittävästi.
Fusarium-lajeja

Fusarium acuminatum
Fusarium avenaceum
Fusarium cerealis (=F. crookwellence)
Fusarium culmorum
Fusarium equiseti
Fusarium graminearum
Fusarium langsethiae
Fusarium oxysporum
Fusarium poae
Fusarium proliferatum
Fusarium sacchari (=F. subglutinans)
Fusarium sambucinum
Fusarium torulosum
Fusarium semitectum (=F. incarnatum)
Fusarium sporotrichioides
Fusarium tricinctum
Fusarium verticillioides (=F. moniliforme)

Punahomeet – Wikipedia

Fusarium avenaceum= Quorn=?

Useimpien Fusarium-toksiinien pitkäaikaisen altistumisen terveysvaikutuksia ei vielä tunneta. Tiedetään kuitenkin, että altistuminen heikentää ainakin immuunijärjestelmän toimintaa. Akuuteissa myrkytystapauksissa oireita ovat esimerkiksi pahoinvointi, oksentelu ja vatsakivut.

Jos kärsit allergioista tai esim. urtiakariasta, astmasta, tai olet muutoin yliherkkä
niin en suosittele syömään tätä. Toksiinien terveysvaikutuksia ei vielä täysin tunneta. Jenkeissä nyt osittain ihmetelläänkin miten tällainen tuote on voinut saad myyntiluvan. Minä ihmettelen miten helkkarissa sitä meillä täällä Suomessa myydään ja pikkulapsillekin syötetään.

Ai niin ja muistinko mainita, että yhtiö joka omistaa Quornin, omistaa myös toisen yhtiön joka on farmaseuttinen ja valmistaa lääkkeitä allergiaan yms.

Rahat pois keinolla millä hyvänsä.
 
M32
Otappa selvää miten kyseinen quorn valmistetaan. Vai meinaatko tosissas et jossain britteinmaalla on metsä jossa kasvaa Quorn sieniä ja iloiset umppalumpat poimii niitä meille syötäväksi?
Tiedän varsin hyvin, miten mykoproteiinia valmistetaan. Tiedätkö sinä, miten esimerkiksi shiitakesieniä kasvatetaan? Eipä tuosta tuotteesta saa tavallista viljeltyä sientä synteettisempää millään retorisella silmänkääntötempulla. Minusta tuntuu, että ketjun aloittajalle ei ole ainakaan koko sanan merkitys tuttu.

Koettakaa te lisääntyjät ainakin ymmärtää, että pelloilla ja metsissä kasvava ruoka on etuoikeus, johon meillä ei ole loputtomiin varaa. Tällainen hysteerinen ennakkoluuloisuus ei olisi yhtään niin häiritsevää, ellei siihen liittyisi tuollaista hyväosaisuuden luomaa ylimielistä kuvitelmaa.
 
V*itun urpo olet
Tiedän varsin hyvin, miten mykoproteiinia valmistetaan. Tiedätkö sinä, miten esimerkiksi shiitakesieniä kasvatetaan? Eipä tuosta tuotteesta saa tavallista viljeltyä sientä synteettisempää millään retorisella silmänkääntötempulla. Minusta tuntuu, että ketjun aloittajalle ei ole ainakaan koko sanan merkitys tuttu.

Koettakaa te lisääntyjät ainakin ymmärtää, että pelloilla ja metsissä kasvava ruoka on etuoikeus, johon meillä ei ole loputtomiin varaa. Tällainen hysteerinen ennakkoluuloisuus ei olisi yhtään niin häiritsevää, ellei siihen liittyisi tuollaista hyväosaisuuden luomaa ylimielistä kuvitelmaa.
Miten voit edes verrata siitaketta ja Fusariumia? Etkä tajua, että siitake on sieni, jolla on lakki ja jalka, ja Fusarium on homesieni?!
 
Tiedän varsin hyvin, miten mykoproteiinia valmistetaan. Tiedätkö sinä, miten esimerkiksi shiitakesieniä kasvatetaan? Eipä tuosta tuotteesta saa tavallista viljeltyä sientä synteettisempää millään retorisella silmänkääntötempulla. Minusta tuntuu, että ketjun aloittajalle ei ole ainakaan koko sanan merkitys tuttu.

Koettakaa te lisääntyjät ainakin ymmärtää, että pelloilla ja metsissä kasvava ruoka on etuoikeus, johon meillä ei ole loputtomiin varaa. Tällainen hysteerinen ennakkoluuloisuus ei olisi yhtään niin häiritsevää, ellei siihen liittyisi tuollaista hyväosaisuuden luomaa ylimielistä kuvitelmaa.
Millä tuon perustelet?

Mun puolesta ihmiskunta kuolkoon vaikka sukupuuttoon, jos ei luonnollinen ruoka riitä.
 
totuus
Quorn on kaukana luonnollisesta, se on fakta. Fakta on myös sekin että itse sieni-allergikkoja ja homeelle altistuneena saisin tuosta 100% oireita. Enkä ole ainoa Suomessa.

Mitä kasvisruokaan tulee, jutun opettaja kysyikin olennaisen: miksi meille raahataan Briteistä asti labrassa tehtyä, homeesta jalostettua skeidaa kun nytkin on metsät pulloillaan vaikka mitä ihania sieniä ja muutakin satoa? Joojoo, EU ja kilpailutus blaablaa, mutta tässä sen näkee: suomalaisilla ei ole enää valtaa edes siihen, mitä heidän jälkikasvunsa syö! Ja se jos mikä on hiton surullista...hyvää kasvisruokaa voi tehdä ilman soijaa, quornia jne. outouksia jotka eivät kuulu suomalaiseen ruokakulttuuriin. Nyt syksyllä juureksista saisi aikaan niin sosekeittoja (proteiinia esim. raejuustosta), uunijuureksia kuin tuoreraasteitakin, patoja...vaan ei, edes perunat eivät ole kotimaisia enää. Ne myydään venäläisille, omamme raahataan Puolasta ja Unkarista pakasteena lapsillemme. Nami nami.
 
juu ei
Melko uskomatonta, että aika monelle vanhemmalle täällä on ihan sama mitä heidän lapsensa syö.

Kommentit tyyliin: kyllä meidän Petteri nurisematta söi kaikki homeet siellä koulussa. Haloota halloo?!

Lapsen ymmärrys on sitä luokkaa, että kyllä varmaan syökin. Meidän aikuisten tehtävä on pitää huolta mitä sinne

suuhun työnnetään.

En pysty käsittämään tätä välinpitämättömyyden määrää.
Juuu ei kiinnosta mitä suuhun laittaa, mutta meidän kersalla on hienommat vaatteet kuin teidän!!! ja puhelin!
 

Yhteistyössä