Mitä sairasta on siinä, että koko perhe saunoo yhdessä iästä ja sukupuolesta riippumatta?

[QUOTE="vieras";26353048]Mene vaikka lenkille tai pese hiukset. Tämä on vähän lapsellista, jos et voi ninaTT:n peesailulla ratsastaa, aloitat tämmöisen.[/QUOTE]

Okei, sinusta on lapsellista keskustella? Kerro lisää. :)
 
Lunatic
Minusta sekasauna vieraiden kesken on ok, mutta että isä ja tytär samassa saunassa... nooooo way jose.
Tai että nainen aikuisten veljiensä kanssa samassa saunassa.. hieman kinkyä sanoisinko.
 
Mulle tulis myös vähän ilkee olo jos kuulisin, että mun aikuinen ystävä saunois aikuisen veljensä tai isänsä kanssa. Mut en kyllä tiedä miten siitä saa sairasta..
Mut toisaalta unohtaisin sen asian varmaan lähes samantien.
Mä olen huomannut jo teini-iässä, että moni ystävä piti sitä outona. Tuli vähän yllätyksenä, kuinka harvinaista koko perheen kesken saunominen on tietyn iän jälkeen. Sentään Suomessa asutaan eikä Jenkeissä.
 
Mielestäni siinä ei ole mitään eroa, saunooko esim. teini-ikäinen tyttö isänsä vai äitinsä kanssa. Jos/kun joskus saan lapsia, en aio kieltää heitä tietyssä iässä tulemasta kanssani samaan aikaan saunaan.
 
vrs
Mä en kyllä saunois vanhempieni kanssa. :xmas:

(Äitiin en siis oo missään väleissä ja isäänki korkeintaan asiallisissa).

Appivanhempien kanssa taas oon joutunu tahattomasti kuutamouinnille ja se oli ensin vähän hämmentävää, mut vaan, koska vähän yllätyin ku appiukko (rauha sielulleen) munasiltaan hyppäs pommin järveen. :D

Sauna on sauna, eikä mikään pornoluola. Alastomuus on luonnollista.
 
  • Tykkää
Reactions: tytsi-89
En näe sitä sairaana tms, mutta toisaalta pidän ihan normaalina sitä että murrosikään tultaessa nuori ei enää halua näyttäytyä alasti eri sukupuolta olevien omanikäisten tai vanhempien ihmisten seurassa. Silloinkaan kun nämä ovat samaa perhettä. Omat seurustelusuhteet poislukien.

Tietysti ihmiset suhtautuvat näihin erilailla ja jotkuthan tykkäävät sekasaunoa liki vieraidenkin ihmisten kanssa jne, ei siinäkään sairasta. Mutta siis ihan ymmärrettävää ettei kaikki halua tuohon ryhtyä.

Ehkä se jos itselle saunominen oman isän ja/tai veljien kanssa tuntuu mahdottomalta ajatukselta, tekee myös sitä että vieraidenkin tekemänä tuo tuntuu oudolta.
Joillekin tulee sellainen vaihe murrosiässä ja heitä ei toki pidä sinne yhteissaunaan pakottaa tai painostaa. Jotkut tytöt lopettavat äidin kanssa saunomisenkin tietyssä iässä.

Ihmetyttää vieläkin ne palsta-aloitukset, joissa kysellään, minkäikäisen tytön vielä _uskaltaa_ päästää isänsä kanssa saunaan. :O Sellaisiakin on ollut. Jos mun pitäisi miettiä tuota, en antaisi ko. isän edes tavata lastani.
 
"vieras"
Kun mun poika tuli murrosikään kysyin hältä et haittaako suo et ollaan samaan aikaan saunassa,poika katto huuli pyöreenä,et ai miten niin?? Ei siis häirinnyt. Asumme kerrostalossa ja kerran viikossa on tuo tunnin saunavuoro,se on eräänlainen "viikon juhlahetki",sen jälkeen syödään herkkuja, pizzaa tms.
 
Juu, olen saunonu esim veljeni kans monta kertaa mut kyllä sitä niinku ylleensä on joko uikkarit tai pyyhe... Etten nyt sentään alasti sinne lähtis sen kans hillumaan.

Sen sijaan oon kyllä miespuolisten kavereitten kans saunonu tälle kevättäki, äijät oli alasti ja mulla oli pyyhe :D Kysyvät kyllä herrasmiehinä pitäskö heijänki laittaa pyyhkeet mut sanoin että olkaa niinku tykkäättä, niin mieki olen.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";26353192]Kun mun poika tuli murrosikään kysyin hältä et haittaako suo et ollaan samaan aikaan saunassa,poika katto huuli pyöreenä,et ai miten niin?? Ei siis häirinnyt. Asumme kerrostalossa ja kerran viikossa on tuo tunnin saunavuoro,se on eräänlainen "viikon juhlahetki",sen jälkeen syödään herkkuja, pizzaa tms.[/QUOTE]

Ja siis ei saunota kaksisteen,vaan mukana myös mies ja 5v. pikkusisko.
 
Lunatic
[QUOTE="Noo";26353140]Ei ole sairasta tai koko Suomi oli vielä jokunen kymmentä vuotta sitten, koska silloinhan käytiin saunassa koko väen kanssa.[/QUOTE]

Semmosta aikaa ei ole ollutkaan, että aikuiset tyttäret saunois isien ja veljiensä kanssa.
Kyllä siellä saunoissa on hilluttu ihan eri porukoilla.
 
"..."
[QUOTE="vieras";26353192]Kun mun poika tuli murrosikään kysyin hältä et haittaako suo et ollaan samaan aikaan saunassa,poika katto huuli pyöreenä,et ai miten niin?? Ei siis häirinnyt. Asumme kerrostalossa ja kerran viikossa on tuo tunnin saunavuoro,se on eräänlainen "viikon juhlahetki",sen jälkeen syödään herkkuja, pizzaa tms.[/QUOTE]

Mun tuleva 7-luokkalainen ei enään halua mun kanssa saunaan, joko menee yksin tai isänsä kanssa. Vuoden jo ehkä ollut näin.

Meillä kans tunnin saunavuoro ja mennään vuorotellen. Tietenkin!
 

Yhteistyössä