Pikkukakkosta odottavat :)

Oottako kokeillu noita sormustestejä,tai kiinalaista kalenteria,että mitä se lupailee? Meillä kiinalainen kalenteri tyttöä,mutta sormustesti ei sano mittää,tai sit en vain osaa :D

Huomenna! Vihdoin :D

Voih! Joko Peikon migreeni on helpottanut? On sitten ehkä maailman kamalin tauti! Ja varsinkin raskausaikana,kun mulla ainakin tuntuu,että ei edes uni auta. Ja poikaa kun odotin,niin sillon joutu ekaa kertaa migreenin takia jopa oksentamaan.. Muuten kun on vain huono olo,mutta ei oo koskaan ennen oksennuttanu.

Mikäs muilla vointi? :)
 
Heippa! Pitäisköhän munkin ilmottautua tänne kun tuolla pikkukakkosten kuumeilijoissa kuumeilin ja nyt nt-ultrakin onnistuneesti takana=)
Eli LA 13.10. saraheinä oys

Meillä pikkuneiti on nyt noin 1v1kk eli ikäeroa olis tulossa 1v8kk.

Olo on muuten ihan ok, väsyttää paljon, mutta oon oksentanut päivittäin jostain rv6 saakka. Alussa voimakkaammin, oli vaikea saada vettäkään pysymään sisällä mutta nyt muutamia kertoja päivässä. Sama oli esikoisesta, paitsi oksensin paljon enemmän ja ihan synnytykseen saakka, toivoisin että nyt loppuis jossain välissä kun on jo nyt lievempää.

Hankintoja ei varmaan paljoa tarvi, kaikki muut on paitsi tuplarattaat ja vaatteita pojalle mutta niitä ehtii hankkia myöhemminkin jos poika tulee. Rattaita katsellaan ehkä käytettynä kun käyttöikä ei välttämättä meillä ole kuitenkaan pitkä, mutta helpompi silti jos saa molemmat rattaisiin kun käveltyä tulee välillä paljon ja yksi kiva sorsansyöttöpuisto on parin kilometrin päässä. Uudet rattaat on esikoiselle tilattu tosin, niissä aion työnnellä vauvaa sitten kun ihan lähialueilla pyöritään eikä esikoisen tarvi paljon kävellä.
Muutamia vauvanvaatteita oon jo tosin hankkinut kirpparilta ja siskolle oon ostanut myös kun odottaa kaksosia ja poikalupaukset on saanut, sieltä sitten saa pojalle vaatetta jos sellainen tulee. Mutta kyllä tulee varmaan jonkin verran hommattua niitä vielä lisää, eihän niitä voi vastustaa=)

saraheinä&pieni 12+2
 
Heips

Migreeni on helpottamaan päin, kiitosta kysymästä. :) Tänään on oikeestaan ollut melkeimpä päänsärytön päivä, muuten noita kipuja kyllä riittää, varsinkin lonkassa.. :kieh: Eipähän tullut mieleenkään kun ruvettiin pikkukakkosta puuhaamaan että tää toinen raskaus vois olla näin paljon kivuliaampi: johtuu just siitä että raskauksien väli niin lyhyt ja ei oo kroppa kerennyt palautumaan, liitokset paukkaa jne.. Mutta onneksi ollaan jo voitonpuolella ja palkinto mitä parhain :)

Miulle tuo kiinalainen kalenteri ei oikein auennut, tai se kuinka se "kuuikä" lasketaan? Itse oon siis syntynyt loppuvuodesta, hedelmöittymishetkellä länsimaisen iän mukaan oon ollut vielä 23 eli vaun laskutoimituksen mukaan miun kuuikä ois 23+1= 24 (tyttöä povais) MUTTA taas jonkun sivuston laskuohjelman mukaan miun kuuikä ois kuitenkin 25 (poikaa povais) :D Siis joo on epäselvää.. ja sit kun se kiinalainen kalenteri on erilainenkin sivustosta riippuen :D Mut puhdasta viihdettähän se on, mut ei auennut miulle ei. :D
Sormustestistä sain kaksi lasta, ensin tytön ja sitten pojan, eli se nyt näyttäis pitävän paikkaansa mikäli on poikalupausta uskominen :)
Näitten lisäks tuli vielä testattuu se soodatesti josta sain hyvät naurut itselleni :D (eli kustaan ruokasoodaan vaahtoaa=poika, ei vaahtoa=tyttö) ja poikapovaus tuli siitä :D
Jossain oli lueteltu niitä tyttö ja poikaoireita ja ne on kyllä olleet itsellä ihan sekaisin mm. tyttöä odottaessa miulla riehaantu ihokarvojen kasvu ja nyt oletettua poikaa odottaessa ei kasva karvat ei.. Ihan harmittaa kun leikkasin tukankin kun rupesin oottaa ajatuksella "nyt se kasvaa nopeeta takaisin" no ei kasva. :stick:
Mihin voisin yhtyä niissä tyttö/poika"oireissa" niin miulla tytöstä levis masu sivuille (samoin levis perse jee) ja nyt oletetusta pojasta oon enemmän levinnyt eteenpäin. Tytöllä sykkeet oli masussa 160-170, nyt oletetulla pojulla 135-145 :)

Jee meidän uudet rattaat tuli tänään ja hyvältä näyttäävät :kiss: Vielä kun uskaltais lähtee koeajolle, en oo vaan uskaltanu tonne kirkkaaseen auringonpaisteeseen lähtee kun pelottaa että paukaisee perkuleen migreenin takaisin..

Taiska87n kuulumisia odottaen! Onnea matkaan! :)

Peikko ja Otus 28+4
 
Hieno,että migreeni hellitti! Joo,kevätaurinko on petollinen! Pitäis olla hirmu hyvät aurinkolasit!!

Mutta neuvolasta palanneena ja kyllä,siellä pieni oli ja sydänki läpätti hienosti! Viikoista en vielkää tiedä,ko ei se lääkäri sanonu.. Mut ainakin se yli 6 koska sydämenlyönti näky :D 2 viikon päästä uus,jotta nähään,että raskaus on edennyt. Tämmöistä täällä <3
 
Hieno juttu Taiska87! :)

Miten te, varsinkin te joilla tulee pieni ikäero, ootte suunnitelleet nukkumajärjestelyt? Myö ollaan suunniteltu että vaavi nukkuu ekan 1/2 vuotta äippäpakkauksenkopassa, sitten 1v7kk esikoinen siirrettäisiin pinnasängystä lastensänkyyn, vaavi pinnasänkyyn. Saa nähdä toimiiko suunnitelma :D
 
taiskalle onnittelut hyvistä ultrakuulumisista! Hienoa, että kaikki on hyvin. :)

Peikolle ja muille migreenistä kärsiville täältä isot sympatiat. Mulla meni ekat 12 vkoa ilman migeenikohtauksia (yleensä kerta viikossa), mutta nyt on 2 viikon sisällä ollut jo kolme kohtausta. Kävin eilen lääkärissä, joka määräs betasalpaajia estolääkkeeksi, mutta en uskalla aloittaa kun tuoteselosteessa oli lueteltu hurjat vaikutukset sikiöön. :O Täytyy varmaan soitella teratologiseen tietopalveluun ja kysyä sieltä.

Jaahas, se olis sitten nukkumaanmenoaika taas. Mahtavaa tää raskausaika - jos on kymmeneltä hereillä, tuntuu, että on keskiyö... :D

Lumi & murunen 14+1
 
Nukkumisjärjestelyistä: Meillä nyt ei erityisen pientä ikäeroa tule: se 1v10kk, mutta esikoiselle on nyt jo ostettu lastensänky joka nököttää huoneessa, vaikka neiti nukkuukin vielä pinniksessä sen vieressä. Vauva tulee nukkumaan ekat kuukautensa riippukeinussa meidän sängyn päällä, joten esikoisella ei ole mikään kiire pois pinnasängystä:)

Tuttipullosta me luovuttiin jo kun neiti oli 1v, mutta mites tutti ja pottailu, kannattaako aloittaa opettelu ennen vauvan syntymää, mitäs olette meinanneet?

Jenny ja Papu 23+1
 
Hei pitkästä aikaa!

En ole jaksanut kirjoitella, lukenut olen kyllä, kun on ollut niin hirveästi tenttejä tarkistettavana...

Edellispäivänä käytiin päivystyskäynnillä Tyksissä, kun en ollut moneen päivään kunnolla tuntenut vauvan liikkeitä. Kaikki oli onneksi hyvin ja tämä johtui ilmeisesti siitä, että tulokas viihtyy perätilassa.

Jenny, mä ajattelin sitä Phil and Teds explorer mallia, jos sillä pärjäisi hyvin sohjossakin ensi keväänä...

Mitäs muuta, oliko se Taiska, onnea ultran varmistuksesta!

Meillä lasten välille tulee ikäeroa se 1v10kk. Ja ollaan kuukauden päästä muuttamassa isompaan kotiin. Ainoa muutos tässä vielä ennen vauvan tuloa, olisi esikoisen totuttaminen nukkumaan lastensängyssä. Ajateltiin tehdä se muuton kanssa samaan aikaan eli noin 1kk ennen vauvan tuloa. Sellaisen neuvon olen saanut, että mitään, yhtäkään, muutosta ei kannata ajoittaa juuri siihen vauvan tuloon, koska esikoinen saattaa kääntää sen vauvasta johtuvaksi negatiiviseksi asiaksi.

Pottailu ei ole meillä vielä ottanut tuulta alleen, mutta ajatuksena on, että viimeistään kesällä olisi suotuisat olosuhteet supervaihteelle sen kanssa. Tutista esikoinen luopui jo joulun aikaan, ei se ollut hänelle koskaan sen isompi juttu.

Mitä vielä, poksutaan nyt lopuksi 32+0

M
 
peikko ei nii mitää havaintoo,miten toi kiinalainen kalenteri menee.. Mut ihan huumorilla mäkin sitä vain katoin nopeesti :D Tyttöö lupaili. Mutta saas nähdä. Olot on ainakin ihan samat kun pojastakin, satunnaisia heikotuksia ja jatkuvaa nälkää lukuunottamatta.
Nukkumajärjestelyt. Jaa-a.. Paha mennä vielä sanomaan.. Varmaan,kun toi esikoinen on jo nyt NIIIIIIN liikkuvainen,vaikka ei edes ryömi. Pyörii vain ympyrää,niin joutuu ostamaan toisen pinnasängyn,kun en tiedä miten sitten käy,jos laittas sen lasten sänkyyn.. Kattoo kesän ajan,että mite tilanne kehittyy.. Mulla ainakin on viel aikaa miettiä :D Pyörii sängyssäkin niin,että saattaa olla aamulla pää jalkopäässä.. :D

lumisoititko teratologiseen tietopalveluun? Saitko sieltä mitään tietoja? :) Ite ootan kauhulla,että tuleeko migreeniä,koska nyt ei edes kerkee levätä,niinkun kerkes ennen.. Ja sit kun särkylääke ei paljon auta normaalisti.

Kiitos teille onnitteluista^^ Pääsenkin jo ensviikolla nt-ultraan,kun ei oo varmuutta noista viikoista,niin tutkivat sitten tuolla keskussairaalassa,että missä mennään.. Tosiaa kun täällä on ultra,mutta eivät osaa sanoo yhtään,että mitkä on viikot.. No,ensviikkoo odotellessa..

Harrastaako teistä kukaan vauvauintia? Me ollaan käyty ja voi että se on ihanaa! Poika nauttii ihan hirveesti,kun saa siellä potkia ja läiskiä. Nyt on jääny vain 3 kertaa välistä,kun on enstä oli kipee ja nyt sit pääsiäisenä ei oo uintia ollenkaan..

Ootteko muuten huomannu,että tänä vuonna äitiyspakkaukseen tulee erinlainen laatikko.. Siis varmasti nyt jotka on hakenu,on saanu entisen,mutta esim. mä luultavasti saan sen uuden laatikon,kun haen sitä vasta loppuvuoden puolella.. Se on hieno se loota.. :)
 
Kiirastorstaita! Saikkukoomailut jatkuu tänäänkin. Tosin piti hetki tehdä töitäkin. Ja esikoinen on kuumeessa, joten kiirusta on pitänyt. Oon nyt tullut siihen tulokseen, että saikulla on ihan turha olla, kun tulee vaan nuutuneempi olo. Töihin kun menee, niin pitää sentään pakosta vähän olla ulkona ja tuulettaa aivoja.

taiska En saanut vielä soitettua teratologiseen. Pitää ensi viikolla tsempata. Tuun raportoimaan sitten uutiset. :) En usko, että aloitan estolääkitystä. Sain nyt ohjeeksi ottaa kohtaukseen heti 500mg Panadolia + 1 Panacod, tai jos ne ei tehoa niin 1mg Panadol + 600mg Burana. Ja viimeisessä kolmanneksessa ei tietenkään tuota Buranaa saa ottaa. Viheliäinen tauti! Toivon kovasti, ettei omat muksut peri tätä, vaikka todennäköistähän se on.

Hankintoja en muista kommentoineeni vielä. Tai sitten dementia iski ja kommentoin uudelleen. :) No joka tapauksessa, mitään ei olla vielä ostettu, mutta aikomuksena olis hankkia vielä yksi kantoliina ja Manducan rintareppu. Ja tietty, jos poika tulee niin jotain sopivaa vaatetusta raukalle... Höh, nyt oon ihan varma, että kommentoin nämä jo. Olikohan se tuonne lokakuisten pinoon?

Ja tästä päästäänkin sujuvasti seuraavaan aiheeseen, tuntuuko muistakin, ettei aivot toimi näin raskausaikana ihan normaalisti? :) Mä oon ainakin ihan ankka nykyään.

Noh, sipsipussi ja valkosipulidippi & House varmasti auttaa. Voikaahan hyvin mammat!

Lumi & murunen 14+3
 
Vauvauintia tai muita kerhojuttuja ei olla harrastettu.. Ei vaan oo voimat riittäneet kaiken muun härdellin kanssa. :ashamed: Ja muutenkin mie oon vähän semmoinen omissa piireissäni viihtyvä luonteeltani nykyään, ei jotenkin tunnu luontevalta lähteä tuntemattomien joukkoon mihinkään kerhoihin ym. Enkä todellakaan halua kuunnella ylpeiden vanhempien hehkutusta millasta kakkaa pikku murulainen on tänään vääntänyt jne. tai semmoista vertailu "mites teillä,joko teillä" shaibaa.. Mut eipä tommoiset alle vuoden ikäiset tai vielä vanhemmatkaan niin paljon sitä toisten lasten seuraa vielä kaipaakkaan, kerkiää sitä :) Täällä kyllä huonosti mitään kerhoja taitaa ollakkaan, muita kuin seurakunnan siis joihin ei ihan oman vakaumuksen takia lähdetä.

Se on kyllä jännä se uusi äippäpakkaus. Jokohan se tälle vuodelle levitykseen pääsee? Meilläkin tyty on syntynyt 2011 mutta 2010 äippäpakkaus saatiin silti. Nyt otettiin rahana se avustus :)

Noista migreenilääkkeistä/kipulääkkeistä, miulle lääkäri määräsi näin raskausaikana käytettäväksi Buranaa (800mg kerralla) ja Panacodia. Buranaa saan käyttää vielä viikon ja sitten loppuu se ilo, rajana siis 30+0. Hirveen pahamieli tuli itselle kun rupesin netistä selaamaan mitä niistä VOI EHKÄ tulla vauvalle. Sitten paljon löytyy keskustelupalstoilta juttuja kuinka niitä lääkkeitä syödään "huvikseen" jne "yhtään ajattelematta". Paha mieli tulee siis siitä kun ihan oikeat olemassaolevat kivut, lääkärin määräämät lääkkeet ja silti epäilen että uskaltaako niitä lääkkeitä oikeasti syödä :( Mutta haluais välillä nukkuakkin, olla ilman kipua.. Ja varsinkin se migreeni, ei tuu kevättä ilman lääkettä |O

Meillä ei vielä esikoisen, 10kk, kohdalla pottailut ja tutista luopumiset ole ajankohtaisia.. Pottaa ollaan kokeiltu pariin otteeseen jos on ruvennut tikistelemään mutta niin pien pylly toisella että uppoaa pottaan koko tyttö :D Tutti meillä on käytössä lähinnä vain nukkuessa.

Meillä toi nukkumakäytäntö, eli 1/2v asti äippälaatikossa, on suunniteltu just sillä ajatuksella että tämä toinenkin tulee miun sukuun kuten esikko, eli verrattaen hitaasti lähtee liikkumaan. Mutta sitten jos rupee jo aikaisemmin nousemaan ym. Niin sitten pitää varmaan käydä hakemassa anoppilasta matkapinnis tjtn muuta keksiä ratkaisuksi.

Peikko ja Otus 29+0
 
Noista migreenilääkkeistä/kipulääkkeistä, miulle lääkäri määräsi näin raskausaikana käytettäväksi Buranaa (800mg kerralla) ja Panacodia. Buranaa saan käyttää vielä viikon ja sitten loppuu se ilo, rajana siis 30+0. Hirveen pahamieli tuli itselle kun rupesin netistä selaamaan mitä niistä VOI EHKÄ tulla vauvalle. Sitten paljon löytyy keskustelupalstoilta juttuja kuinka niitä lääkkeitä syödään "huvikseen" jne "yhtään ajattelematta". Paha mieli tulee siis siitä kun ihan oikeat olemassaolevat kivut, lääkärin määräämät lääkkeet ja silti epäilen että uskaltaako niitä lääkkeitä oikeasti syödä :( Mutta haluais välillä nukkuakkin, olla ilman kipua.. Ja varsinkin se migreeni, ei tuu kevättä ilman lääkettä |O
Kannattaa jättää nuo keskustelupalstojen kaikkitietävät eukot ihan omaan arvoonsa. :) Ne on niitä ihmisiä, jotka eivät tiedä, miltä migreenikipu tuntuu. Ainakin omalla kohdallani oon ihan vakuuttunut, että vauvalle on sata kertaa haitallisempaa se, että äiti kärsii päivätolkulla kauheasta kivusta (ja siitä seuraavasta esim verenpaineen noususta) kuin, että ottaa kipulääkettä kohtaukseen.

Itselläni ainakin kohtaus kestää vähintään 2 vrk jos en saa lääkettä. En voi liikkua, puhua, syödä tai nukkua. Oikeestaan ainoa, mitä voi tehdä on itkeä ja sekin pahentaa kipua.

Tulispas taas paatoksella. :) NYT sitä sipsiä!
 
Viimeksi muokattu:
Hurjia nuo teidän kipuilut! Itsellä on ollut vaan hartiat kipeet mikä on aiheuttanu vähän päänsärkyä, mutta varasinki hieronnan ens viikoks:)

Vauvauintia kokeiltiin pari kertaa, ja esikoinen sai niin hirveen huutokohtauksen aina uimahallissa, ettei väkisin sit yritetty. Nyt uskaultauduin pari viikkoo sit viemään esikon uimahalliin uusiks ja se tykkäs ihan hirveesti:) Kerhoissa ollaan käyty silloin tällöin, viimeks pari viikkoa sitte. Asutaan uudella paikkakunnalla enkä oo vielä tietonen oikein toiminnasta täällä.

Jenny ja Papu 23+2
 
Olipas ihana reissu kummitytön perheen luokse! Mutta vielä ihanempaa oli tulla kotiin. Vaikkakin se tarkoitti sitä,että isäntä taas reissuun ja palaa vasta parin viikon päästä. Puuh. Kaipaisin tosiaan välillä vähän enemmän aikuista seuraa. Mutta.. Jospa se sitten,jos saadaan muutettua tästä kaupunkiin joskus. Vähän lähemmäksi isännän työpaikkaa :)

No mut sen näkee sitten kun se tapahtuu,sitä ennen en usko :D

Torstaina olis sitten jo nt-ultra! Jänskättää!! Että käyn torstaina kokkolassa nt-ultrassa ja seuraavalla viikolla taas neuvolan ultrassa.. Sit pitäs kyllä jo olla mielenrauha itelläkin,että kaikki on ok :D

Semmonen olo kyllä ollu pari päivää,että en tiedä miten äkkiä ruokaa pitäis mahaan saada,että ei kerkee paha olo tulemaan. Ja mulla on NIIIN tyttöolo. Kaikkee rasvasta ja suolasta tekee mieli,kun taas tota poikaa odottaessa teki raikasta ja kirpeetä ja salaattia yms.. Nyt janottaa ihan koko ajan,ekan kans piti oikein muistaa välillä juoda.. Ja nyt on ollu huonovointisuutta,mitä ei ekassa ollu.. Ja karvat kasvaa nopeemmin,kulmiksia saa olla koko ajan nyppimässä,mitä ei sitäkää ekassa ollu. Että katotaan ;)

Mites teillä muilla pääsiäinen meni? :)
 
Viimeksi muokattu:
Heipsin!
Aikasen hiljasta täällä :p

Hassua Taiska, eikös sitä yleensä väitetä että tyttöä odottaessa tekee mieli kaikkea raikasta ja poikaa odottaessa kaikkea rasvasta? :D Ja karvan kasvu liitetään yleensä poikiin (mutta miulla se oli riesana just tyttöä odottaessa) :D Eiköhän näitä oireita ole yhtäpaljon kuin odottajia ja raskauksia, voihan esim kaksi tyttöraskauttakin poiketa toisistaan ihan täysin....

Täällä liikkeet tuntuvat jo mojovina jysäyksinä. Välillä ihan rupee ärsyttämään varsinkin jos yöllä herää möyrimiseen tai ruokaillessa Otus keksii ruveta hytkyttämään (rupee oksettamaan). Ihanahan se on toki että ilmoittaa itsestään :) Kyllä sitä myös nopeasti ahdistuu jos ei liikkeeitä ole tuntenut, onneksi on tuo doppleri jolla tarkistaa sydänääniä. Tottakai pitää tässävaiheessa jo liikkeitäkin tulla mutta jos ahdistus iskee niin voi nopeaa mieltään huojentaa ja rauhassa odotella että masukas intoutuu liikekannalle.

Ensiviikolla olisi neuvolalääkäri/ultrakäynti tiedossa. Kipeitä supistuksia ollut niin käyn tarkistuttamassa kohdunkaulantilan ja samalla sitten lääkäri vilkaisee ton istukan toiminnan. Esikoisesta rupesi istukka kalkkeutumaan jo suht aikaisessa vaiheessa ja istukanpaineita/virtauksia seurattiin, sentakia nyt pyysin itse voisiko lääkäri katsoa tilanteen ennen rv37 synnytystapa ja kokoarviota ja kuulemma tuo onnistunee :) Kivaa päästä pientä näkemään, toivottavasti ois kiva lääkäri jolla ei mikään hirvee kiire niin vois vähän toista ruudulta tiirailla (ja tarkistaa että vieläkö ne munat sieltä löytyy :D) Harmi vaan taidan joutuu yksinään sinne ultraan menemään kun tolle esikoisneitokaiselle ei ihan tosta vaan hoitajaa löydy arkena kun mummot töissä. Mut jospa sitä sais kuvan miehelle muistoksi :) Ja toivotaan todella että kaikki olisi hyvin, sehän se pääasia on.

Pääsiäinen meni siinä sivussa ja suklaata syödessä :D

Taiskalle taasen onnea ultraan, tuuhan kertoo kuulumiset :)

Ootteko miettinyt että miten esikko suhtautuu tähän uutukaiseen? Mie en oo hirveesti asiaa miettinyt mutta luulen että neiti ottaa vauvan vastaan hyvin tai hyvin huonosti.. Tempperamenttia kyllä neitokaiselta löytyy ja jos ei asiat mene oman mielen mukaan niin kyllä on huuto ja raivo puremisineen, raapimisineen ja lyömisineen :O Jännittää kyllä, pakko myöntää..

Peikko ja Otus "ihan melkein justiin kun kohta vuorokausi vaihtuu" 30+0 poks
 
Omanapaisesti vain pikainen päivitys,eli kokkolassa kävin tänään ja pikkukakkonen vastasi viikkoja 8+0. LA selvisi,että se on 22.11.. Ja sydämensykkeen kuulin tänään ekaa kertaa <3

En oo miettiny esikoisen suhtautumista,koska uskon,että on sillon viel niin pikkuinen,että vähän aikaa voi olla mustis,mutta luultavasti sopeutuu tosi hyvin. Toivottavasti.. Mistä sitä koskaan tietää todellisuutta :p

Oi vitsi, missä tytöt luuraa,mikä vointi? :)

Ootan noita potkuja,mutta ei toi kivalta kuulosta,että ruokaillessa potkii,että ei saa syödä rauhassa :D

Taiska ja muru 8+0
 
Hassua Taiska, eikös sitä yleensä väitetä että tyttöä odottaessa tekee mieli kaikkea raikasta ja poikaa odottaessa kaikkea rasvasta? :D Ja karvan kasvu liitetään yleensä poikiin (mutta miulla se oli riesana just tyttöä odottaessa) :D Eiköhän näitä oireita ole yhtäpaljon kuin odottajia ja raskauksia, voihan esim kaksi tyttöraskauttakin poiketa toisistaan ihan täysin....
Joo ja nyt epäilen tyttöä siksikin,koska äitin kans ollaan hyvin samanlaisia ja sillä oli tyttöraskaudessa tämmöstä. Mutta tosin senhän näkee sitten,kun on ultra ja viimestään sitten,kun syntyy :p

Täällä on iskenyt ihan uskomaton VÄSY!!! Ei jaksa sitten ei niin mitään! Nukun tosi paljon ton pojan kanssa,mutta kun pitäis noita kotitöitäkin yrittää jaksaa tehä,että kämppä ei olis kuin pommin jäljiltä. Valitettavasti tällä hetkellä on.. Huoh,kun sais edes kaverin siks ajaks,kun siivoon. Isäntä ei paljoo auttele,kun on 700km päässä 8)

Miks ei kesä jo tule? Onneks en sentäs vielä oo vaihtanu kesärenkaita autoon,ihan kamala keli!

huh,pitäis alkaa asuntoakin katteleen ihan tosissaan,kun asutaa nyt kaksiossa,mutta ei todellakaan mahuta sitten kun toinenkin lapsi syntyy. Ei meillä olis tilaa mihin laittaa esikon sänky :/ Perhepedissä en taho kauaa nukkua,kun nautin siitä omasta tilasta ja paikasta kuitenkin niin paljon.. Mites muut suhtautuu perhepetiin ja mitään suunnitelmia tulevaisuuteen ennen kakkosen syntymää`??

Taiska ja muru 8+5
 
Meille ei perhepetiä tule, ihan turvallisuus syistä, se on varmaa.
Me muutettiin pikkasen isompaan asuntoon helmikuun lopulla mutta kolmio on edelleen kuten entinenkin. Sitten kun muksut rupee sitä omaa tilaa/ omaa huonetta kaipaamaan niin muutto on taas edessä. Mutta asutaan edelleen vuokralla ja tarkoitus olisi se oma asunto ostaa kunhan raha-asiat saadaan järjestykseen.

Ultrassa/lääkärissä oli pikkuisella kaikki hyvin :) Istukan virtaukset hyvät ja minkäänsorttista kalkkeumaa ei näkynyt. Ainut vaan että pieni on tällähetkellä perätilassa, takamus edellä tulossa. Kuukausi aikaa kääntyä itse, sitten kuulemma ruvetaan kääntelemään ja jos se ei onnistu niin vissiin todennäköistä on että tehdään sektio.. :|
Kohdunkaulaa oli ultralla katsottuna 3cm jäljellä, eli ei mitään hätää. Korttiin oli merkannut että kohdunkaula pehmentynyt, mutta ei kait tarkoita mitään kun ei miulle siitä mitään sanonut?
Painoarvioksi antoi laite 1,7kg eli Otus vastasi 3päivää (31+1) isompaa, joka ultrassa (ar,np, rakenne) ollut about sama. Jopa clearbluen viikkonäytöllinen oli samaa mieltä kun plussasin :D Omassa mielessä jo ehken poksun maanantaisin eli la ois 18.6. :D Mutta olkoon vaan omassa mielessä.

Lekurin kanssa myös juteltiin näistä miun kivuista ja valitettavasti niihin ei ole mitään taikakeinoa, eli hammasta purren ja särkylääkettä harmiten syöden mennään.. :( Tänään meinasin kauppaan lyyhistyä kun niin kovat kivut iski päälle. Sattui yksi tuttava vastaan ja totes vaan että ootpas tuskaisen näköinen.. ohreally.. :( Et joo Tulis se kesä!
Poikalupaus sai vahvistusta, edelleen löytyi pallukat jalkojen välistä. Josko siihen osais jo luottaa. Rakenneultran kätilö tuntui jo olevan todella varma ja sieltä saatiin se kuva haarojenvälistä, tänään lääkäri sanoi kanssa että eiköhän tuo poika ole (mutta ei tietenkään voi luvata 100%...)
Miusta on jännä miten jotkut luottaa noihin ultra lupauksiin 100% varmasti, mie en jotenkin osaa kun oon lukenut että 4D:ssäkin annetut lupaukset ovat osoittautuneet vääriksi.

Onnea taiska lasketusta ajasta :)

Tulipas omanapainen teksti...... höh.

Peikko ja Otus 30+5
 
  • Tykkää
Reactions: taiska87
Voisin liittyä, vaikkakin harvemmin kirjottelen mitään, kun en koskaan muista käydä täällä ja jos käyn, lukaisen nopeesti vaan läpi kaiken :) Elikkäs, meillä esikoinen 10 päivän päästä 6kk ja nyt menossa rv 19+1.. :) La siis tulokkaalla olis 12.9. Ikäeroa tulis siis suunnilleen 10,5kk. Kaikki on ottaniut noinkin pienen ikäeron hyvin vastaan, paitsi kätilö joka ultras, sano naama happamana että meillä täällä pääkaupunkiseudulla on ollut tapana että vähintään kaksi vuotta taukoa lasten välissä. Ollaan muutettu siis pääkaupunkiseudulle tammikuun lopulla Etelä-Karjalasta. Esikoinen synty kiireellisellä sektiolla, joten kuulemma mua tarkkaillaan nyt enemmän. Oon käyny kerran sairaalalla ku ne halus ultrata sen haavakohdan, ettei siihen oo kiinnittyny mitään sun muuta, se oli se sama nirppanokka joka huomautti tosta ikäerosta ja totes sit vielä "minä en tuota sikiötä nyt edes näytä kun tämä käynti ei liity siihen". Ja seuraavan kerran haluu tarkastaa rv32 sen arven. Kuulemma ei mitään syytä huoleen, paitsi kuulemma voi tulla helposti keskenmeno kun ei oo se kaks vuotta väliä.. Mut joo, menipäs jaaritteluks.. Elikkäs LA 12.9. miukkismau

Ja vielä tosta sektiosta. Mulla siis todettiin joskus rv37 kieppeillä raskausmyrkytys josta jouduin samantien sairaalaan, olin siellä parisen päivää ja päästivät kotiin. Viikon päästä takas ku myrkytys vaan paheni hurjaa vauhtia, sain verenpainelääkkeet ja yritettiin monta päivää käynnistää ilman minkään näköstä vihlasuakaan :D Sit lauantai-aamuna syntymäpäivänä kätilö toi synttärilahja-lakun ja sano että noni, nyt aletaan valmistautuu leikkaukseen. Puol tuntii siitä ni tuli lähtö ja en tienny YHTÄÄN mitä mulle tapahtuu, olin paniikissa vaan ja ainoastaan sen takia et kanylointi epäonnistu varmaan 5 kertaa, anestesialääkäriki monta kertaa yritti eri suoniin ja sano että tosi vaikeeta kun on niin hennot suonet ettei meinaa osua.. Se leikkaus kesti normaalia pidempään koska niillä oli vaikeuksia saada vauva ulos, kuulemma oon niin pienivartaloinen et oli hieman haastavaa ja loppupeleissä kolme ihmistä työns vauvaa ulos, yks siinä mun puolella "sermiä" :D kummiskin koin päässeeni helpolla ton leikkauksen suhteen, seuraavana aamuna pääsin vasta ylös sängystä koska puuduin liikaa (kaulaan asti, anestesialääkäri vähän innostu :D) ja illallakaan en vielä tuntenu mun vasenta jalkaa.. Viikon oli suhteellisen kipee ja näytin varmaan joltain jalkapuolelta ku vähän onnuin oikeeta puolta, ku se levitin leikkauksessa oli oikeella puolella ni se oli pirun kipee, oikeestaan ainoa kipee kohta :) Ja nopeesti parani mulla, ei mitään ongelmia sen suhteen. Eikä mua haittais vaikka uudestaan joutuisin leikkaukseen, ei jääny pahaa makua suuhun siitä.. :)
 
Viimeksi muokattu:
Täällä ollaan! Ollaan vaan oltu laiskoja kirjoittelijoita :)

Perhepedistä oli puhetta. Me kyllä varmasti nukutaan vauvan kanssa alkuun perhepedissä, jos vaaveli siinä vaan viihtyy. Näin tehtiin esikoisenkin kanssa, ja itseasiassa hän tulee vieläkin yleensä aamuyöstä viereen. Voi tulla hiukka ahdasta, mutta kyllä me mahdutaan. Perhepedissä nukkumisessa ei ole mitään turvallisuusriskejä, oikeastaan päinvastoin, kunhan huolehditaan, että vauva ei pääse pedistä putoamaan, vauva nukkuu äidin vieressä ja vanhemmat eivät ole päihteiden tai lääkkeiden vaikutuksen alaisena - halusin korjata tuon virheellisen kommentin perhepedin turvallisuusriskistä. Mutta jokainen tekee tietenkin tavallaan, eikä yksi tapa ole mielestäni toista parempi. Tämä tapa toimii meille.

Voi vitsit mitkä kommentit olet miukkismau saanut kätilöltä! Vai että "täällä on tapana ollut kaksi vuotta ikäeroa", hah! Jokseenkin oudolta kuulostaa... On sinullakin kokemukset esikoisen syntymästä, mutta hieno kuulla, että itsellesi ei ole jäänyt siitä huonot fiilikset. Tervetuloa joukkoon!

Tervetuloa myös miia009!

Meillä olisi maanantaina rakenneultra, enkä ole vieläkään päättänyt, kysytäänkö sukupuolta vai ei. Tästä olisi mukava kuulla kommentteja ja ajatuksia muiltakin, niin puolesta kuin vastaan. =)

Väsymys on vihdoin ja viimein helpottanut! Menikin melkein puoleeväliin, että pääsi siitä harmittomasta, mutta jokseenkin häiritsevästä vaivasta.

Voikaahan paksusti, naiset!

Krumeluu rv 20+2
 
Hep! :wave: Töistä vilkuttelen.

Täällä pahoinvointi ja tappoväsy on vihdoin helpottaneet. Hirveä migreenikierrekin tuntuu rauhoittuneen ainakin muutamaksi päiväksi. Nyt vaan alkaa kauhee yskä. Aina jotain!

Pienen masuasukin liikkeet alkaa jo vähitellen tuntumaan. Ehkä noin reilun viikon tuntunut jotain joka voi olla joko vauva tai ilmaa. Mutta nyt viime päivinä on kyllä voimistunut siihen malliin, että muksu siellä tökkii. :) Hassua!

Nukkumisjärjestelyistä sen verran, että meillä esikoinen siirtyi tuossa syksyllä omaan huoneeseen nukkumaan (oli ehkä 15kk silloin). Vastasyntyneestä siihen asti, että oppi ryömimään nukkui pinniksessä sivuvaunussa. Tykkäisin kovasti itse nukkua perhepedissä, mutta meidän muksu on niin kova huitomaan unissaan, etten saa nukuttua itse. Eli uudenkin tulokkaan kanssa otetaan sivuvaunu heti käyttöön. Vauva on sitten ihan lähellä, muttei kuitenkaan huido mua. :)

Hop hop, takas töihin!

Lumi & murunen 16+3
 

Yhteistyössä