Mitäs mieltä olitte Anthony Bourdainin Suomi-jaksosta?

  • Viestiketjun aloittaja Lunatic
  • Ensimmäinen viesti
"fani"
Hauska jakso oli! Kivemman saunan olisivat saaneet valita ja sen kuppauksen ohittaa kokonaan mut muuten just hyvä. Pieni myötähäpeä tosin niitä kännissä örveltäviä kansalaisia kohtaan syntyi. Ja se ananas! WTF?
 
"..."
Joo se sauna oli kammottava, kuten myös se dokaava perhe..Kyllä, tunsin häpeää vaikka olis kuinka pilke silmäkulmassa tehty jakso..

Kyllä taas näytetää maailmalle kuinka suomi on hieno maa.
 
"tii-"
Lisäksi, jos he olisivat halunneet lähteä Helsingin ulkopuolelle, niim olisivat varmaan lähteneet? Taitaa vaan tossa ohjelman teossa olla aika tiukka tahti, ettei kovin moneen paikkaan ehdi.
Jep. Bourdainhan sanoi, että on käynyt Ruotsin Lapissa eikä siksi kaipaa Suomen Lappiin. Ja halusin nimenomaan talvella Suomeen. Helsinki vaan ihan oikeasti näyttää Neuvostoliittolaiselta kaupungilta talvella. :D


Minusta ohjelma oli todella hauska. Bourdain juo jokapaikassa suunnilleen yhtä paljon, joten se ei ollut yllättävää. Se poro-ravintolahan oli hienosteluruokapaikka, mihin sen muka olisi lisäksi pitänyt mennä? En ihan täysin tiedä kaikkea suomalaisista huippuravintoloista, mutta aika moni niistä ei tarjoile perinteistä suomalaista ruokaa. Tuskin Bourdainia kiinnosti Tomi Björkin aasialaiset herkut? Olihan siinä hulvatonta meininkiä ja sen mannepaikan ruoka näytti hyvältä ja tehtiin paikan päällä. Tavallisissa suomalaisissa paikoissa saa yleensä pakasteesta kaivettuja puolivalmisteita lautaselleen.
 
näinonjuu
Enemmän tosta venäjä tuli mieleen ku suomi.
Ja miksi ne kävi jossain moskova- ja mustalaisbaareissa? Kun ei tommoset suomessa oo mitenkään ylisiä. Ja tosiaan kaiken ankeus ja jatkuva viinan kittaus oli melkoisesti liioiteltua ja sellaisena ärsyttävää.
Täysin samaa mieltä. mun oli pakko sammuttaa koko rakkine ku rupes kiskoo etulohkoo... mikään suomi jakso ollu vaan joku muu....
 
meillä ainakin mies tykkäsi ja ihmetteli miksen mä ollut mitään puhunu kuppauksesta tai jokamiesrallista. Ööh, taisin mä sen kuppauksen mainita joskus ohimennen monta vuotta sitten :)

ihan kiva viihdeohjelma oli ja meidän mielestä ihan jees, ei ollut sieltä pahemmasta päästä! Noh, ehkä ne alapääjutut olis voinut jättää pois, mutta onhan noitakin perheitä suomessa useita. Joten kaipa sekin läpileikkaus sosiaalisesta kakusta on sallittavaa. Ehkä muitakin ruokia olis voinut olla kuin karjalanpaisti,poro ja vodka.

Meillä kyllä noi grillit ei tuppaa laittaa ananasta jokapaikkaan, ja sekin oli meihen mukaan ERITTÄIN epäilyttävää :D
 
hyvä
Ei jaksossa ollut mitään häpeämistä. Bourdainhan kehui suomalaista ruokaa hyväksi. Tämä ohjelmahan ei kuitenkaan ole mikään matkailuohjelma, jossa haettaisiin hyviä lomakohteita.
 
Voi kyynel, ettekö te koskaan ole helsinkiläistä yleistä saunaa nähneet? :D

Erittäin perinteinen instituutio, toisin kuin teidän muotoilluilla lauteilla ja lasiseinillä stailatut, löylytuoksuilla höyrystetyt infrapunahärpäkkeet, jotka ei suomalaista saunaa ole nähneetkään. :LOL:
Itse asiassa sauna näytti kiuasta lukuunottamatta hyvin likelle erästä Pajalan(Ruotsissa) uimahallin saunaa. :D Paitsi siellä ei tainut olla homekasvustoa katossa. :D
 
  • Tykkää
Reactions: lissukka.
Lunatic
[QUOTE="Tohtorin pätevyys";27066668]Mitä pahaa tuossa jaksossa muka oli? Bourdainhan vaan kehui suomalaista ruokaa :D Ei yhtään poikittaista sanaa tullut ruuan suhteen.

Vissiin ei ole ihmisille muuten tuttu koko tv-sarja... pelkän suomijakson ovat katsoneet.[/QUOTE]

Minusta tossa jaksossa ei taas keskitytty tarpeeksi ruokaan. Yleensä se jotenkin kommentoi ruokia, ja muutenkin.. tossa vaan totesi sen perheen karjalanpaistista että hyvää on, ja grilliruuasta että ei oo hyvää.
 
"sondersson"
[QUOTE="vieras";27067437]Niiden ois pitäny tulla tänne kesällä ja grillata jossain mökillä kalaa ja makkaraa uusien perunoiden kanssa =)[/QUOTE]

Kuka hemmetti tuollasta jaksaa aina katsoa? Eikö ole kiva että joskus on jotain erilaista? Mulle tuli kauhea hinku päästä noihin mestoihin missä nuo kävi, paitsi siihen lappilaisravinteliin (niin nähty).
 
Positiivista jaksossa oli se Lappi-ravintola, myöskin se ruoka mitä se perhe tarjosi, eikä se mustalaisravintolakaan pahempi paikka ollut.

Negatiivista oli se väite, että suomalaiset olisivat kokoajan kännissä ja se perheen ryyppääminen oli jotenkin todella nolon näköistä hommaa. Hirvitti myöskin se sauna, koska minua ei koskaan saisi sen näköiseen saunaan, koska on olemassa paljon parempiakin. Ihan homeessa koko paikka. En myöskään ymmärtänyt sitä majoneesia ja ananasta siinä ranskalaisissa ja makkarassa, enkä kyllä siinä lihapiirakassakaan. Ananas ja majoneesi käy hyvin moniin ruokiin, mutta jotenkin noissa ne näytti aika hirvittävältä.

Muuten kyllä pidin jaksosta, koska Anthony ei halunnut minnekään lappiin ja halusi varsinkin talvella tulla, joten kait tuo oli ihan hänen toiveiden mukainen reissu.
 
Lunatic
Voi kyynel, ettekö te koskaan ole helsinkiläistä yleistä saunaa nähneet? :D

Erittäin perinteinen instituutio, toisin kuin teidän muotoilluilla lauteilla ja lasiseinillä stailatut, löylytuoksuilla höyrystetyt infrapunahärpäkkeet, jotka ei suomalaista saunaa ole nähneetkään. :LOL:
No toi yleinen sauna oli kuin suoraan tsekkiläisestä vankilasta.. homekatto kruunasi kaiken.
Ja sori vaan, suomalainen sauna ei ole kaakelinen, vaan puinen.
|O
 
Lunatic
Ehkä tossa jaksossa yritettiin saada aikaan Kaurismäki-elokuvien tunnelmaa.


Kyllä toisaalta olen ihan tyytyväinen ettei ollut mitään mökkisuomalaisia tai muita keskiluokkasia hihhuleita päästetty ohjelmaan, mutta nyt tuli tosiaan liiaksi venäjä mieleen.. bresnevin puheita ja leninin kuvia, hemmetti.
:xmas:
 
Lunatic
[QUOTE="sondersson";27068190]Oot tainnu kattoo koko ohjelman puolella silmällä.[/QUOTE]

Kenties, haluisin nähdä sen kyllä vielä toistamiseen, kun en ihan alusta asti kattonut. Mahdetaankohan sitä uusia.
 
"vieras"
Minusta ohjelma oli juuri niin ankea kuin pelkäsinkin. En kyllä koskaan jalallanikaan astuis Suomeen ton ohjelman perusteella, jos olisin joku muun maalainen matkustelija-tyyppi. Kyllä oli niin kolkkoa ettei tosikaan, se saunakin, eikö tosiaan viihtysämpää löytynyt..
Ja yleensä kun Anthony ohjelmiensa lopussa kehuu ainakin sarkastisesti maata jossa vieraili, niin tällä kertaa ohjelma loppui siihen kun Anthony päästeli yök-ääniä ja pyyhki makkaraperunoita kameran linssistä.:eek:

Ja se ananas grilliruuassa, mitä helvettiä?
muutakin kuin mitä ohjelma näyttää. Anthonyn ohjelma formaatti on sitä että etsii niitä ryyppy juttuja ja näyttää muutkain kuin sen kliseen.
 
cccc
[QUOTE="vieras";27065715]Samaa mieltä. Ne ketkä katselee Bourdain ohjelmaa voisi tullakin Suomeen tuon jakson perusteella mutta ei sellaisen jossa esitetaan jotain kesämökkiä jossa syödään mansikoita ja sievästi juodaan itsetehtyä mehua :D Te jotka kauhistelette ette vissiin itse tunne kovin montaa ulkomailla asuvaa tai ette itsekään matkustele paljon. Nykyään matkustajat keskimäärin hakee ihan muita kokemuksia kun se turvallinen turistirysä ;)[/QUOTE]

Eli kun sanon eriävän mielipiteen, en vissiin tunne ulkomaalaisia.
:headwall:
 

Yhteistyössä