Lapsella kuumetta 38,2. Panadol-liosta voin antaa vasta 4h päästä..

  • Viestiketjun aloittaja APUAAAAA!!!!
  • Ensimmäinen viesti
APUAAAAA!!!!
Apuja?! Päivystyksestä käski antaa burana-supon,joita mulla ei ole. Viilennys ulkoisesti tuntuu pahalta lapsen ja mun mielestä..Ja siis 3kk rokotus saatu tänään. Neuvolasta käski hankkia supot tai liuoksen. Liuosta suositteli mieluummin. Burana supoista ei maininnu mitään.


ONKO KETÄÄN KUOPIOLAISTA LINJOILLA JOKA ASUU PETOSELLA JA JOLLA BURANA SUPPOJA LÄÄKEKAAPISSA?! Ihan kamalaa kun lapsi on ihan kuuma :(
 
rauhootu
ei paniikkia...vasta jos menee yli 39 niin kannattaa alkaa olemaan tarkempana.
ja jos kuume pumppaa ees taas perättäisinä päivinä.
Meillä joskus oli 39 sit taas likinormaali 39 ...lääkäriin kysyivät että montako päivää ollut..pari...mitä te täällä teette!!!eikun kotio.
no kulu pari päivää...poju ei enää juonut eikä syönyt...meni suht veltoksi...lääkäriin...tulehdus arvot...piipaa autolla yliopistolliseen ja letkulla antibioottia suoneen...keuhkokuume.
Viikko siellä ja kaikki taas ok.
 
"Vieras"
No en olis ollenkaan kummissaan noin vähästä kuumeesta. Pidä kevyellä vaatetuksella ja toivo että nukahtaa.. Moni ei noilla lukemilla antais mitään lääkettä vaan seurailisi..
 
"..."
Sun on pakko yrittää nyt viilentää ulkoisesti tai sitten lähdet päivystykseen, josta varmaan saat suppoja jos et mistään muualta saa.
Koita nyt rauhoittua, onneksi kyseessä on rokote että tiedetään kuumeen syy eikä ole mitään pelkoa mistään tulehdustilasta esimerkiksi. Eli nyt pääasia on kuumeen laskeminen ja viilennys.
 
APUAAAAA!!!!
Jepjep..no just nimenomaan tuota piipaa-autolla sairaalaan-systeemiä en halua,et jos sais apua jostain.. Eikö ne vois vaan antaa päivytyksessä mulle kouraan pari suppoa ja sillä selevä. Huomenna aamulla apteekista hakisin lissää :headwall:
 
"Vieras"
Jepjep..no just nimenomaan tuota piipaa-autolla sairaalaan-systeemiä en halua,et jos sais apua jostain.. Eikö ne vois vaan antaa päivytyksessä mulle kouraan pari suppoa ja sillä selevä. Huomenna aamulla apteekista hakisin lissää :headwall:
No nyt rauhoitu, tuo ei oo paha kuume, ilman kuumelääkkeitö on selvitty pitkin ihmiskunnan historiaa.. Kyse ei oo kuitenkaan siitä että vaivalla ois joku vaarallinen sairaus vaan ihan tavallisesta rokotereaktioista, joka ei oo vaaraksi, ompa vaan muuten vaan inhottava.
 
APUAAAAA!!!!
Säälittää noin peeni,kun on kuumetta :( Ja nii kuumakin..Huutaa kuin syötävä kun kosteen harson laittaa iholle.. Lapsonen kyllä nukkus jos en tuolla harsolla räpeltäs ihoa. Voivoi..jep esikoinen on ;)
 
"..."
Jepjep..no just nimenomaan tuota piipaa-autolla sairaalaan-systeemiä en halua,et jos sais apua jostain.. Eikö ne vois vaan antaa päivytyksessä mulle kouraan pari suppoa ja sillä selevä. Huomenna aamulla apteekista hakisin lissää :headwall:
Nimenomaan kun teitä tuskin kiidätetään piipaa autolla minnekkään kun kuumeen syy tiedetään -> rokote. Itselläni ei ollut harmainta hajua lapseni kuumeen syystä, lääkärin mielestä keuhkot ja kaikki kunnossa, ei vauvarokon merkkejä ja siksi jouduimme sairaalaan. Sairaalassa todettiin virtsatietulehdus, johon alle kuukauden ikäinen ressukkani sai suoneen sen antibiootin, eli päähän laitettiin se...juttu jonka nimeä en nyt muista! :D
Mutta kuten huomaat niin täysin eriasia kuin teidän tilanne, rokottee jälkeinen tilanne. Saat varmasti supot päivystyksestä jos menet.
 
"..."
Alkuperäinen kirjoittaja Lilii lisänimetön;27151077:
Ei hyvä luoja mitään päivystystä tai ambulansseja. Onhan tuollaiset puheet vitsailua, onhan...
Aina ei ole pahasta turvautua lääkäriin, jos omat kuumelääkkeet on sellaiset joita ei voi antaa monene tuntiin. Jospa kuume pomppaa 4 tunnissa 39 asteeseen, kyllä pienen vauvan kuumetta pitää yrittää laskea. Mielenrauhan äitikin saisi kun hakisi päivystyksestä supon yöksi, ei äidinkään tarvitsisi pitkin yötä mitata kuumetta ja kolmelta yöllä herätä antamaan panadolia. Piipaa autosta nyt ei kukaan puhunut kun omalla kohdallaan omassa tarinassaan.
Jotkut haluavat hankkia lapselleen helpotusta ja apua, eivätkä pelkää lääkäreitä.
 
[QUOTE="...";27151096]Nimenomaan kun teitä tuskin kiidätetään piipaa autolla minnekkään kun kuumeen syy tiedetään -> rokote. Itselläni ei ollut harmainta hajua lapseni kuumeen syystä, lääkärin mielestä keuhkot ja kaikki kunnossa, ei vauvarokon merkkejä ja siksi jouduimme sairaalaan. Sairaalassa todettiin virtsatietulehdus, johon alle kuukauden ikäinen ressukkani sai suoneen sen antibiootin, eli päähän laitettiin se...juttu jonka nimeä en nyt muista! :D
[/QUOTE]
Kanyyli. Meidän junnulla oli kans, ensin kädessä ja kun se tukkeutui niin päässä. Otin tietty valokuvankin siitä :cool:
 
"Vieras"
Lopeta se lapsen kiusaamine ja anna sen nukkua! Vähän vaatetta ja seurailet sekä annat maitoa.
Tuo lämpö on vielä tosi "alhainen", usein pienillä voi nousta lähelle 40 astettakin kuume, eikä vielä ole hätää.
Etenkin kun tosiaan tiedätte että rokotuksesta johtuu ja lapsi ei ole "oikeasti" kipeä.
Eli rauhoitu hyvä ihminen.
 
äippä x2
Voi sua, rauhotu. Meillä esikoisella kuumekouristuksia (ei tuu noin pienelle) ja tossa kuumemäärässä ei vielä kourista. Toi on oikeesti lapselle aika pieni kuume vielä (aikuiselle se olis jo kova mut lapselle ei, vaikka olis yli 39 ni ei sekään oo epänormaalia) otat lapselta vaan vaatteet pois ja jos nukahtaa niin pelkkä lakana päälle. Se panadolin annostus kun on 8 tunnin välein ni ei oo vakavaa vaikka antaisit esim. 6 tunnin päästä edellisestä (meille ihan yliopistollisesta sairaalasta sanottu näin) esikoisella on muutenkin panadol 6 tunnin välein, mut kuopuksella jolla ei kouristuksia ni pääasia et vuorokauden aikana ei anna sitä yli 3 kertaa. Meillä tullu rokotteista kuopuksella aina yli 39 kuumetta ja kestäny sen rokotepäivän ja siitä seuraavan päivän ja sit laskenu. Mut siis mitään hätää ei oo, kuhan juo ni ei oo mitään hätää.

Ja mä tiedän miltä susta tuntuu, esikoisen kans olin yhtä vauhkona aikoinaan :) mut ei sun pikkusella oo mitään hätää.
 
[QUOTE="...";27151123]Aina ei ole pahasta turvautua lääkäriin, jos omat kuumelääkkeet on sellaiset joita ei voi antaa monene tuntiin. Jospa kuume pomppaa 4 tunnissa 39 asteeseen, kyllä pienen vauvan kuumetta pitää yrittää laskea. Mielenrauhan äitikin saisi kun hakisi päivystyksestä supon yöksi, ei äidinkään tarvitsisi pitkin yötä mitata kuumetta ja kolmelta yöllä herätä antamaan panadolia. Piipaa autosta nyt ei kukaan puhunut kun omalla kohdallaan omassa tarinassaan.
Jotkut haluavat hankkia lapselleen helpotusta ja apua, eivätkä pelkää lääkäreitä.[/QUOTE]

Päivystys on paikka, jonne mennään kun on oikeasti tarvetta. Ei se oo apteekki, eikä sinne mennä hakemaan mielenrauhaa kun ei ole oikeasti mitään hätää.

Siis ihan oikeasti. Rokotereaktio. Eikä kuumetta ole juuri nimeksikään. Miksi paniikki?
 
"Vieras"
Ja millon annoit sen panadolin? En muista mikä siinä oli tuo väli, oliko just sen 4h, eli oot antanut lääkkeen ihan vasta? Jos näin, niin odota että se vaikuttaa.
Ja muuten, ne supot toimii hitaammin ja ainakin meillä niiden laitto ollut todella vaikeaa. Vauvat puristaneet niin kovaa vastaan ettei saa sisälle ja jos onnistuukin, niin kakkaavat ne samantien ulos, joten teho 0. Nesteillä meillä pärjätty, burana kyllä tehokkaampaa, mutta löysin sen vasta kuopuksen vauva-aikana, eli esikoisen kanssa mentiin tolla panadolilla.
 
Suositellaanko vielä jossain suppoja? Meillä päin sekä neuvolassa, että apteekissa on ohjattu ostaan myös buranaa liuoksena.

Lapsi vaan vaippasilteen sänkyyn ohuen peiton alle, annat nukkua jos kerran nukkuu, ja rauhotut ite :)
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä