Onko teistä sopivaa ja fiksua käyttää vuoden 1918 sodasta nimeä vapaussota?

"vieras"
Eläissäni en ole tuollaista sanonut, mutta enpä ole eläissäni tuollaiseen puheeseen törmännyt. En ole eläissäni kuullut kenenkään puhuvan noin valkoista historiaa yhtään missään. Siksi tuo kommentti.
Olet tottunut siis punaiseen historiaan vai mikä mättää... termit joita käytät eivät kuullosta kovin neutraaleilta... ollaksesi neutraalista suvusta.

Se että suvustasi ei kukaan osallistunut ei tarkoita sitä, että sympatiat eivät olisi olleet jomman kumman puolella.
 
  • Tykkää
Reactions: Big Bang Theory
Voi huh huh...minä uskon, että lapsesi olisi tehnyt ihan omat päätelmänsä tästä sodasta ilman sinun valkoinen suku-meidän normaali, neutraali suku-päätelmiä. Ihan oikeasti nyt eletään 2012 lukua. Historia on erittäin mielenkiintoinen aine ja anna lapsesi ajatella itse.
Vallan mielelläni olisin antanut. Mutta jos olisin ollut hiljaa, lapseni olisi ottanut ainoana totuutena tuon, mitä opettaja sanoi. Enkä ole lapselleni kertonut mitään valkoisista suvuista, kunhan totesin asiallisesti, että olen eri mieltä asiasta. Ja kun lapsi kysyi lisää, selitin mikä on toisin.
 
"ptr"
On sopivaa, fiksua ei ehkä ole käyttää tuota nimitystä pelkästään. Perusopetuksessa toki pitää tuoda esille sodan muutkin puolet ja ulottuvuudet. Valitettavan vähän sisällissodasta vieläkään voidaan puhua puolueettomasti.
 
"vieras"
Kansalaissota, luokkasota, vapaussota, sisällissota, punakapina - Suomen historian traagista, kansan kahtia jakanutta ja syvät arvet jättänyttä ajanjaksoa edelsivät vuoden 1917 lakot ja mielenosoitukset kahdeksan tunnin työpäivän puolesta. Ensimmäisen maailmansodan aiheuttama epävakaa tilanne, Venäjän vallankumous ja elintarviketuonnin loppuminen Venäjältä, niiden seurauksena elintarvikepula ja työttömyys etenkin eteläisen Suomen asutuskeskuksissa kärjistivät työväestön mielialoja ja johtivat punakaartien järjestäytymiseen ja aseistautumiseen. Myös sodan toinen osapuoli järjestäytyi suojeluskunniksi ja valkokaarteiksi. Taistelut puhkesivat eri puolilla maata tammikuun lopulla 1918 ja päättyivät huhti-toukokuun vaihteessa, saksalaisten joukkojen noustua maihin, punakaartien häviöihin tai antautumisiin.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";27658334]
Se että suvustasi ei kukaan osallistunut ei tarkoita sitä, että sympatiat eivät olisi olleet jomman kumman puolella.[/QUOTE]

Omasta suvustani ainakin tiedän, että siellä oli moni kusi sukassa niin hiljaa kuin voitiin, pelosta. Ei sen takia, ettei olisi ollut aatteita, mutta pelko oli isompi. Eikä siitä oltu jälkikäteen ylpeitä, eikä sanottu esimerkiksi neutraaliudeksi sitä. Kauan meni, että mistään edes puhuttiin. Osa lähti Neuvostoliittoon ja sille tielle katosi, ei sekään mikään suvun kohokohta ollut.
 

Yhteistyössä