Enkö voikkin käyttää margariinin tilalla voita? Mustikkapiirakasta kyse.

Parempaahan siitä vaan kuvittelis tulevan voilla ;)
Mulla vaan oli semmoinen muistikuva, että kun asiaa joskus aikoinaan kysyin (silloin ei ollut kyse mustikkapiirakasta, vaan jostain muusta safkasta), niin se margariinin korvaaminen voilla ei ollut suotavaa. Tai sitten kyse oli voin korvaamisesta margariinilla. Tai sitten muistan väärin...joten oli pakko tarkistaa :)
 
  • Tykkää
Reactions: Camii
"vieras"
[QUOTE="Vieras";28717620]Voissa on enempi suolaa joten jos ihjeessa ksäketään laittamaan suolaa niin sen voit makeidennleivonnaisten ohdalla ainakinnjättää tekemättä.[/QUOTE]

Kannattaa ostaakin suolatonta voita. :)
 
riippuu
[QUOTE="vieras";28717696]Kannattaa ostaakin suolatonta voita. :)[/QUOTE]
Kyllä pieni 'suolanmaku' sopii moniin makeisiin leivonnaisiin, korostaa sitä makeutta. Esim. banaanikakkuun ja moniin suklaakakkuihin lisätään hiven suolaa. ;)
 
"viilis"
Juu, suola leivonnaisissa ei haittaa, eikä myöskään hippusellinen sokeria sämpylöissä ja pizzataikinassa. Päin vastoin, on paremman makuinen, testatkaa vaikka.

Ja margariini on vain voin edullisempi korvike, sama juttu kun makaroonilaatikko tehtiin alun perin kermaan, mutta munamaito on vain kerman halvempi (ja helposti saatavampi) korvike. Eli suosittelisinkin tekemään kaikki leivonnaiset kermaan, ei missään nimessä margariiniin. Tulee tuhat kertaa parempi.

ps. oon aina luullut että chef on sellainen superäiti, mutta ei se näköjään osaakaan muuta tehdä kuin shopata kirpparilla.
 

Yhteistyössä