Kaksplussan virallinen ja asiallinen maahanmuuttoketju

Nyt kun palstan sensuuri on neuvostotasoa, niin tässä voisi keskustella keskitetysti maahanmuutosta ja siihen liittyvistä ongelmista tai hyvistä asioista.

Sana on vapaa! Tai no ei ihan vapaa, mutta asiallista keskustelua perusteluineen, kiitos!
 
"trolli"
Minä vastustan humanitääristä maahanmuuttoa, etenkin lähi-idästä ja Afrikan maista. Syinä huono integroituminen, rikollisuuden lisääntyminen ja naisen asema kyseisissä kulttuureissa. Pakolaiset mistä puhutaan Geneven sopimuksessa hyväksyn, tosin pienissä määrin.
Vastustan myös sitä, että kansalaisuuden saa ilman kielitaitoa, työpaikkaa ja integroitumista.

Minä en vastusta ihonvärin takia, vaan kulttuurillisten syiden takia. Ihonväri on aivan paska hailee.

Vastustan myös sitä, että kunnolliset suomalaiset leimataan rasisteiksi poliittisten ajatusten perusteella. Ja vastustan sananvapauden rajoittamista.
 
Mamuista on vain lähinnä hyviä kokemuksia henk.koht. tapaamisten muodossa. Entinen yläkerran naapuri oli mamuperhe (albaaneja) ja olivat niin mukavia ja auttavaisia. Lisäksi tytön tarharyhmässä yhden tarhalaisen äiti on ulkomaalainen ja on kyllä niin mukava ja sydämellinen.

Mutta itse vastustan kyllä sitä, että mamuille riittää rahaa koulutuksiin, asuntoihin, koulutuspaikkoihin jne. kun suomalaisilta niitä vähennetään tai ei viitsitä edes homekouluja korjata. Eli päättäjillä usein mamujen asiat menee omien kansalaisten edelle.

Ja sitten on vielä esimerkiksi niitä maksullisia taikku tai venäläisnaisia (ja miehiä), jotka verotta hierovat (lue huoraavat) yms. rikollisuutta. Eli jos mamu raiskaa/pahoinpitelee yms. kerrankin, niin eikun kotimaahan passitus eikä paluuta. Ei tarvita tänne yhtään enempää rikollisuutta, raiskatkoon, hakatkoon ja tappakoon siellä omassa maassaan.
 
[QUOTE="trolli";26114735]Minä vastustan humanitääristä maahanmuuttoa, etenkin lähi-idästä ja Afrikan maista. Syinä huono integroituminen, rikollisuuden lisääntyminen ja naisen asema kyseisissä kulttuureissa. Pakolaiset mistä puhutaan Geneven sopimuksessa hyväksyn, tosin pienissä määrin.
Vastustan myös sitä, että kansalaisuuden saa ilman kielitaitoa, työpaikkaa ja integroitumista.

Minä en vastusta ihonvärin takia, vaan kulttuurillisten syiden takia. Ihonväri on aivan paska hailee.

Vastustan myös sitä, että kunnolliset suomalaiset leimataan rasisteiksi poliittisten ajatusten perusteella. Ja vastustan sananvapauden rajoittamista.[/QUOTE]

Ei ainakaan tuo kohta pidä paikkaansa. Tässä lainausta maahanmuuttoviraston sivuilta osoitteesta migri.fi.

"Edellytykset

Voit saada Suomen kansalaisuuden, jos,

henkilöllisyytesi on selvitetty luotettavasti.
olet täysi-ikäinen, eli täyttänyt 18 vuotta.
asumisaikaedellytys täyttyy kohdallasi, eli olet asunut Suomessa riittävän kauan
nuhteettomuusedellytys täyttyy kohdallasi
et ole laiminlyönyt maksuvelvollisuuksiasi
olet selvittänyt, mistä saat toimeentulosi
sinulla on riittävä kielitaito."
 
"vieras"
[QUOTE="trolli";26114797]Jos tulee tänne tekemään töitä niin mikäs siinä. Loiseläjät saavat muuttaa muualle.[/QUOTE]

Samaa mieltä. Ja saisivat suomalaisetkin loiseläjät muuttaa pois myöskin. Rahan jakelu sossusta saa loppua.
 
[QUOTE="vieras";26114751]Asiallinen keskustelu perusteluineen alkoi huojua viestissä #3 ja hajosi täysin viestissä #4. Eipä kauan kestänyt. Ironista, että ketjun aloittaja itse ensimmäisenä rikkoi omia "sääntöjään".[/QUOTE]

Aah, noi videot ei vakuuttaneet sua. Malmön tilanne on ihan toivoton, monet youtube-pätkät ja muu uutistenluku ko.maasta kertoo totuuden tilastojen takaa. Ruotsin raiskaisluvut on samaa luokkaa Etelä-Afrikan kanssa. Siis Ruotsin! Malmön antisemitismi on myös kasvanut ja siihen on syynä muslimiväestö. Etsin sinulle debatin, jonka luin aiemmin tällä viikolla. Siihen menee hetki..

Tuon Suomen-jutunkin kohdalla, ajattelin, että kuva puhuu puolestaan. Onko sinusta väärin, että rikolliset karkoitetaan? Onko edes oikein, että he saavat valittaa korkeimpaan oikeuteen ja jos saavat, niin onko oikein, että KO antaa rikollisen ulkomaalaisen jäädä Suomeen?
 
Hyvä avaus :)

Väännän nyt vähän tikusta asiaa, ihan siinä toivossa että keskustelu lähtee käyntiin...kun ei ollut mitään varsinaista kysymystä aloituksessa.

Oma kantani maahanmuuttoon on kaksijakoinen. Nähdäkseni melko ongelmatonta on työperäinen maahanmuutto sekä rakkausperusteinen (on muuten kiven alla oleskelulupa vaikka olisi työpaikkakin valmiina!!). Ja mielestäni myös kotimaassaan kiistatta vainottuja (seksuaalisen suuntautumisen, poliittisten mielipiteiden tmv. syyn vuoksi) pitää auttaa täällä, ehdottomasti.

Toisaalta pelkään ghettoutumista, sitä että suomalaiset suvaitsevaisuuden nimissä luopuvat liikaa omasta kulttuuristaan, sitä että suomalaiset suvaitsevat liikaa myös vääryyksiä. Sitä, että maahanmuuton ikäviä puolia peittelemällä annetaan väärä viesti kaikille osapuolille. Täysin avoin tiedotus ja keskustelu minun mielestäni tulisi ajan oloon lieventämään ennakkoluuloja ja saattaisi molempia ääripäitä lähemmäs toisiaan. Ei pidä jättää tilaa salaliittoteorioille, ei pidä väheksyä suomalaisten pelkoja ja ajatuksia. Minun vainuni mukaan juuri se väheksynnän kokemus on ollut iso tekijä ilmapiiriä tulehduttamassa. Eikä tämä toisaalta koske ainoastaan maahanmuuttoa, vaan politiikkaa ylipäänsä.

Kolmantena mietin kyllä useinkin sitä, eikö olisi mitään keinoa auttaa edes osaa näistä ihmisistä kotimaassaan? En voi edes kuvitella, kuinka kauheaa on joutua lähtemään omasta kodistaan, jättää kaikki sukulaiset ja ystävät, koko elämä :(

Mietin kyllä paljon muutakin, mutta niistä kenties tuonnempana :)
 
"trolli"
Ei ainakaan tuo kohta pidä paikkaansa. Tässä lainausta maahanmuuttoviraston sivuilta osoitteesta migri.fi.

"Edellytykset

Voit saada Suomen kansalaisuuden, jos,

henkilöllisyytesi on selvitetty luotettavasti.
olet täysi-ikäinen, eli täyttänyt 18 vuotta.
asumisaikaedellytys täyttyy kohdallasi, eli olet asunut Suomessa riittävän kauan
nuhteettomuusedellytys täyttyy kohdallasi
et ole laiminlyönyt maksuvelvollisuuksiasi
olet selvittänyt, mistä saat toimeentulosi
sinulla on riittävä kielitaito."
Hienoa lakitekstiä, eipä vaan toteudu. Ihan faktana tiedän monia kansalaisuuden saaneita keillä ei ole kielitaitoa kun ehkä kaupassa käynnin verran.
"Olet selvittänyt toimeentulosi". Joo, kyllä ne sossun luukun tietää, samoin kelan. Toimeentulo sieltäkin tulee..
 
Mielestäni suomalaisen henkilön aviopuolison ja lasten tuominen Suomeen on perusteltua perheenyhdistämistä. Joissain tapauksissa myös isovanhempien (hyvin harvoissa tapauksissa kuitenkin).

Mielestäni perheenyhdistämisen syyksi ei saisi riittää henkilön suullinen/kirjallinen ilmoitus ottolapsesta. Ottolapsen asema tulisi todistaa paremmin, jotta huijaukset vähenisivät. Nykyäänhän köyhällä perheellä on mukamas 20 ottolasta 10 biologisen lapsen lisäksi. Myös biologisen lapsen todellinen biologisuus tulisi voida tarkistaa epäiyttävissä tilanteissa (esim. muka 20 biologista lasta).

Myös työperäinen maahanmuutto on mielestäni hyvä asia. Sillä saadaan lisää työntekijöitä aloille/työtehtäviin, joihin ei Suomesta ole tekijää löytynyt.

Humanitäärisistä syistä ja pakolaisaseman perusteella mielestäni voi ja pitääkin ottaa jonkun verran ihmisiä, mutta parempi tapa olisi löytää jokin keino auttaa näitä henkilöitä lähempänä kotimaataan, jolloin tulisi vähemmän ongelmia kulttuurierojen ja sääolojen yms vuoksi näille henkilöille itselleen.

Rikolliset saisi mielestäni karkottaa Suomesta. Myös jo aikaisemmin rikoksia tehtyjä en päästäisi Suomeen kovin heppoisin perustein, mikä on tapana esimerkiksi Australiassa. Tällä tavoin rikollisuus pysyisi ehkä paremmin aisoissa, koska riskit olisivat suuremmat.
 
ero
Mä voin heittää tähän ketjuun tämän. Pakolaisuuden pitäisi olla väliaikaista ja silti me puhutaan maahanmuuttajista joiden pitäisi kotoutua Suomeen.
Niin, maahanmuuttaja ja pakolainen ei ole sama asia. Maahanmuuttajia kun ovat kaikki maahan muuttaneet, eivät vain pakolaiset. Luonnollisesti myös pakolaisten täytyy integroitua (vaikka väliaikaisestikin, mikä on kyllä harvinaista, että palaisivat takaisin), sillä miten he muuten selviäisivät täällä?
 
"Hanna"
. Täysin avoin tiedotus ja keskustelu minun mielestäni tulisi ajan oloon lieventämään ennakkoluuloja ja saattaisi molempia ääripäitä lähemmäs toisiaan. Ei pidä jättää tilaa salaliittoteorioille, ei pidä väheksyä suomalaisten pelkoja ja ajatuksia. Minun vainuni mukaan juuri se väheksynnän kokemus on ollut iso tekijä ilmapiiriä tulehduttamassa. Eikä tämä toisaalta koske ainoastaan maahanmuuttoa, vaan politiikkaa ylipäänsä.
kki sukulaiset ja ystävät, koko elämä :(
Vaikea olla väheksymättä ja ottamatta tosissaan ihmisiä, jotka puhuvat neekereistä ja mutiaisista ja kaipailevat jotain Suomi-filmien maailmaa ja suljettuja rajoja. Heillä ei ole mitään käsitystä siitä, mikä on realistista eikä heillä myöskään selvästi ole moraalisesti samaa ihmisarvon käsitystä kuin itselläni.
 
Mä voin heittää tähän ketjuun tämän. Pakolaisuuden pitäisi olla väliaikaista ja silti me puhutaan maahanmuuttajista joiden pitäisi kotoutua Suomeen.
Tämä oli hyvin sanottu persujen nuivassa vaalimanifestissa: jos turvapaikanhakija lomailee tai lähettää lapsensa kotimaahan, on hän vapaaehtoisesti luopunut turvapaikasta tjsn. Näitähän on. Tullaan hakemaan turHapaikkaa ja seuraavaksi lähdetään samaan maahan serkun kaiman häihin tai lähetetään lapset 'oppimaan kulttuuri'.
 
"vieras"
Mutta itse vastustan kyllä sitä, että mamuille riittää rahaa koulutuksiin, asuntoihin, koulutuspaikkoihin jne.
Erittäin paljon on maahanmuuttajia jotka eivät ole saaneet senttiäkään valtiolta rahaa. Eli tuolla yleistetään että ikäänkuin kaikki maahanmuuttajat saisivat/olisivat saaneet jotain tukea/rahaa tms. Näinhän ei ole. Päinvastoin, moni maksaa varmasti paljon enemmän veroja kuin SINÄ.

Tuo on kuitenkin tosiallinen ongelma mutta ei voi yleistää. Ethän yleistä samalla tavalla suomalaistenkaan asioita.
 
[QUOTE="trolli";26114878]Hienoa lakitekstiä, eipä vaan toteudu. Ihan faktana tiedän monia kansalaisuuden saaneita keillä ei ole kielitaitoa kun ehkä kaupassa käynnin verran.
"Olet selvittänyt toimeentulosi". Joo, kyllä ne sossun luukun tietää, samoin kelan. Toimeentulo sieltäkin tulee..[/QUOTE]

"Minkälaisissa tapauksissa kielitaitoedellytyksestä voidaan poiketa?

Kielitaitoedellytyksestä voidaan poiketa esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

Jos olet vähintään 65-vuotias ja sinulla on Suomessa pakolaisasema tai oleskelulupa toissijaisen suojelun tai humanitaarisen suojelun perusteella.
Jos olet vähintään 65-vuotias ja oleskelet Suomessa muilla kuin edellä mainituilla perusteilla, riittää, että hallitset suomen tai ruotsin kielen ymmärtämisen ja puhumisen alkeet tai olet osallistunut säännöllisesti suomen tai ruotsin kielen opintoihin. Liitä hakemukseesi suomen tai ruotsin kielen opettajasi antama todistus kielitaidostasi ja osallistumisestasi kieliopintoihin.
Jos sinulla on sellainen vika, vamma tai sairaus, jonka vuoksi kielitaidon osoittaminen on mahdotonta tai kohtuutonta. Jos pyydät poikkeusta terveydentilasi perusteella, sinun täytyy liittää hakemukseesi lääkärintodistus, jossa selvitetään, miten sairaus juuri sinun kohdallasi estää kielen opiskelua tai oppimista.
Jos olet todistettavasti luku- ja kirjoitustaidoton, riittää, että hallitset suomen tai ruotsin kielen ymmärtämisen ja puhumisen alkeet tai olet osallistunut säännöllisesti suomen tai ruotsin kielen opintoihin. Liitä hakemukseesi suomen tai ruotsin kielen opettajasi antama todistus kielitaidostasi ja osallistumisestasi kieliopintoihin sekä todistus luku- ja kirjoitustaidottomuudestasi."

Muuta en osaa asiaan sanoa, kun en kenenkään kansalaisuudesta päätä. :)
 
"trolli"
[QUOTE="vieras";26114856]Samaa mieltä. Ja saisivat suomalaisetkin loiseläjät muuttaa pois myöskin. Rahan jakelu sossusta saa loppua.[/QUOTE]

Jokaisessa kansassa on osa, mikä elää toisten tuella. Voit googlettaa sanan huoltosuhde. Tämä on se asia mikä menee vituroilleen, kun koko ajan pienempi kansanosa elättää koko ajan kasvavaa kansanosaa.

Suomalaisille loisille ei voi mitään, ulkomaalaisille voi.
 

Yhteistyössä