Oletpa hankala *tarjoaa banaanin ja kupillisen kahvia*
en ole ikinä juonu kahvia mutta banaanin vosi syödä. :xmas:
Oletpa hankala *tarjoaa banaanin ja kupillisen kahvia*
Eikö? :xmas:Etkö sinä huomaa että tässä ketjussa ei ole sellaisia?
Niin no joo, sinä!Alkuperäinen kirjoittaja Äkäinen Hra Majuri;27708047:Eikö? :xmas:
"hyvä ruoka parempi mieli".Alkuperäinen kirjoittaja päätön;27708037:
en ole ikinä juonu kahvia mutta banaanin vosi syödä. :xmas:
laita vaikka lasinpesunesteeksi."hyvä ruoka parempi mieli".
Meilläkään ei kukaan juo tuota lahjaksi saatua konjakkia, eikä viskiä tai tequilaa. Konjakin ja viskin saan tuhottua leivonnaisiin, mutta mihin lykkään tequilan?
Minä voisin ottaa sen hedelmäkakun, näyttää siltä etten tänä vuonna kerkeä tekemään ja ainakin vanhin poika tulee kysymään sen perään.Jos se on avaamaton niin lahjaksi muille mää just mietin että mihinkä tuon hedelmäkakun tunkis, mun täti aina tekee niitä ja me ei olla kuivakakkutyyppejä
Nousiskohan päähän ajaessa? :OAlkuperäinen kirjoittaja päätön;27708176:laita vaikka lasinpesunesteeksi.
Taatelikakku ei iske, äitini teki niitä ja sain tarpeekseni jo lapsena. Mun hedelmäkakussa on luumua, rusinaa, aprikoosia, mantelia ja konjakkia.Alkuperäinen kirjoittaja päätön;27708187:taatelikakku olis hyvää. mutta en osaa tehdä semmosta.
Minä en tykkää taatelikakusta. Jotenkin liian kosteeta ja taatelista.. Suklaakakku on parasta kuivista kakuista. Tai tiikerikakku. Tai piimäkakku.Alkuperäinen kirjoittaja päätön;27708187:taatelikakku olis hyvää. mutta en osaa tehdä semmosta.
tiikeripulla on kyllä hyvää.Minä en tykkää taatelikakusta. Jotenkin liian kosteeta ja taatelista.. Suklaakakku on parasta kuivista kakuista. Tai tiikerikakku. Tai piimäkakku.
Löytyykö sulta ohjetta tähän?Taatelikakku ei iske, äitini teki niitä ja sain tarpeekseni jo lapsena. Mun hedelmäkakussa on luumua, rusinaa, aprikoosia, mantelia ja konjakkia.
HedelmäkakkuLöytyykö sulta ohjetta tähän?
Ehtisi vielä tekeytymään ennen joulua.
Kotoa löytyis kaikki muut paitsi aprikoosi, vois ehkä laittaa tilalle viikunoita,
niin ja viikunahillokekin tartteis tehdä.
KiitoksiaHedelmäkakku
175 asteinen uuni, noin 60 min. 2 litran vuoka
200 gr voita, 2,5 dl sokeria, 3 isoa kananmunaa, yhden sitruunan revitty kuori, 2 dl korintteja (pieniä rusinoita), 15 pieneksi hakattua kuivattua aprikoosia, 10 pieneksi hakattua kuivattua luumua, 1 dl hillotettua appelsiininkuorta, 50 gr. mantelirouhetta, 4 dl vehnäjauhoja + 1 teelusik. leivinjauhetta. 3 rkl konjakkia. Viskikin käy tai sitruunamehu.
Voi ja sokeri vahdotetaan, kananmunat lisätään yksitellen, hedelmät ravistellaan pienessä määrässä jauhoja ja lisätään seokseen (ei vatkaamalla, käännetään). Manteli ja sitruunankuoret+appelsiininkuoret lisätään.
Sitten lisätään vehnäjauho-leivinjauhesekoitus ja konjakki.
Anna kakun seistä päivän pari leikkaamatta sitä.
Minä en ole koskaan laittanut noita hillotettuja appelsiininkuoria, mutta ne kuuluvat reseptiin.
taidan kokeilla että tuleeko jotain muutaki kun sutta ja sekundaa.Hedelmäkakku
175 asteinen uuni, noin 60 min. 2 litran vuoka
200 gr voita, 2,5 dl sokeria, 3 isoa kananmunaa, yhden sitruunan revitty kuori, 2 dl korintteja (pieniä rusinoita), 15 pieneksi hakattua kuivattua aprikoosia, 10 pieneksi hakattua kuivattua luumua, 1 dl hillotettua appelsiininkuorta, 50 gr. mantelirouhetta, 4 dl vehnäjauhoja + 1 teelusik. leivinjauhetta. 3 rkl konjakkia. Viskikin käy tai sitruunamehu.
Voi ja sokeri vahdotetaan, kananmunat lisätään yksitellen, hedelmät ravistellaan pienessä määrässä jauhoja ja lisätään seokseen (ei vatkaamalla, käännetään). Manteli ja sitruunankuoret+appelsiininkuoret lisätään.
Sitten lisätään vehnäjauho-leivinjauhesekoitus ja konjakki.
Anna kakun seistä päivän pari leikkaamatta sitä.
Minä en ole koskaan laittanut noita hillotettuja appelsiininkuoria, mutta ne kuuluvat reseptiin.
On on...Vau, tänne on ilmaantunut tämmönen ketju. Tämä sopii mulle. Toivottavasti tämä myös oikeasti on otsikon kaltainen, eikä vaan olevinaan.
Kokeile ihmeessä, tuo kakku kelpaa meidänkin miesväelle vaikka he eivät muuten hedelmäkakuista välitä. Resepti on vanha, joku 60-luvun malli.Alkuperäinen kirjoittaja päätön;27708595:taidan kokeilla että tuleeko jotain muutaki kun sutta ja sekundaa.
muokkaus:
en epäile reseptiä vaan omaa osaamista leipomishommissa..