Parhaat matkarattaat hakusessa! Kerro suosikkisi ja perustele!

Äh, petyin pahasti meidän matkiksiin. Britaxin b-agilet ovat. Toimivat kyllä turvakaukalon kanssa tosi hyvin, mutta nyt kun lapsi istuu, eivät toimi ollenkaan! :( Harmittaa! Ongelmana siis se, että istuinosa osa on kuin liukumäki, liukas, alaviisto eteenpäin, lapsi valuu alaspäin... Selkänojaa ei saa tarpeeksi pystyyn, lapsi on liian makaavassa asennossa... Toki tuo baby on niin pieni vielä, mutta silti!

Mitkä siis parhaat matkikset? Ei väliä hinnalla ;D Sitä mietitään myöhemmin... Heh!
 
saunatonttu-sandra
ite tykkään Carena Easy, kantokassin kans käy vaaville, ja on viispistevyöt.. maksoin niistä 99e vauvatalo johannassa. ja näppärät käsitellä.. tavarakori ei järin iso ole mutta eipä ole ongelma kantaa ostoksia vaikkapa repussa
 
  • Tykkää
Reactions: Ainutar
Meillä on tykätty Peg Peregoista. Ovat sopineet meidän pojille jo heti muutaman kuukauden ikäisistä. Selkänojan saa hyvin makuuasentoon ja jalkaosan pystyyn, joten saa hyvin koppamaisen fiiliksen. Jos etsii ihan vaan rattaita matkoille käyttöön, niin jotkut mahdollisimman kevyet. Esim. Jeepit on toiminu matkoilla loistavasti.
 
  • Tykkää
Reactions: Ainutar
"jaa"
Peg Perkon pliko 3, meillä toimineet esikolla ja nyt jatketaan vauvan kanssa. Tukevat ja kestävät. Lukuisia variaatioita, täysmakuu, pystyistunta, jalkaosa ylös tai alas. Ihan huiput!
 
  • Tykkää
Reactions: Ainutar
"vieras"
Meillä Peg Peregon Si Sportivot. Olen ollut niihin tosi tyytyväinen. Ovat todella kevyet, 6kg. Menevät erittäin pieneen tilaan, sen vuoksi ostettiinkin. Ei tuota ongelmaa havaittu kuin teillä. Tosi hyvät turvavyöt, ei liu, eikäblapsi voi luikerrella niistä pois. Turvakaari josta meidän lapsi piteli aina kiinni. Ihan makuuasentoon niitä ei saa, mutta aika lähelle kuitenkin. Hyvä, suojaisu kuomu, sadesuoja myös ja napakka jalkapeite. Italiasta tilasin... Peg Peregolla varmaan parhaat matkarattaat, pliko p3 kehuttu. Ovat astetta isommat ja tukevammat kai.
 
  • Tykkää
Reactions: Ainutar
Haluaisin, että matkikset olis kivannäköiset, tyylikkäät kaupunkikäyttöön. Käyttöä siis kauppareissuilla, etelänlomalla, kesälomareissuilla jne. Ääh! Carenat ja peg peregot eivät oikein iske esteettiseen puoleeni...
 
Bugaboo
Bugaboo Bee! :) Kevyet, vakaat isollakin lapsella, säädettävä istuimen koko (jalat ja selkänoja), saa kasvot työntäjään päin tai päinvastoin, yhtenäinen työntöaisa, jonka voi helposti säätää pitkälle miehellekin riittävän pitkäksi, menee kasattuna todella pieneen tilaan, seisomalauta ja kaukalo sopii (ja laudankin kanssa työntelee vaikka yhdellä kädellä), kuomun väriä voi vaihtaa. Todella helpot käyttää ja muunnella! Uudempi malli on parempi kuin vanhempi Bee, jossa oli mm. hankalammat säädöt. Vanhanmallisen tunnistaa umpinaisista renkaista, jotka näyttävät valkoisilta "kiekoilta". Esittelyvideo uudemman mallisesta: http://www.youtube.com/watch?v=Y9rG8hkaEuE
Meillä oli aiemmin myös monien mainostamat Peg Peregon Pliko p3, mutta minusta ne ovat kyllä ihan eri planeetalta kuin Beet. Peg Peregoissa oli huonona puolena erityisesti kahvamaiset työntöaisat, minkä vuoksi oli hankala mm. puhua puhelimeen rattaita työntäessä. Lisäksi veivät melko paljon tilaa kasattuna, koska pituus oli muistaakseni yli metrin.
 
  • Tykkää
Reactions: Ainutar
Meillä on Gessleinin Swiftit, ihan kivat menopelit messuille, laivoille, ostareille yms sisätiloihin. Ei mene ihan makuuasentoon eli ei ihan pikkuiselle sovi, mutta vähän vanhemmalle (meillä nyt vajaa 2v) lapselle hyvät, saa nukuttua hienosti parin tunnin tirsat. Hyvät 5-pistevaljaat. Menee tosi pieneen tilaan.

Miinuksiakin kyllä on aika paljon: ei ole eikä saa jalkapeitettä tms suojaa (paitsi sadesuoja, jota meidän muksu inhoaa), jalkatukea ei saa säädettyä, renkaat on pienet ja tärisevät (vaikkakin vissiin parhaimmasta päästä matkisten renkaina, on näillä vedetty tunnin lenkkejä hiekkateitä pitkin), työntöaisa ei ole yhtenäinen (tämä on makuasia mistä tykkää). Tavarakori on myös aivan onneton, hyttysverkon ja vesipullon voi laittaa, mutta juuri muuta ei mahdu.

Mutta ihan hintansa arvoiset, kun käytettynä osti ja menee autossa mainiosti vararattaina.
 
jyyyy
Peg Peregon uudemmat mallit on kivoja, meillä Si Classico. Plikot onkin jo aika isot ja ulkonäöllisesti vanhahtavat. Nuo uudemmat, sirommat mallit ovat silti tukevia ja kulkevat yhdellä kädellä lykättynäkin. Meillä niillä on kuskattu välillä kahtakin lasta (yht n. 20kg).
 
Bugaboot kiinnostaa merkkinsä harvinaisuuden vuoksi... Ei juuri täällä ole näkynyt... Tyylikkäät ainakin! Yhtenäinen työntöaisa saisi olla, että voi puhua puhelimeen samalla. Kuomu tarvitaan, siksi brion ponyt ei käy, eikä emmaljungan spiderit...
 
"Misty"
Peg-Peregon Si-rattaita suosittelisin minäkin, toivon vaan että oltaisi satsattu niihin heti kun ratasvaihe alkoi, eikä oltais kituutettu kömpelöiden yhdistelmien kanssa. Aivan huippurattaat! Mutta jos merkin design ei miellytä (itseänikään ei esim. Pliko-malli miellytä), niin mites olis Baby Joggerit?
 
"Chicco"
Meillä Chicco Liteway (tai jotain sinnepäin).Ei pahan hintaiset (noin 150e muistaakseni), menee pieneen tilaan kasattuna. Kulkee näppärästi kaupungilla, busseissa ja muilla matkoilla. Selkänojankin saa makuuasentoon, joten on jo hyvässä käytössä ollut meidän 5kk ikäisellä. Tavarakori ei kyllä suurimmasta päästä, mutta siitä erikoinen, että sen saa myös otettua pois ja muutettua selkärepuksi jos tarvii. Itse en tätä ominaisuutta tosin ole vielä tarvinnut....
 
Bugaboo
Bugaboot kiinnostaa merkkinsä harvinaisuuden vuoksi... Ei juuri täällä ole näkynyt... Tyylikkäät ainakin! Yhtenäinen työntöaisa saisi olla, että voi puhua puhelimeen samalla. Kuomu tarvitaan, siksi brion ponyt ei käy, eikä emmaljungan spiderit...
Itse en keksi Bugaboo Beestä mitään pahaa sanottavaa, vaikka kokemusta on lukemattomista rattaista ja matkarattaista. Noita en enää vaihda! :) Emmaljungan Spidereihin saa myös kuomun ostettua, mutta se ei ole kovin suojaava. Beessä kuomun saa kolmeen asentoon. Kääntyvät renkaat on ainakin minulle tärkeät, niin ei tarvitse painaa aisaa joka kerta rattaita kääntäessä kuten esim. noissa Spidereissa.
 
"kesis"
bugaboo beet saa minultakin vain kehuja
painoraja 17kg
saa makuu asentoon
reilu tavaratila alla
hyvä kuomu joka helppo irroittaa ja pestä
pyörivät eturenkaat
istumasuunnan saa vaihtaa
kevyet
 
MiniSun
Meillä on Hartan iGo matkarattaat ja oon kyllä tykänny kovasti. Kannattaa käydä vilkasemassa niitäkin. Erittäin kevyet työntää ja kantaa, menee pieneen tilaan. Näihin saa myös adapterilla britaxin kaukalon kiinni. Hintakaan ei päätä huimaa, alle 200 e saa, OzBabyssa tais olla 159e.
Suosittelen :)
 
  • Tykkää
Reactions: Ainutar
"Vieras"
Mun on vaikea ymmärtää tämmöstä kulutusjuhlaa, mutta epä ne oo mum rahani. Mitä jos laitat vauvalle tyynyn selän tas, äkkiähän se kasvaa niin ne olemassaolevat rattaat istuu sitte jo paremmin.
 
"noo"
Meillä on Hartan iGo matkarattaat ja oon kyllä tykänny kovasti. Kannattaa käydä vilkasemassa niitäkin. Erittäin kevyet työntää ja kantaa, menee pieneen tilaan. Näihin saa myös adapterilla britaxin kaukalon kiinni. Hintakaan ei päätä huimaa, alle 200 e saa, OzBabyssa tais olla 159e.
Suosittelen :)
Onko kyseisissä Hartaneissa lukittavat pyörät? Ja meneekö selkänoja makuuasentoon?
 
"vieras"
Meillä isovanhemmat osti basson luna matkarattaat joita en olisi itse valinnut kaupassa, mutta kahden vuoden kokemuksella olen myyty. Meidän käyttöön juuri sopivat, kevyet ja kestävät. Taitavat maksaa noin 100 euroa
 
"vieras"
Emmaljunga Scooter 2.0 erittäin ketterät ja kevyet rattaat. Luonnistuu missä tahansa kulku ( esim. möykkyisessä maastossa). Kasattuna saa kohtuu pieneen tilaan ja renkaat on helppo irrottaa ja laittaa takaisin.
 
"Deedee"
Itsekin näin tyylitietoisena lastenvaunuhulluna ajattelin noita Bugiksen Bee rattaita. Kävin jopa testaamassa ja olihan ne hyvät, mutta painoraja-asia jäi todella mietityttämään, kun myyjäkin vielä korosti, että takuu ei sitten korvaa, jos kyytiläinen on yli 17 kg ja jotain sattuu istuinosalle... Meillä on kaksi muksua, varsin isokokoisia molemmat ja vanhempi on juuri tuon 17 kg. Ikänsä puolesta (2,5) tarvii kuitenkin varmaan levähdyspaikan vielä silloin tällöin ja varsinkin pitkillä matkoilla, joten lähdin uudelle kierrokselle avoimin mielin. Löysin sitten Peg Perego Book Classicon. Ei halpa, mutta tyylikäs ja hyvin suunniteltu, laadukkaat renkaat, erittäin suojaava kuomu (vetskarilla aukee lisäosa), hyvä jousitus ja kevyet työntää jopa silloin, kun lapset istui kyydissä sylikkäin. Tämä viimeisin siis vain tietenkin hätätapauksia varten, mutta vaikka virallinen painoraja on 15 (kuten yleennsä näissä säädöksistä johtuen), testattu on kuulemma 30 kg asti. Jenkeissä painoraja taisi olla 20 kg, eli nämä menee pitkään. Kasaus onnistuu yhdellä nopealla liikkeellä, joskin tilaa vie enenmän kuin sateenvarjorattaat. Tavarakori on valtava. Mä oon vakuuttunut. Ulkomailla tästä myydään myös Book Pop up -versiota, jossa istuinosan saa kummin päin vaan... Meille toki riittää nää. :)
 

Yhteistyössä